Guma :-)

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini R50

Guma :-)

Post autor: Ppludrok »

Tydzień temu mechanik zakomunikował mi, że zgubił klucz do śrub zabezpieczających. Olalem bo i tak zapasu nie mam. Opony zwykle a nie RF. W sumie to przez 20 lat opony nie przebiłem. No i wychodze dzisiaj ze sklepu a tu prawie flak. Podpompowalem i tak od stacji do stacji aż do wulkanizacji. Czy ja musiałem przebić oponę właśnie wtedy gdy klucza nie mam i za frajesrsywo płacić 100 zł wulkanizatorowi, który zwęszył okazje na łatwy pieniądz? Co pech to pech :-)
Chyba dojazdowe koło czas kupić. Tylko to się trzyma chyba w bagażniku bo pod wykładziną to miejsce na kompresor tylko :-(
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Re: Guma :-)

Post autor: Zbigg »

W R50 masz miejsce na dojazdówkę pod podłogą bagażnika. A jak nie, to faktycznie wozić w środku, ale to chyba w dłuższe trasy jedynie ma sens...
Ja mam "rezerwę w szpraju", w razie draki psikasz do kółka i można jeździć. No ale opona do wyrzucenia już.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Zbigg, nie wyjdę do auta bo leje deszcz a ciekawski jestem. Pod podłogą na zewnątrz auta? Bo jeśli wewnątrz to ja mam tylko małą wnękę na klucze i kompresorek.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Wszystko masz na zdjęciach w tym wątku.

Obrazek

W wielkim skrócie mówiąc dojazdówka wisi w takim jakby parasolu pomiędzy tylnymi kołami, normalnie przestrzeń między zbiornikiem a tylnym zderzakiem jest zaślepiona taką osłoną z czarnego tworzywa.
Kompletny "parasol" w ASO kosztuje jakieś 300 zyla, na szrocie da się wyhaczyć za jakieś 100-150 złociszy razem z kółkiem.
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Zbigg pisze: Kompletny "parasol" w ASO kosztuje jakieś 300 zyla, na szrocie da się wyhaczyć za jakieś 100-150 złociszy razem z kółkiem.
Sprawdziłeś koszt tego "parasola" czy piszesz na zasadzie "tak mi się wydaje"? Bo niedawno się tym interesowałem i ASO podało mi zupełnie inne kwoty..
Na co dzień jeżdżę bez koła ale w dłuższe trasy dojazdówka do bagażnika lub za fotel pasażera.
Bzyku
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Bzyq pisze:
Zbigg pisze: Kompletny "parasol" w ASO kosztuje jakieś 300 zyla, na szrocie da się wyhaczyć za jakieś 100-150 złociszy razem z kółkiem.
Sprawdziłeś koszt tego "parasola" czy piszesz na zasadzie "tak mi się wydaje"? Bo niedawno się tym interesowałem i ASO podało mi zupełnie inne kwoty..
Na co dzień jeżdżę bez koła ale w dłuższe trasy dojazdówka do bagażnika lub za fotel pasażera.
Taką kwotę podano mi w ASO BMW/Mini na Jana Pawła II w Krakowie, dokładnie bodajże 270PLN... ciekawa idea, dlaczego miałbym podawać ceny ASO z sufitu? facepalm
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Mi podali trochę inna kwotę w ASO BMW na Jagiellońskiej w Częstochowie: 808,61zł bez koła dojazdowego.
Napiszę w takim razie do ASO w Krakowie, za 300 zł to chętnie bym to kupił.
Poniżej zdjęcie z wyceny. Kartka prawie zniszczona, bo już miała lądować w koszu..
Załączniki
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg (237.63 KiB) Przejrzano 425 razy
Bzyku
Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Zanurkowały pod auto i rzeczywiście jest plastik a pod nim miejsce na wieszak. Super :-) szukam.
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Zbigg pisze:
Bzyq pisze:
Taką kwotę podano mi w ASO BMW/Mini na Jana Pawła II w Krakowie, dokładnie bodajże 270PLN... ciekawa idea, dlaczego miałbym podawać ceny ASO z sufitu? facepalm
Dokładnie 909 zł :P
Załączniki
Przechwytywanie1.JPG
Przechwytywanie1.JPG (64.78 KiB) Przejrzano 398 razy
Bzyku
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Ha, ładnie. :shock: Dolar skoczył aż tak? Pozostaje udać się do kowala, stopień komplikacji tego wieszaka jest taki, że pijany, po ciemku i lewą ręką wyspawa to w kwadrans za połówkę. :lol: Już mniejsza o logo BMW. :mrgreen:
Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Koledzy, a dojazdówkę kupić pierwszą lepszą 4x100 czy jakieś specjalne parametry musi mieć ta do mini?

Znajomy będzie mi spawać wieszak. Pochwałę się.
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus

Bo szukajka gryzie. :lol:
Średnica otworu centrującego jest ważna, ET oczywiście. Pytanie czy masz jakieś mody hamulców?
Ppludrok
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Thx :-)
ODPOWIEDZ