Jakie wybrać sprzęgło do R53
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Jakie wybrać sprzęgło do R53
Mam skrzynię przed liftem - Manual gearbox GS6-55BG. Przymierzam się w końcu do planowanego wcześniej wyciągnięcia skrzyni w celu uszczelnienia. Przy okazji wymienię sprzęgło. Jaki komplet wybrać. Czy to są te same co do liftów. Samochód raczej do jazdy miejskiej.
Re: Jakie wybrać sprzęgło do R53
U siebie mam zalozony zamiennik LUK i dziala bez zarzutu. Zwiekszona moc i wypady na tor mu nie straszne. Jezeli chcesz sie pozbyc dwumasy, Valeo ma zestaw ktory jest P&P i sklada sie z tarczy, docisku i kola jednomasowego.
-
- Swój Człowiek
Podrzucisz link?
Potrafię wiele rzeczy sam zrobić przy silnikach, zawieszeniu ale skrzynie to dla mnie czarna magia. Jedyna jaką naprawiałem to od fiata 126 .
Nawet nie wiem jaka jest różnica między dwumasem a jednomasem.
Potrafię wiele rzeczy sam zrobić przy silnikach, zawieszeniu ale skrzynie to dla mnie czarna magia. Jedyna jaką naprawiałem to od fiata 126 .
Nawet nie wiem jaka jest różnica między dwumasem a jednomasem.
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Mam u sobie też LUKa. Polecam. Spisuje się bardzo dobrze
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
-
- Swój Człowiek
Zmieniałeś też na jednomas?Borówa pisze:Mam u sobie też LUKa. Polecam. Spisuje się bardzo dobrze
-
- Swój Człowiek
Teraz zajarzyłem że Luk ma tylko dwumas . Cena za komplet widzę 1700 zł troszkę mnie przeraziła bo robota przy skrzyni wyjdzie około 1000 zł czyli muszę przyjąć w sumie 3000 zł
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Hej. Zmieniałem, tylko sprzęgło, docisk i łożysko.
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
-
- Swój Człowiek
Czyli sprzęgło się się zgra z oryginalnym kołem dwumasowym? Rok temu w służbowej skodzie wymieniano mi cały komplet ale tam na postoju aż się samochód drgał. Nie wiem jakich objawów szukać w miniaku lub ich braku bo może faktycznie wymienię tylko tarczę docisk i łożysko.Borówa pisze:Hej. Zmieniałem, tylko sprzęgło, docisk i łożysko.
Trochę nie na temat ale znalazłem na złomie sprawną czerwoną S - kę, nie bitą. Jak ktoś coś potrzebuje z małopolskiego to mogę dać namiar. Silnik odpala, na razie maski brakuje. Jadę około godz 10 go "szabrować" z detali które mam popękane.