W moim MINI JCW doszło do uszkodzenia uszczelki między przewodem powietrza filtrowanego, a sprężarką.
Już wyjaśniam;
ogólna lokalizacja:
uszczelnienie samo w sobie (na zdjęciu niechlujnie częściowo wepchnięte w rurę):
Oczywiście jak to w BMW w grę wchodzi jedynie zakup całej rury, od filtra aż po sprężarkę. Normalnie bym to po prostu kupił, ale MINI ostatnio ostro daje popalić z kosztami i już powoli mam dosyć, więc szukam opcji bardziej racjonalnej.
Tu pojawiają się moje pytania:
- czy ktoś ma dostęp do takich uszczelek?
- czy średnice otworów dolotu i sprężarek w JCW i MCS są takie same?
- czy jest szansa, że taka uszczelka np. z Cytryny DS3 1.6 thp (o, taka: https://i.imgur.com/kD3taLv.jpg ) będzie pasować?
Uszczelka przewodu powietrza filtrowanego turbosprężarki
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: Uszczelka przewodu powietrza filtrowanego turbosprężarki
Częsta usterka. Tam nie ma uszczelki. To taki kołnierz. Wymienia się cały przewód. Nie warto ryzykować bo ewentualne uszkodzenie przewodu spowoduje zassanie ciała obcego przez turbo. Płaciłem za oryginał ok. 400 zł.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Dokłądnie tak jak pisze kolega wyżej. I niestety jest to innego wymiaru niż w zwykłej "esce".
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Tego się obawiałem. Dzięki za pomoc, część będzie wymieniona.
Dla przyszłych użytkowników szukajki: chodzi o część numer 1371 7582453, w nomenklaturze BMW znana jako rurka powietrza oczyszczonego.
Dla przyszłych użytkowników szukajki: chodzi o część numer 1371 7582453, w nomenklaturze BMW znana jako rurka powietrza oczyszczonego.