Podgrzewanie fotela / Problem

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

peplus
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Clubman Cooper S R55

Podgrzewanie fotela / Problem

Post autor: peplus »

Koleżanki i koledzy, jako, że zima już za rogiem, okazało się że ogrzewanie fotela pasażera nie działa. Po włączeniu przyciskiem, zapalają się lampki na nim lampki, a po ok. 8sek. gasną i kolejne próby włączenia nic nie przynoszą. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika znów to samo. Sprawdziłem i profilaktycznie wymieniłem bezpieczniki, ale problem nie zniknął. Macie jakieś pomysł i wskazówki co z tym zrobić?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Podgrzewanie fotela / Problem

Post autor: flapjck1 »

maty do naprawy ? wymiany? musisz z miernikiem wpiac sie w kazda mate i sprawdzic ktora nie dziala
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Pistoleroo
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R55s / HD Night Rod Special
Kontakt:

Post autor: Pistoleroo »

sprawdzić na początek wtyczkę pod fotelem (wspólna dla napinacza pasów, ogrzewania oraz airbag fotela) czy czasem styki nie zaśniedziały, choć może to być też problem z matą fotela.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

Wtyczka pod fotelem lubi się poluzować, z tego co się czyta na forach ludzie to łączą wręcz na stałe.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
qbi2
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Clubman

Post autor: qbi2 »

Ja mam to samo, tylko że z fotelem kierowcy. Po wizycie u lekarza diagnoza - spsuty moduł jakiś tam - komfortu? (podał nazwę, ale nie pamiętam). W każdym razie klimatronik wysyła info do tego modułu, ale nie kontaktują się ze sobą. Albo padł moduł, albo wiązka. Niebawem jadę na wnikliwą diagnozę i będę wiedział więcej :)
peplus
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Clubman Cooper S R55

Post autor: peplus »

Bardzo dziękuję za tropy i wskazówki. Wszystko będę musiał prześledzić. Jest chyba jeszcze możliwość jakiegoś przekaźnika, choć on pewnie obsługuje oba fotele.
Jeżeli coś się będzie wyjaśniać to będę uaktualniał. Tak czy tak temat pozostaje wciąż otwarty.
ODPOWIEDZ