Niskie ciśnienie oleju na niskich obrotach i gorącym silniku

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Melsoon
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper 2002

Niskie ciśnienie oleju na niskich obrotach i gorącym silniku

Post autor: Melsoon »

Witam
Mam problem z moim Mini, mechanik doradził nam żebyśmy wymienili olej na półsyntetyczny i po wymianie zaczęły się problemy, ciśnienie oleju na zimnym silniku jest książkowe na gorącym silniku i niskich obrotach ma 0,5. Dodam ze kontrolka zapala się tylko niskich obrotach po delikatnym dodaniu gazu powyżej 1000 obrotów gaśnie.Nie wiemy co mamy robić żaden z mechaników w naszej okolicy nie chce się podjąć naprawy :(Może ktoś z Was miał podobny problem i może nam pomoc
fishuennt
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 200+PS

Re: Niskie ciśnienie oleju na niskich obrotach i gorącym silniku

Post autor: fishuennt »

Melsoon pisze:Witam
Mam problem z moim Mini, mechanik doradził nam żebyśmy wymienili olej na półsyntetyczny i po wymianie zaczęły się problemy, ciśnienie oleju na zimnym silniku jest książkowe na gorącym silniku i niskich obrotach ma 0,5. Dodam ze kontrolka zapala się tylko niskich obrotach po delikatnym dodaniu gazu powyżej 1000 obrotów gaśnie.Nie wiemy co mamy robić żaden z mechaników w naszej okolicy nie chce się podjąć naprawy :(Może ktoś z Was miał podobny problem i może nam pomoc
Było już kilka wątków na forum na ten temat. Jeśli po wymianie zaczęły się problemy z kontrolką ciśnienia mechanik przy wymianie filtra mógł uszkodzić zaworek w obudowie filtra oleju.

Co do ciśnienia oleju Mini ma niskie normalnie więc nie masz czym się martwić.
Obrazek
Melsoon
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper 2002

Post autor: Melsoon »

Martwi mnie w dalszym ciągu zapalająca się kontrolka :shock: Zamówiłam wczoraj w serwisie Mini nowy filtr z obudowa, mam zamiar wymienić mu tez olej na syntetyczny.Jesli nic się nie zmieni po wymianie będziemy uderzać w pompę
yaro29
Nowy
Nowy
Posiadane auto: mini cooper S R53

Post autor: yaro29 »

sprawdź mój post. U mnie winny był czujnik ciśnienia oleju. Po wymianie problemy zniknęły.
ODPOWIEDZ