czy goły słupek silnika z coopera pasuje do coopera s
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper s r53
czy goły słupek silnika z coopera pasuje do coopera s
Panowie mam pytanie czy goły słupek pasuje do eski mam chyba koniec silnika i mam do załatwienia silnik z coopera zwykłego i moje pytanie czy będzie pasił z zewnątrz wygląda tak samo chyba ale nie wiem jak tłoki i cały środek może ktoś się wypowie na ten temat dodam że mój silnik to w11b16a a jeszcze jedno co oznacza ta ostatnia literka w numerze silnika
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 200+PS
Re: czy goły słupek silnika z coopera pasuje do coopera s
Pasuje ale:
- wał korbowy ma inny nr (wał do S dostać to wyzwanie, rynek jest zasypany tymi od w10 a do w11 nie ma albo bardzo rzadko coś można wyrwać)
- tłoki mają inne numery
- pierścienie inne niż w w10 (Oczywiście dostępność słabiutka a w aso cena nie jest ciekawa. Oczywiście na większości aukcji ludzie oferują pierścienie od w10 do w11 więc trzeba zwracać uwagę na numery części)
Więc jeśli chcesz tylko słupek bez bebechów to spoko a jeśli z bebechami to zwracaj uwagę na ww punkty.
- wał korbowy ma inny nr (wał do S dostać to wyzwanie, rynek jest zasypany tymi od w10 a do w11 nie ma albo bardzo rzadko coś można wyrwać)
- tłoki mają inne numery
- pierścienie inne niż w w10 (Oczywiście dostępność słabiutka a w aso cena nie jest ciekawa. Oczywiście na większości aukcji ludzie oferują pierścienie od w10 do w11 więc trzeba zwracać uwagę na numery części)
Więc jeśli chcesz tylko słupek bez bebechów to spoko a jeśli z bebechami to zwracaj uwagę na ww punkty.