Przyjemny zapach we wnętrzu

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini R50

Re: Przyjemny zapach we wnętrzu

Post autor: Ppludrok »

w moim nowym / starym R50 poprzedni właściciel jarał. Zrobiłem porządne ozonowanie i coś puściło ale bez szału. Kawa okazałą się lepsza :) Polecam
Awatar użytkownika
minols
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: minols »

Ja osobiście nie używam żadnych odświeżaczy, zapachów i innych takich. Nie palę (poprzedni właściciel też nie palił), zawsze jest czysto, nie jem w samochodzie (a jak już to staram się nie jeść w taki sposób, żeby połowa jedzenia wylądowała na fotelach), więc wchodząc do samochodu - po prostu pachnie samochodem. :)
andm
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini

Post autor: andm »

Wydaje mi się, że wypranie tapicerki samochodowej jest w stanie dużo dać.
zenlos
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini

Post autor: zenlos »

andm pisze:Wydaje mi się, że wypranie tapicerki samochodowej jest w stanie dużo dać.

Pranie tapicerki powinno załatwić problem. Tylko w okresie jesienno-zimowym lepiej tego nie robić. Chodzi o to, że woda nie zdąży wyschnąć.
Chociaż z drugiej strony, obecnie stosuje się takie techniki, w których wykorzystuje się minimalna ilość wody. Robi się to chyba przy pomocy pary.
Kilka zasad które mogą się przydać, można znaleźć np tutaj: https://nocar.pl/blog/spa-dla-twojego-s ... -samochod/
Wojtek68
Posiadane auto: Mini cooper R52

Post autor: Wojtek68 »

Jest wiele możliwości, oczywiście zależy jaki efekt ma być osiągnięty. Całkiem tanim i wbrew pozorom skutecznym rozwiązaniem są zapachy w sprayu.
Zobaczcie PREMO, nie wiele kosztują, pachną bardzo fajnie, są skuteczne, nie pozostawiają śladów na tapicerce. Nie maskują zapachów tylko je usuwają.
https://www.premo.pl/pl/c/Zapachy-samochodowe/19
MajkelKCH
Posiadane auto: Mini One 2003 1,6

Post autor: MajkelKCH »

Patent ciekawy na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu. Pytanie czy w późniejszym czasie czuć zapach kawy ?!
sinka
Posiadane auto: mini

Post autor: sinka »

MajkelKCH pisze:Patent ciekawy na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu. Pytanie czy w późniejszym czasie czuć zapach kawy ?!
kawa się dość szybko ulatnia, więc raczej wątpię żeby można było potem ją wyczuć
moniq12
Posiadane auto:

Post autor: moniq12 »

Różne zapachy zostają w aucie. Niektóre wręcz nie do usunięcia. Wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem będzie ozonowanie auta. A przynajmniej tak wyczytałam na portalu Klimatyzacja.pl, który w całości poświęcony jest tej tematyce. Ktoś z Was ozonował auto? Faktycznie to takie skuteczne rozwiązanie?
ODPOWIEDZ