Problem przekładnia czy wspomaganie
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini 1
Problem przekładnia czy wspomaganie
Mam problem z moim mini niedawno zakupiony 2004 r 150tys przebiegu wszystko super tylko problem z układem kierowniczym bądź z wspomaganiem pompa wymieniona ale samochód nie prowadzi się pewnie jest delikatny luz ale nie wiem gdzie on występuje odnoszę wrażenie ze w samej kierownicy a nie na maglownicy czy jest taka możliwość ? Czy jest możliwość korekty tego luzu gdyby to miało miejsce w maglownicy ? No i to wspomaganie chodzi ciężko kierownica nie wraca płynnie czasami ale nie zawsze gdy cofam i skręcam koła słychać delikatne puknięcie co to może być ? No i dodam ze jak kręcę kierownica to pompa wyje gdy gaszę samochód tez słychać jak powoli się wylancza bardzo proszę o pomoc
- SoinaPoznan
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 116km R50
Re: Problem przekładnia czy wspomaganie
Przy 150 tys. Będziesz miał luz na krzyżaku w kolumnie kierowniczej . Co do norę wracającej kierownicy to może brak zierznosci :p jedno kolo jedzie w lewo drugiej w prawo puknięcie przy skręcie miałem jak miałem luz na drążku i w pewnym momencie przeskakiwal , a z obserwacji stwierdzam ze każda pompa wyje, chyba ze sie mylę to proszę o poprawkę A pompa sile powoli "wyłącza"
Nie każda pompa wyje. Sprawne są niesłyszalne, albo co najwyżej słychać taki odgłos jaki wydaje silniczek autka na baterie.
Co do tego stuku, to sprawdzić stan układu, pewnie jest jakiś luz.
Co do tego stuku, to sprawdzić stan układu, pewnie jest jakiś luz.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper
Krzyżak pod kierownią do wymiany.