budowa samochodu nie zgadza się z VIN
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Countryman One D
budowa samochodu nie zgadza się z VIN
Szanowni specjaliści,
mam Mini Countrymana OneD. Części kupowane ze sklepu BMW na podstawie VINu nie zgadzają się z tym co jest w samochodzie. Najpierw kupowałem rezystor dmuchawy. Okazało się, że założony jest inny od starszego Mini. Musiałem kupić inny. Zabrałem się do wymiany sprzęgła, wg katalogu miało nie być dwumasy. Kupiłem komplet naprawczy w bmw store. W rzeczywistości okazało się, że jest także dwumasa, której miało nie być. Co za czort? Często się zdarza, że samochód jest inny niż wyglądałoby z katalogu na podstawie VIN?
Jerzy
mam Mini Countrymana OneD. Części kupowane ze sklepu BMW na podstawie VINu nie zgadzają się z tym co jest w samochodzie. Najpierw kupowałem rezystor dmuchawy. Okazało się, że założony jest inny od starszego Mini. Musiałem kupić inny. Zabrałem się do wymiany sprzęgła, wg katalogu miało nie być dwumasy. Kupiłem komplet naprawczy w bmw store. W rzeczywistości okazało się, że jest także dwumasa, której miało nie być. Co za czort? Często się zdarza, że samochód jest inny niż wyglądałoby z katalogu na podstawie VIN?
Jerzy
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: budowa samochodu nie zgadza się z VIN
Może masz przebite numery? Pokaż fotke Mini
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 2007
Tez o tym pomyslalam ...
-
- Nowy
https://historiapojazdu.gov.pl wklep tu dane z dowodu rejestr i zobaczysz czy się zgadza xd
-
- Nowy
Jak sprawdzisz to daj znać
-
- Nowy
Wpisałem ale nie ma go w ewidencji. Kupiłem od Volkswagen Leasing w Polsce. Mam wszystkie faktury. Przerejestrowywałem na siebie. Dlaczego nie ma w ewidencji?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Pokaż zdjęcie i wklej ostatnie 7 znaków vin
-
- Nowy
W ewidencji powinny byc wszyscy polscy wlasciciele ,ktorzy na sb zarejestrowali auto ,firma czy osoba prywatna ...dziwne
-
- Nowy
Skoro przerejestrowales powinienes byc w ewidencji
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 18:17 przez miniwini, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy
Cos nie pasuje .Ja przerejestrowalam autko w kwietniu i jest to na tej stronie zanotowane.Warto to sprawdzic bo powinienes widniec jako wlasciciel tam.tzn nie po nazwisku ,ale data kiedy to przerejestrowales pojazd
-
- Nowy
Odzyskałem dowód rejestracyjny od mechanika. Wszystko się zgadza w rejestrze. Nie zgadza się to co jest wykazie części dla tego samochodu z tym co on rzeczywiście ma. No cóż, będę czujniejszy przy następnych naprawach.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Clubman
Może być tak, że trafiłeś na egzemplarz sprzed liftingu, ale wg winu jest już po i dla tego nie wszystkie części pasują. Ja kiedyś miałem tak z Lancią. Niby wg vinu model młodszy, a miała niektóre podzespoły od starszego albo ktoś naprawiał po taniości i wsadzał tańsze podzespoły od starszego modelu
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Nie ma takiej opcji, że coś się nie zgadza wg VIN. Nie ważne czy przed czy po lift. Poza tym nie słyszałem o takim dieslu w nowszej gamie BMW bez dwu masy. Wrzuć VIN.
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
-
- Nowy
VIN: WMWZD11070WL35511. Mam wymienioną dwumasę, ale jak pisałem wg. bmw store miało jej nie być. Wiem, że mało jest współczesnych diesli bez koła dwumasowego, ale jednocześnie jest sporo artykułów z informacją, że 1,6 hdi 90 KM nie ma dwumasy i nie ma zmiennych łopatek w turbinie.
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Cześć,
Może BMW Store coś źle spraawdza, chociaż mam dobre doświadczenia z nimi. Na stronie dealera wyskakuje dwumasa:
https://sklep-bmw.pl/przeglad-czesci/?s ... -dwumasowe
Może z ciekawości sprawdź co pokaże o tym rezystorze dmuchawy?
Może BMW Store coś źle spraawdza, chociaż mam dobre doświadczenia z nimi. Na stronie dealera wyskakuje dwumasa:
https://sklep-bmw.pl/przeglad-czesci/?s ... -dwumasowe
Może z ciekawości sprawdź co pokaże o tym rezystorze dmuchawy?
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003