Radio Wave CD/Boost CD a wejście USB
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Clubman
Radio Wave CD/Boost CD a wejście USB
Witam. Jestem nowym posiadaczem Mini R55 i nowym forumowiczem. Chciałbym uporządkować trochę sprawę radia firmowego w Mini i możliwości poszczególnych typów radia odnośnie USB i bluetootha. tylko proszę nie odwoływać do innych wątków bo prześledziłem je dość dokładnie i rzeczywiście występuje tam zapytanie o odtwarzanie mp3 ale z płyty CD a nie z USB.
Mamy dla R55 dostępne 2 typy radia:
Zdjęcie 1 - Mini Wave CD - brak Bluetooth i brak USB
Zdjęcie 2 - Mini Boost CD - jest Bluetooth i jest USB z możliwością odtwarzania mp3 z pamięci USB
Pytanie 1: Prośba o potwierdzenie że Mini Boost CD (srebrny) ze zdjęcia 2 współpracuje z Bluetooth i można na nim odtwarzać mp3 z USB (po dołożeniu KITu Bluetooth i złącza USB obok wejścia AUX)
Pytanie 2: Czy do R55 zamiast powyższych srebrnych radyj ze zdjęcia 1 czy zdjęcia 2 można włożyć radio ze zdjęcia 3 (Mini Boost CD typ 2 - czarne)?
Pytanie 3: Czy trzeba cokolwiek przerabiać czy radio ze zdjęcia 3 pasuje. Na marginesie widać że na zdjęciu 3 pod miejscem gdzie się wkłada płytę CD nie ma pokrętła głośności i włączania, a na Zdjęci 1 i Zdjęciu 2 (radia srebrne) takie pokrętło występuje
Mamy dla R55 dostępne 2 typy radia:
Zdjęcie 1 - Mini Wave CD - brak Bluetooth i brak USB
Zdjęcie 2 - Mini Boost CD - jest Bluetooth i jest USB z możliwością odtwarzania mp3 z pamięci USB
Pytanie 1: Prośba o potwierdzenie że Mini Boost CD (srebrny) ze zdjęcia 2 współpracuje z Bluetooth i można na nim odtwarzać mp3 z USB (po dołożeniu KITu Bluetooth i złącza USB obok wejścia AUX)
Pytanie 2: Czy do R55 zamiast powyższych srebrnych radyj ze zdjęcia 1 czy zdjęcia 2 można włożyć radio ze zdjęcia 3 (Mini Boost CD typ 2 - czarne)?
Pytanie 3: Czy trzeba cokolwiek przerabiać czy radio ze zdjęcia 3 pasuje. Na marginesie widać że na zdjęciu 3 pod miejscem gdzie się wkłada płytę CD nie ma pokrętła głośności i włączania, a na Zdjęci 1 i Zdjęciu 2 (radia srebrne) takie pokrętło występuje
- Załączniki
-
- Zdjecie1. MiniWawe CD.jpg
- Zdjęcie 1 Mini WaveCD
- (56.27 KiB) Pobrany 622 razy
-
- Zdjecie2. MiniBoost CD.jpg
- Zdjęcie 2 Mini Boost CD
- (695.25 KiB) Pobrany 622 razy
-
- Zdjecie3. MiniBoost CD_typ2.jpg
- Zdjęcie 3 Mini Boost CD typ2
- (80.39 KiB) Pobrany 622 razy
-
- Posiadane auto: Mini Cooper S r56
Re: Radio Wave CD/Boost CD a wejście USB
Cześć , o jakim kit’cię mówisz USb i Bt , podleslesz jakiegoś linka ? Akurat ja mam radio z navi , wydaje mi się od poligrafia podejdzie na luzie jedynie plastik konsoli będziesz musiał Zmienic
-
Mówiąc Kit bardziej chodziło mi o okablowanie, złącza, antenę bluetooth, mikrofon itede. Przynajmniej to co na zdjęciu poniżej czyli antena bluetooth i złącze USD. Jak się kupuje radio te elementy nigdy nie są dołączone i trzeba je dorzucić.
Ale czy ktoś może potwierdzić że:
1. Radio Mini Boost CD srebrne (z mojego pierwszego pytania) ma możliwość podłączenia złącza USB i odtwarzania plików mp3???
2. Ewentualnie czy ktoś zmieniał już w Mini R55 albo R56 radio srebrne (Mini WAVE CD, Mini Boost CD) na czarne (Mini Boost CD czarne)
Ale czy ktoś może potwierdzić że:
1. Radio Mini Boost CD srebrne (z mojego pierwszego pytania) ma możliwość podłączenia złącza USB i odtwarzania plików mp3???
2. Ewentualnie czy ktoś zmieniał już w Mini R55 albo R56 radio srebrne (Mini WAVE CD, Mini Boost CD) na czarne (Mini Boost CD czarne)
- Załączniki
-
- 90b2d7254abd851f738fbd926259.jpeg
- (30.17 KiB) Pobrany 606 razy
-
- edcf4a5a44e0b9a0187954774741.jpeg
- (20.08 KiB) Pobrany 606 razy
-
- Posiadane auto: Mini Cooper S r56
A możesz powiedzieć orientacyjnie jakie to koszta ?
-
- Swój Człowiek
Hmmm, nie wydaje mi się, aby to była prosta sprawa Ja mam Boost (zdjęcie nr 2), ale nie mam ani bluetooth, ani usb, ani telefonu Myślę, że to indywidualna sprawa - zależy kto co zamawiał i dawali sprzęt kompatybilny ze wszystkimi opcjami, ale bebchy już tylko pod konkretne zamówienie Tak myslę
U mnie jest Hifi, radio Boost, jest BT (tylko do rozmów) i AUX. USB brak.
-
- Nowy
- Posiadane auto: 08 r56 n14
Wg. mojej wiedzy aux wystepuje osobno, usb tylko z BT ponieważ jest w tym samym module i nie ma możliwości łatwego i taniego doposażenia. Boost ma mp3 z płyty.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
A da się do wave dołożyć usb i bt?
-
U mnie Boost z trzeciego zdjęcia, juz z klawiszem obsługi telefonu na konsoli i kierownicy a nie ma ani BT ani USB a co za tym idzie obsługi telefonu również brak. Też jestem ciekaw, czy można doposażyć...
No chyba, że nie umiem BT włączyć
No chyba, że nie umiem BT włączyć
-
- Posiadane auto: Mini Cooper R56
- Kontakt:
Re: głośnomówiący z wave cd
Czy orientujecie się w takim razie jak doposażyć mini w zestaw głośnomówiący? Tzn. czy mając wave cd występujące też pod nazwą mini cd i klawisz telefonu na kierownicy wystarczy dołożyć antenę i moduł bt czy trzeba też radio zamienić na boosta żeby w nim mieć klawisz podłączenie tel przez bt?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Clubman S R55
Też szukam takiego zestawu, z tego co czytałem to był przewidziany zestaw do doposażenia mini:
https://www.ecstuning.com/b-genuine-min ... 412152530/
jednak na pewno jest jakiś inny tańszy temat do zrobienia,
https://www.ecstuning.com/b-genuine-min ... 412152530/
jednak na pewno jest jakiś inny tańszy temat do zrobienia,