Czyszczenie/ renowacja felg

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

Desoto
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Clubman S R55

Czyszczenie/ renowacja felg

Post autor: Desoto »

Cześć,
powoli zbliża się sezon wiosenny więc pora zastanowić się nad przygotowaniem felg. Mam felgi bbs r98
tutKKyP.jpg
(734.92 KiB) Pobrany 489 razy
Dlatego mam kilka pytań, gdzie w Warszawie i okolicy polecacie zakład zajmujący się polerką rantów.
Czy samemu ktoś wykonywał polerkę rantu, czy w ogóle jest to temat warty zachodu (ze względu na czas, włożone nakłady pracy, efekt końcowy )
Dodatkowa sprawa montaż/ demontaż pierścienia felgi, z jakim momentem dokręcić śruby, czy kolejność jest ważna?
Wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane.

jak wygląda u Was forumowicze pielęgnacja kółek?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Czyszczenie/ renowacja felg

Post autor: flapjck1 »

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Detail
Nowy
Nowy
Posiadane auto: szukam

Post autor: Detail »

kup sobie paste polerską np Mothers Mag & Aluminium Polish i dajesz
dokrecanie rotora na pewno z obliczonym momentem ale to musiałbyś poszukać wsrod fachowców od felg
Obrazek
zenlos
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini

Post autor: zenlos »

No ja też musze coś z nimi zrobić, bo po zimie, nie wyglądają najlepiej. Najchętniej, to bym oddał gdzieś w Trójmieście najlepiej na jakieś piaskwanie czy inne zabiegi regeneracyjne, bo we własnym zakresie za Chiny nie uda mi się uzyskać takiego efektu.
Desoto
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Clubman S R55

Post autor: Desoto »

Dowiadywałem się w w rimstop.pl jaki jest koszt przetoczenia i polerki rantu. dostałem odpowiedz "To nie jest rant polerowany.
Koszt naprawy ranty toczonego Cnc w feldze dwu częściowej to koszt od 300 pln/netto za szt." myślałem, że każdą felgę alu można wypolerować. Popytam jeszcze w innym zakładzie, może czegoś się dowiem. Spróbuje tak jak pisał "Detail" pastą polerska, zobaczymy co z tego wyjdzie.
andm
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini

Post autor: andm »

zenlos pisze:No ja też musze coś z nimi zrobić, bo po zimie, nie wyglądają najlepiej. Najchętniej, to bym oddał gdzieś w Trójmieście najlepiej na jakieś piaskwanie czy inne zabiegi regeneracyjne, bo we własnym zakresie za Chiny nie uda mi się uzyskać takiego efektu.
Jeżeli jest to tylko i wyłącznie brud, to mozna we własnym zakresie próbować czyścić. Jest przecież dostępna chemia, która bardzo dobrze się sprawdzi w tego typu sytuacjach.
Jeżeli są jakies uszkodzenia mechaniczne, to tutaj będzie trudniej.

A co do auto detailingu, to jest kilka dobrych miejscówek. Zapytaj może tutaj:
https://car-spa.pl/oddzial/carspa-gdynia/
Awatar użytkownika
ganwilk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI COOPER S R56
Kontakt:

Post autor: ganwilk »

A ja mam taki problem że na felgach porobiły się zacieki od płynu do czyszczenia felg. Macie jakieś pomysły na taką ewentualność niczym nie idzie tego wyczyścić
Wojtek68
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini cooper R52

Post autor: Wojtek68 »

Ja używam środka PREMO IRON WHEEL. NIgdy nie było problemu. Spryskujesz, odczekujesz chwilę i zmywasz silnym strumieniem wody. Cała filozofia https://www.premo.pl/pl/p/Iron-Wheel-C44-G-/86
ODPOWIEDZ