Świeżo po zakupie.... pytania...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper
Świeżo po zakupie.... pytania...
Panowie witam was kupiłem mini Cooper a 1.6 125kunia 2002 no i pytania ....
Jak kręcę kierownicą to wyje pompa... do wymiany? Koszt?
3 światło stopu nie działa....
I to na tyle.... podpowiedzcie proszę
Jak kręcę kierownicą to wyje pompa... do wymiany? Koszt?
3 światło stopu nie działa....
I to na tyle.... podpowiedzcie proszę
Mini Cooper 1.6 116KM Pure Silver
Re: Świeżo po zakupie.... pytania...
Jak tylko wyje, ale poza tym działa to zacznij od sprawdzenia poziomu płynu w układzie wspomagania. Bywa, że pomaga też wymiana tego płynu - koszt ~50PLN. Jak nie pomoże, to jeździć aż padnie - nowa pompa to około 3000 plus koszt wymiany, odnawiana jakieś 800-900 złotych.
U mnie (auto z 2005) w momencie zakupu mruczała jak w autku na baterie, po około 6-8 miesiącach zaczęła się wyłączać, ale po restarcie wstawała... aż padła w czasie jazdy paląc cewkę i przewody.
Trzecie światło - sprawdzić bieg przyłącza i kostki.
U mnie (auto z 2005) w momencie zakupu mruczała jak w autku na baterie, po około 6-8 miesiącach zaczęła się wyłączać, ale po restarcie wstawała... aż padła w czasie jazdy paląc cewkę i przewody.
Trzecie światło - sprawdzić bieg przyłącza i kostki.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
Płyn jest ale wymianą może warto się zająć... dużo roboty z tym?
Wymiana płynu jest poniekąd opisana w manualu dot. wymiany pompy.
-
- Nowy
Co do skrzyni to hołdzie super ale... 5 bieg trochę ciężej wchodzi. Wsteczny też nie zawsze idealnie... mam się zacząć martwić?
-
- Nowy
Czyli ktoś wie jaką mam skrzynie?Barracuda pisze:Co do skrzyni to hołdzie super ale... 5 bieg trochę ciężej wchodzi. Wsteczny też nie zawsze idealnie... mam się zacząć martwić?
Jaką masz, to wiedzą tylko wróże-telepaci... jaką powinieneś mieć fabrycznie można sprawdzić jak podasz VIN.
Moim zdaniem skrzynia w Mini jest dosyć ściśle spasowana, pracuje się jak joystickiem, trzeba starannie wysprzęglać, auto mam prawie dwa lata a bywa że zazgrzytam 2ką przy ostrym ruszaniu.
Bywa też, że wsteczny nie chce wskoczyć, ale wystarczy leciutko ruszyć do przodu i potem wchodzi bez problemu. TTTM?
Moim zdaniem skrzynia w Mini jest dosyć ściśle spasowana, pracuje się jak joystickiem, trzeba starannie wysprzęglać, auto mam prawie dwa lata a bywa że zazgrzytam 2ką przy ostrym ruszaniu.
Bywa też, że wsteczny nie chce wskoczyć, ale wystarczy leciutko ruszyć do przodu i potem wchodzi bez problemu. TTTM?
-
- Nowy
VIN TB42400
od razu zapytam o to jakie mam servo? Bo są dwa rodzaje hydrauliczne i elektrohydrauliczne.
Chyba,że coś pomyliłem...
od razu zapytam o to jakie mam servo? Bo są dwa rodzaje hydrauliczne i elektrohydrauliczne.
Chyba,że coś pomyliłem...
To ja z innej mańki - sam chcesz to zrobić , że pytasz co i jak ? Rozumiem, że pytasz zanim mechanik wyssie z Ciebie ostatni grosik hehe. Wczoraj zrzucałem całe sanki wraz z pompą wspomagania jak na 1 raz dzień roboty bo jeszcze sprzęgło wydłubałem. jak masz sprzęt i podnośnik to myślę godzina roboty.
Ja bym się nie martwił , wymień olej i zobaczysz co dalej będzie. Sprawdzisz co idzie np tu http://www.dobierz-olej.pl/samochod dzisiaj brałem na allegro po 29,50 sklep Motula za 1 l a potrzebujesz 2. Oczywiście firma jaka chcesz ja tam leje Motula do wsiego co mam.Barracuda pisze:Co do skrzyni to hołdzie super ale... 5 bieg trochę ciężej wchodzi. Wsteczny też nie zawsze idealnie... mam się zacząć martwić?
-
- Nowy
Nie nie chce sam tego robić i zlecę to komuś. Mini to nowe wyzwanie, lubię wiedzieć co i jak jest skonstruowany ten pojazd.tacim pisze:To ja z innej mańki - sam chcesz to zrobić , że pytasz co i jak ? Rozumiem, że pytasz zanim mechanik wyssie z Ciebie ostatni grosik hehe. Wczoraj zrzucałem całe sanki wraz z pompą wspomagania jak na 1 raz dzień roboty bo jeszcze sprzęgło wydłubałem. jak masz sprzęt i podnośnik to myślę godzina roboty.
https://www.youtube.com/watch?v=jjG28EEwoy4 tu masz mojego guru jak zobaczysz wszytkie filmy to możesz warsztat otwierać hehe.
Tu wymienia pompę. Jest super bo robi wsio na leżaka jak my a nie jak mistrzowie na podnośnikach.
Tu wymienia pompę. Jest super bo robi wsio na leżaka jak my a nie jak mistrzowie na podnośnikach.
-
- Nowy
U mnie wentylatora brak ...czy to możliwe?
Śmigło na pompie wspomagania były w Skach.