Skrzynia olej
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini R50
Skrzynia olej
Wszyscy mówią (bez zaglądania do środka), że skrzynia w moim mini (przedlift) pracuje bardzo ładnie. Ja jednak jestem zbyt szczegółowy Zauważyłem, że na zimnym jest cicha a na ciepłym silniku szumi sobie trochę podczas jazdy. Nikt na to raczej nie zwraca uwagi oprócz mnie. Nawet na nawiew w pozycji 2 jeżdżę aby tego nie słyszeć. 10 tys km temu jak go kupiłem mechanik zalał skrzynię zwykłym olejem jaki poleca. Czy jest sens eksperymentować i wlać oryginalny licząc na to, że szumów na ciepłym nie będzie?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Skrzynia olej
Wlej taki jaki jest zalecany, moze jeszcze ja uratujesz
Ta skrzynia jest wrazliwa na niewlasciwy olej, ona wogole jest wrazliwa
Ta skrzynia jest wrazliwa na niewlasciwy olej, ona wogole jest wrazliwa
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
Ok. Dzięki. To subtelny szum. Zastanawiałem się czy warto płacić za ori olej teraz i eksperymentować. Jakieś źródła czy serwis BMW tylko?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
mozna ten olej kupic na wolnym rynku, poszukaj na forum parametrow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
Dzięki.
Olej mtf 2 75w 80? Obojętnie jakiej firmy (są różne na Allegro) byle by te parametry?
Na telefonie coś przeglądanie tego forum nie działa mi jak trzeba a kompa nie mam. Filtr nowy kupić czy ten co ma 10 tys może być?
Dzięki.
Olej mtf 2 75w 80? Obojętnie jakiej firmy (są różne na Allegro) byle by te parametry?
Na telefonie coś przeglądanie tego forum nie działa mi jak trzeba a kompa nie mam. Filtr nowy kupić czy ten co ma 10 tys może być?
Dzięki.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
tak, mtf94, jakie znalazles? jak jezdzilem kiedys roverem to zalecany byl glownie texaco z tego co pamietam...
w manualnej skrzyni nie ma filtra
chyba ze rozmawiamy o automacie to wycofuje sie ze slow o mtf94
w manualnej skrzyni nie ma filtra
chyba ze rozmawiamy o automacie to wycofuje sie ze slow o mtf94
-
- Swój Człowiek
manual, pomyliłem z filtrem.
Tylko, ze napisałem do BMW i powiedzieli mi mtf2 a ty mówisz mtf94. To chyba rózne oleje bo wpisując na allegro nawet ceny są inne. MTF2 60 zł średnio a mtf 94 - 30 zł. Chciałbym mieć pewność który olej z jakim konkretnie oznaczeniem to bym kupił na allegro. Na pewno taniej niż 240 zł wyjdzie. Nie wiem ile tego wchodzi no ale przecież nie 8 litrów Koszt w ASO oleju 240. Koszt z wymianą 350.
Tylko, ze napisałem do BMW i powiedzieli mi mtf2 a ty mówisz mtf94. To chyba rózne oleje bo wpisując na allegro nawet ceny są inne. MTF2 60 zł średnio a mtf 94 - 30 zł. Chciałbym mieć pewność który olej z jakim konkretnie oznaczeniem to bym kupił na allegro. Na pewno taniej niż 240 zł wyjdzie. Nie wiem ile tego wchodzi no ale przecież nie 8 litrów Koszt w ASO oleju 240. Koszt z wymianą 350.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Oleju wchodzi okolo 2 litrow
Mtf2 powinien byc lepszy bo syntetyk, ale poza info ze bmw zalecalo zmiane z mtf94 na mtf2 to nic wiecej nie wiem
Mtf2 powinien byc lepszy bo syntetyk, ale poza info ze bmw zalecalo zmiane z mtf94 na mtf2 to nic wiecej nie wiem
-
- Swój Człowiek
fuck, słuchajcie, dzwonię do serwisu BMW znanego i nieautoryzowanego. Pani po wzięciu Vinu mi mówi - prosze pana to manual - oleju w skrzyni manualnej się nie wymienia. Konsultuje to z mechnikiem a on to potwierdza!
Druga sprawa - dostaję maila od serwisu ASO BMW wklejam niżej (też wszystko na podstawie vin) Jakie filtry? w końcu są czy nie i aż dwa?
Boże..... nic nie wiem
Magdalena Pędziwiatr, BMW Premium Arena <Magdalena.Pedziwiatr@bmw-premiumarena.pl>
13:37 (8 minut temu)
do mnie
Do Pana pojazdu potrzebne są dwa litry oleju w skrzyni biegów.
Z pozdrowieniami
Dealer BMW
Premium Arena
Magdalena Pędziwiatr
Asystentka Działu Serwisu
ul. Rokicińska 190
92-412 Łódź
Tel.: 42 613 66 51
Fax: 42 613 66 01
Mail: magdalena.pedziwiatr@bmw-premiumarena.pl
Web: www.premiumarena.pl
Druga sprawa - dostaję maila od serwisu ASO BMW wklejam niżej (też wszystko na podstawie vin) Jakie filtry? w końcu są czy nie i aż dwa?
Boże..... nic nie wiem
Magdalena Pędziwiatr, BMW Premium Arena <Magdalena.Pedziwiatr@bmw-premiumarena.pl>
13:37 (8 minut temu)
do mnie
Do Pana pojazdu potrzebne są dwa litry oleju w skrzyni biegów.
Z pozdrowieniami
Dealer BMW
Premium Arena
Magdalena Pędziwiatr
Asystentka Działu Serwisu
ul. Rokicińska 190
92-412 Łódź
Tel.: 42 613 66 51
Fax: 42 613 66 01
Mail: magdalena.pedziwiatr@bmw-premiumarena.pl
Web: www.premiumarena.pl
-
- Swój Człowiek
ok, Pani odpisała, że się pomyliła i nie ma filtrów. Uffff Potwierdził też serwis świat mini w Warszawie.
Czyli mtf2. Pojadę do nich i nie rozkminiam tego dalej.
Czyli mtf2. Pojadę do nich i nie rozkminiam tego dalej.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Zawsze mówią że się nie wymienia Nie masz się co bać.
-
- Swój Człowiek
No to ostatnie pytanie. Mechanik który te 10 tys temu wymieniał olej powiedział mi, że był to Motylgear 75w80. Czy w tym przypadku jest sens wymiany na ten wskazany przez was /BMW?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
hej, ona ci napisala dwa LITRY
a nie dwa FILTRY
a olej sie wymienia - nie sluchaj znawcow
a nie dwa FILTRY
a olej sie wymienia - nie sluchaj znawcow
-
- Swój Człowiek
O ja!! Ale ze mnie osioł ))))))))
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Ważne by zalany olej był o tych samych parametrach jakie przewidziała fabryka. Dowiedz się dokładnie co masz zalane a jeśli chcesz mieć spokój to wymień. Zwróć jeszcze uwage na klase oleju. GL-5 się nie nadaje, poczytaj w internecie, sporo o tym jest.Ppludrok pisze:No to ostatnie pytanie. Mechanik który te 10 tys temu wymieniał olej powiedział mi, że był to Motylgear 75w80. Czy w tym przypadku jest sens wymiany na ten wskazany przez was /BMW?
Bzyku