R56 2013r. duża ilość kontrolek
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R50
R56 2013r. duża ilość kontrolek
Cześć, myśle o tym aby przesiąść sie z r50 na R56, znalazłem fajne auto 2013 rok, cena także mi odpowiada ale na wyświetlaczu po włożeniu kluczyka jest "dyskoteka" ( załączam foto) co może być przyczyną, auto jest delikatnie uszkodzone z przodu, poduszki nie wystrzelone.
Jeśli podobny problem był juz omawiany, proszę o podesłanie linku albo jakieś podpowiedzi ( chętnie doczytam)
Jeśli podobny problem był juz omawiany, proszę o podesłanie linku albo jakieś podpowiedzi ( chętnie doczytam)
- Załączniki
-
- 845017781_5_1080x720_cooper-s-lodzkie.png
- (681.43 KiB) Pobrany 612 razy
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: R56 2013r. duża ilość kontrolek
Może być któryś z czujników abs uszkodzony. Albo czujnik skrętu kierownicy bo to chyba tez jest powiązane. Powinna się tez kontrolka od ciśnienia w oponach palić
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini cooper S clubman n18
Witam podłączam się do dyskoteki:
U mnie zapalają się po chwili kontrolki (zdjęcie) lecz nie za każdym razem. (Ciśnienie opon, okładziny hamulców i trakcja)
Dodatkowo:
Kierunkowskaz nie odbija po skręceniu kierownicą. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu samoczynnie błąd znika ale włączają się wycieraczki na chwile i stają w 1/2 szyby.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł?
U mnie zapalają się po chwili kontrolki (zdjęcie) lecz nie za każdym razem. (Ciśnienie opon, okładziny hamulców i trakcja)
Dodatkowo:
Kierunkowskaz nie odbija po skręceniu kierownicą. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu samoczynnie błąd znika ale włączają się wycieraczki na chwile i stają w 1/2 szyby.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł?
- Załączniki
-
- IMG_8973.JPG
- (787.63 KiB) Pobrany 602 razy
-
- IMG_8974.JPG
- (983.55 KiB) Pobrany 602 razy
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R50
kolego, podobną jak u ciebie wyskakiwało u mnie w r50, diagnoza uszkodzony pasek magnetyczny na łożysku (prawe tył) przez co samochód myslał ze jedzie cały czas w poślizgu... zobaczy czy dzieje ci sie to jak wyciągniesz bezpiecznik od abs... u mnie w ten sposób mechanik go zdiagnozował, po wymianie łożyska wszystko super. Mam nadzieje że pomoże jak rozłożyłem stare łożysko okazało sie ze pasek jest pęknięty
-
- Posiadane auto: Mini cooper S clubman n18
Udało się rozwiązać problem.
Byłem w kilku warsztatach i dopiero chłopaki z Raszyna "Świat Mini" zdiagnozowali błąd bezbłędnie.
Wymienili czujnik skrętu kierownicy.
Umieszczony w pająku z airbagiem.
Gorąco polecam
AW
Byłem w kilku warsztatach i dopiero chłopaki z Raszyna "Świat Mini" zdiagnozowali błąd bezbłędnie.
Wymienili czujnik skrętu kierownicy.
Umieszczony w pająku z airbagiem.
Gorąco polecam
AW
Czyli ten Świat MINI wcale nie taki zły A tak go ostatnio obsmarowali ehhhh
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Obsmarowali ???
Raczej wyciągnęli wspólne wnioski, podsumowali pewne zachowania, zauważyli pewną prawidłowość, podzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat tej firmy
Raczej wyciągnęli wspólne wnioski, podsumowali pewne zachowania, zauważyli pewną prawidłowość, podzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat tej firmy
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Ale przecież nikt nie mówił, że nie potrafią podłączyć wtyczki obd i wymienić czujnika
-
- Posiadane auto: Mini Cooper R56
U mnie palily sie dokladnie te same kontrolki tez mini 2013 r56 ale do wymiany byl jakis pojemnik wyrownujacy od hamulcow.