Dźwięk rozgrzanego silnika - help!
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
Dźwięk rozgrzanego silnika - help!
Cześć,
https://youtu.be/uVoGTwiLqlw - miał ktoś kiedyś tak?? Ostatnio usłyszałem ten dźwięk, jest taki metaliczny i nie wiem czy zaraz coś wybuchnie
https://youtu.be/uVoGTwiLqlw - miał ktoś kiedyś tak?? Ostatnio usłyszałem ten dźwięk, jest taki metaliczny i nie wiem czy zaraz coś wybuchnie
-
- Nowy
- Posiadane auto: Clubman Cooper S R55
Re: Dźwięk rozgrzanego silnika - help!
Poziom oleju odpowiedni?
-
- Nowy
na bagnecie (tym brazowym) mam maks niby... u mnie w ogole oleju nie bierze, pomiedzy wymianami nie dolewalem
-
- Nowy
No wlasnie niby...upewnij się czy jest tyle ile trzeba.Bagnet bywa mylący.
Zawór Vanos też lubi telepać.
Jakieś błedy w kompie wyskakują?
Zawór Vanos też lubi telepać.
Jakieś błedy w kompie wyskakują?
-
- Nowy
no wlasnie bledow zadnych, nic nie wyskoczylo, zawor mialem wymieniany ale moze faktycznie lubi telepac, wczesniej jakos tego nie zauwazylem. A jesli na bagnecie pokazuje full to jak sprawdzic ile tego oleju ma byc?
-
- Nowy
Co do tego bagnetu to ja mam rezerwę dużą. Wydawało mi się że mam maks, a brakowało prawie 2litry(aż głupio się przyznać). Jeżeli masz wymianę niebawem to przy spuszczniu zweryfikuj ile jest.
Jak rozumiem rozrząd i napinacz jest po wymianie?
Jak rozumiem rozrząd i napinacz jest po wymianie?
-
- Nowy
mialem wymieniany 3tys temu, przed ta wymiana stan byl caly czas taki sam. A masz tez ten brazowy bagnet?
https://www.google.pl/search?q=mini+coo ... 5285323264
Ostatnio wymieniony napinacz, a rozrzad przez poprzedniego wlasciciela jakies 28 kkm temu
Jestem ciekaw co to za opcja z tym bagnetem, skad ta rezerwa ogolnie.... Boje sie dolac zeby potem nie bylo za duzo.
https://www.google.pl/search?q=mini+coo ... 5285323264
Ostatnio wymieniony napinacz, a rozrzad przez poprzedniego wlasciciela jakies 28 kkm temu
Jestem ciekaw co to za opcja z tym bagnetem, skad ta rezerwa ogolnie.... Boje sie dolac zeby potem nie bylo za duzo.
-
- Nowy
Tak mam ten sam bagnet. Jest on kiepski sam w sobie. Mówiąc rezerwa miałem na myśli ograniczone zaufanie
Oczywiście przelanie jest bardzo złe. Hmmm no a jesteś w stanie zlokalizować ten stukot dokładniej?
Bliżej rozrządu, na dole, z tyłu?
Oczywiście przelanie jest bardzo złe. Hmmm no a jesteś w stanie zlokalizować ten stukot dokładniej?
Bliżej rozrządu, na dole, z tyłu?
-
- Nowy
Rozchodzi się z tylu i od spodu tez słychać go wyraźnie. Wiem w sumie czemu tego wcześniej nie słyszałem, bo przy włączonej klimie silnik chodzi głośniej i tego praktycznie nie słychać... Jak dodaje gazu tez nic nie słychać - tylko na wolnych obrotach.
-
- Nowy
Kurcze, no to moje pomysły się kończą.
Skoro nie ma wycieków, silnik nie bierze oleju, wszystko wymienione, żadnych błędów to chyba tylko wizyta u doświadczonego mechanika pozostaje. Nie będę ściemniał i strugał specjalistę...
Może ktoś inny z forum pomoże a jak nie to dla świętego spokoju oddałbym na fachową diagnozę.
Skoro nie ma wycieków, silnik nie bierze oleju, wszystko wymienione, żadnych błędów to chyba tylko wizyta u doświadczonego mechanika pozostaje. Nie będę ściemniał i strugał specjalistę...
Może ktoś inny z forum pomoże a jak nie to dla świętego spokoju oddałbym na fachową diagnozę.
-
- Nowy
Nooo nie wiem, może pompa vacum, a może coś bardziej prozaicznego jak pasek wieloklinowy albo koło pasowe.
Staram się pomóc ale jak pisałem wczesniej... może lepiej niech zerknie doświadczony mechanik.
Staram się pomóc ale jak pisałem wczesniej... może lepiej niech zerknie doświadczony mechanik.
-
- Nowy
Oddam auto najprawdopodobniej w pon, zobaczę jak z terminami stoją, chociaż kusi mnie żeby jeździć aż wybuchnie bo zbrzydło mi już wydawanie kasy na to auto, non stop wychodzą jakieś mankamenty - gdyby nie to ze mi się tak podoba to już dawno bym go sprzedał. Dzięki wielkie za zainteresowanie
-
- Nowy
Słuchaj równie dobrze to może być nic taki urok
Przy okazji gdzie oddajesz auto?
Przy okazji gdzie oddajesz auto?
-
- Nowy
wlasnie wyslalem Ci PW z tym samym pytaniem ostatnio unclesam polecil mi serwis BMW MTC na karmelkowej 66, oni zajmuja sie BMW i Mini wlasnie. Dotychczas oddawalem do Auto na Kawe ale caly czas mialem wrazenie ze chca mnie wydymac
-
- Nowy
Ha, odpowiedziałem, BMW MTC nie znam ale skoro są dobrzy to może nastepnym razem.
O Auto na kawę słyszałem podobne spostrzeżenia...
O Auto na kawę słyszałem podobne spostrzeżenia...