Spryskiwacze reflektorów

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wanios
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green

Re: Spryskiwacze reflektorów

Post autor: wanios »

Mam tak samo z tym, że czasami nie pryskają, a płyn jest podawany pod dużym ciśnieniem - dzieje się to gdy jest mało płynu - po dolaniu działa jak należy. Też mnie kiedyś to zmartwiło ;)
Awatar użytkownika
conrado
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Morris Minor 1000 1968r

Post autor: conrado »

Temat odświeżam. Problem spryskiwaczy reflektorów R53. Pompka ciśnienie daje, płyn na full w zbiorniczku. Wysuwaja się ale płynu nie podaje na reflektor ,spryskiwacz wychodzą tak jakby płyn dawał ciśnienie ale nie mógł wyjść przez dysze. Dmuchałem w wężyk kompresorem i troszkę zaczęło wychodzić wilgotne powietrze. Czy możliwe że same się zatkały jakimś syfem. Nie zwracałem uwagi ale od początku chyba tak była jak go kupiłem.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Mozliwe, sa plyny do szyb z ktorych wytracaja sie jakies krysztalki i zapychaja dysze, nie mowiac o tym ze czasamijakies smiecie wpadaja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
conrado
Nowy
Nowy

Problem rozwiazany. W spryskiwaczu jest siatka ktora sie przytkala. W bmw jest podobnie ale tam sie da usunac. W mini nie ogarnolem wiec przewiercilem. Troszke to partyzantka ale skuteczna. Przewiercilem wiertlem 4 mm a otwor zalepilem klejem na goraco. Caly dzien szukalem przyczyny ale przynajmniej teraz ladnie psika.
Awatar użytkownika
pionajelen
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: pionajelen »

Ja mam problem bo moje spryskiwacze od zakupu juz nie dzialaly. Jezdze juz ponad 3 lata i jakos mi to nie przeszkadza ale w sumie to fajnie by to bylo ogarnac. Na poczatku podjechalem do magika od reflektorow ale powiedzial, ze sie nie podejmie. Ktos mial moze podobny problem? Spryskiwacze nawet sie nie wysuwaja
Awatar użytkownika
conrado
Nowy
Nowy

Włacz światła i spryskaj szybe. Słychać pompke spryskiwacza 2 razy w odstepie kilku sekund????
Jak nie słychać to szukaj przyczyny czemu pompki nie słychać.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: Mr.Do »

Odkopie temat bo właśnie walczę ze spryskiwaczami.
Jestem właśnie po wymianie ksenon na bi ksenon i próbuję ogarnąć temat zraszania lamp. Problem jest taki że spryskiwacze wysuwają, słychać dwa razy pompkę ale płyn nie leci. Winne jest siteczko które się znajduje w końcówce spryskiwacza przed dyszami. Końcówkę można rozpiąć i od dołu wtrysnąć coś tylko nie mam pomysłu co. W połowie końcówki znajduje się gumowa membrana ze sprężynką czyli płyn nie może wchodzić w reakcję z gumą. Próbowałem wd 40 i kompresorem, coś delikatnie dmucha ale pompka spryskiwacza dalej nie rusza płynu. Nie chcę tego poronionego pomysłu realizować co ten gość bo całe ciśnienie ucieka właśnie przez tą dyszę:
conrado pisze:Problem rozwiazany. W spryskiwaczu jest siatka ktora sie przytkala. W bmw jest podobnie ale tam sie da usunac. W mini nie ogarnolem wiec przewiercilem. Troszke to partyzantka ale skuteczna. Przewiercilem wiertlem 4 mm a otwor zalepilem klejem na goraco. Caly dzien szukalem przyczyny ale przynajmniej teraz ladnie psika.

Ktoś, coś? Bardzo proszę o podpowiedź.
ODPOWIEDZ