Mini cooper r56 2009r, 120KM ,benzyna - falujące wolne obroty, wypadający zapłon

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Randall
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Mini cooper r56 2009r, 120KM ,benzyna - falujące wolne obroty, wypadający zapłon

Post autor: Randall »

Jak zadawałem parę pytań przed zakupem pompy wysokiego ciśnienia w świat mini to się dowiedziałem że przez telefon nic nie diagnozują, za to przez forum od razu można zdiagnozować remont silnika :lol:
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
Kontakt:

Re: Mini cooper r56 2009r, 120KM ,benzyna - falujące wolne obroty, wypadający zapłon

Post autor: Kuner »

Randall pisze:Jak zadawałem parę pytań przed zakupem pompy wysokiego ciśnienia w świat mini to się dowiedziałem że przez telefon nic nie diagnozują, za to przez forum od razu można zdiagnozować remont silnika :lol:
Ale zaraz , zaraz. Czy ja w nicku mam Świat MINI czy Kuner? Pisze tu jako prywatna osoba, a to że chciałem pomóc, jako pracownik serwisu MINI to widzę był mój błąd.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI

Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.

tel. 665 885 775; 690 094 000
Drail
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Cooper S r56

Post autor: Drail »

Masz w podpisie świat mini, no nie wiem, jak dla mnie własnie piszesz trochę jako świat mini ;)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

zasadniczo jesli moge cos zasugerowac...

diagnoza przez telefon, albo przez internet to zasadniczo niemozliwosc :) ale pewne rzeczy podpowiedziec mozna, zwlaszcza jesli nawet ktos srednio kumaty moze sobie cos sprawdzic

wcale sie kunerowi nie dziwie ze nie chce mowic wszystkiego, tez nie mowie :0 nie po to sie zbiera kilkanascie/dziesiat lat doswiadczenie zeby potem ta wiedza dzielic sie probublicobono

wiec peace panowie, bez atakow, OK?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Randall
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Randall »

To lepiej wcale się nie wypowiadajcie, bo nie jest to z tego co wiem forum sponsorowane.
Na każdym innym forum na świecie ludzie sobie pomagają za darmo a tutaj tylko szukają kasy.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Obraz sie na mnie :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Pireus
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009

Post autor: Pireus »

Kiedyś miałem rozmowę telefoniczną z jednym z Panów ze Świata mini. Rozmowa dotyczyła możliwości założenia kierownicy multifunkcyjnej oraz aktywacji tempomatu w R56. Nie stanęło na niczym bo człowiek który ze mną rozmawiał nie do końca był pewien jak to zrobić a ja nie chciałem by auto żony stało się królikiem doświadczalnym. Ja rozumiem że cały czas się uczymy i popełniamy błędy bo jesteśmy tylko ludźmi ale uważanie się za specjalistyczną firmę wprowadzając klientów w błąd nie jest dobrą drogą do sukcesu.

Panom ze Świata mini proszę przekaż Kuner moje życzenie - powodzenia i więcej pokory. Gdybanie niech pozostawią amatorom :)
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
Kontakt:

Post autor: Kuner »

Zazwyczaj takie pytania prosimy zadawać droga mailowa i trafiają one do mnie, a takiego zapytania nie miałem a to ja zajmuje się doposażeniem i elektronika w firmie.

W skrócie - nie byłeś klientem Świat MINI a już jestes z ich usług niezadowolony. Jednak wole opinie tych co korzystali ;)

Dziękuje za życzenia pokory - ponownie widać jak nas nie znasz, bo bardziej pokornych i pełnych pasji dla tej roboty ludzi jak moi współpracownicy to nie znam.
http://www.swiatMINI.pl

Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.

tel. 665 885 775; 690 094 000
Pireus
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009

Post autor: Pireus »

Kuner skoro masz tak słabą pamięć to przypomnę Tobie kawałek korespondencji. Napiszę że nie tylko pisaliśmy ze sobą ale również rozmawiałem z Wami i to rozmowa odwiodła mnie od wizyty u Was :

Witam,
Montaż kierownicy 150 zł.
Aktywacja tempomatu w systemie 300 zł.

Pozdrawiam
Michał Kuna
logo

swiatMINI.pl
ul. Jasna 8
05-090 Raszyn
tel. 22 116 66 50
tel. 665 885 775
biuro@swiatmini.pl

http://www.swiatmini.pl
http://www.sklep.swiatmini.pl

W związku z Twoim stanowiskiem napiszę raz jeszcze że nie lubię gdy ktoś uczy się na moim aucie.
To co usłyszałem przez telefon jednoznacznie wskazywało że do końca nie wiecie jak się za to zabrać.

Cieszę się bardzo że nie byłem Waszym klientem i jeśli Wasza znajomość tematyki mini jest taka jak Twoja pewność tego że nie pisaliśmy ze sobą to pozostawię to bez komentarza.

Mimo wszystko pozdrawiam.
ODPOWIEDZ