Mocowanie silnika?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini R50
Mocowanie silnika?
Słaby mój angielski, nawet bardzo. Czy potwierdzicie, że to jego słaba strona? Chodzi o 2 rzecz, mniej więcej około 4 minuta.
https://youtu.be/QIG0-zjrXsg
https://youtu.be/QIG0-zjrXsg
Re: Mocowanie silnika?
Nie mam fonii tu gdzie jestem, ale domyślam się, że może Ci chodzić o poduszki? To jest o tyle "słaba strona", że Mini trzeba z dbałością serwisować, to nie jest auto do którego lejesz bene i jeździsz 5 lat nic nie robiąc. Wiele "słabych stron" Mini to po prostu wynik zaniedbania... poduszki się zużywaja, mocowania się luzują, jak to tak zostawisz to po czasie może dojść do uszkodzenia przeniesienia napędu albo awarii skrzyni.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Swój Człowiek
Auto moje nowe dzisiaj wraca z dużego przeglądu. Jest w porządku ogólnie ale mam 2 poważniejsze sprawy do zrobienia.
1. Przegub wewnętrzny (chyba trzeba całą połos która jest droga)
2. Po zmianie oleju było trochę opiłków i wyrobiony wybierak (ale nie te plastikowe tuleje) a element skrzyni. Cholera, nie znam się i nie wiem jako nazwać. Pewnie skrzynkę wymienię. Objaw - 5 wchodzi ciężej.
Jak ja lubię to autko w niedziele wpadają ładne 17 tki zamiast 15 )))
1. Przegub wewnętrzny (chyba trzeba całą połos która jest droga)
2. Po zmianie oleju było trochę opiłków i wyrobiony wybierak (ale nie te plastikowe tuleje) a element skrzyni. Cholera, nie znam się i nie wiem jako nazwać. Pewnie skrzynkę wymienię. Objaw - 5 wchodzi ciężej.
Jak ja lubię to autko w niedziele wpadają ładne 17 tki zamiast 15 )))
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
opilki jaki kolor? szare? srebrne? czy zlote? kazdy kolor to co innego...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
Podpytam mechanika. Wiem natomiast, że filtr paliwa był jak bagno. Ktoś tu pisał, ze warto skontrolować No i było warto
-
- Swój Człowiek
Stalowe drobinki metalu tzw jeż na korku
Piszesz o wymianie oleju i filtra, czy o zmianie oleju z jednego rodzaju na inny?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Swój Człowiek
1. Wymiana oleju w skrzyni biegów. Info od mechanika o stalowych opiłkach.
2. Filtr paliwa to inna sprawa - bagno
2. Filtr paliwa to inna sprawa - bagno
-
- Swój Człowiek
Właśnie auto odebrałem od mechanika. Po wymianie sworznia, przegubu, świec, filtrów to dosłownie inne auto. Wszystko trzyma się kupy. Mechanik tez pod wrażeniem ależ ja lubię ten samochodzik
Mam jeszcze do zrobienia ręczny, automat do świateł, podświetlenie deski (ustawienia nawiewów i gałka od ASR ) To jakaś czarna magia? No i wkurza mnie szum przy ruszaniu. Mechanik twierdzi ze to tłumik i w każdym tak szumi bo wynika to z konstrukcji. Wkurza mnie to i chyba jakiś sportowy poleci.
Mam jeszcze do zrobienia ręczny, automat do świateł, podświetlenie deski (ustawienia nawiewów i gałka od ASR ) To jakaś czarna magia? No i wkurza mnie szum przy ruszaniu. Mechanik twierdzi ze to tłumik i w każdym tak szumi bo wynika to z konstrukcji. Wkurza mnie to i chyba jakiś sportowy poleci.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Ppludrok pisze:Stalowe drobinki metalu tzw jeż na korku
Jakies lozysko pewnie sie mieli, albo kolo zebate
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
Mechanik powiedział, żeby jej nie ruszać jeszcze. W sumie to biegi wchodzą trochę cięzej i czasem trzeba delikatniej wrzucić piątkę ale to ponoć kwestia wybieraka. Ja już miałem kupić regenerowaną ale może dać tą do naprawy i będzie taniej? A może rzeczywiście pojeździć jeszcze.