1.3 SPI-Nie wchodzi na obroty
Moderator: flapjck1
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Austin Mini 1981
1.3 SPI-Nie wchodzi na obroty
Cześć wszystkim!
Niestety pierwszy mój post to usterka, której nie umiemy usunąć, już od 3 tygodni.
Mam Mini z silnikiem 1.3 SPI, niestety po pracach mechanicznych, związanych z wymianą pompy hamulcowej, silnik przestał wchodzić na obroty. Odpala normalnie, lecz przy próbie dodania gazu dławi się I nie wchodzi na obroty. Paliwo jest, pompa paliwowa dobrze podaje, wygląda że coś z elektryką, szukając przyczyny poprawiliśmy wiele kabli które były w złym stanie, ale niestety problem pozostał, podpowiedzcie proszę gdzie szukać. Z góry dziękuje!
Niestety pierwszy mój post to usterka, której nie umiemy usunąć, już od 3 tygodni.
Mam Mini z silnikiem 1.3 SPI, niestety po pracach mechanicznych, związanych z wymianą pompy hamulcowej, silnik przestał wchodzić na obroty. Odpala normalnie, lecz przy próbie dodania gazu dławi się I nie wchodzi na obroty. Paliwo jest, pompa paliwowa dobrze podaje, wygląda że coś z elektryką, szukając przyczyny poprawiliśmy wiele kabli które były w złym stanie, ale niestety problem pozostał, podpowiedzcie proszę gdzie szukać. Z góry dziękuje!
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Re: 1.3 SPI-Nie wchodzi na obroty
Od jakich obrotów się dusi?
-
Ciężko powiedzieć, nie mamy obrotomierza, ale praktycznie odrazu jak dodaje się gazu, w praktyce nie da się nawet ruszyć.artur_rat pisze:Od jakich obrotów się dusi?
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Szukaj coś przy dolocie powietrza. Miałem podobnie i winą był "zapchany" wlot powietrza
-
Dzięki, przekaże mechanikowi, a jak coś będe wracałartur_rat pisze:Szukaj coś przy dolocie powietrza. Miałem podobnie i winą był "zapchany" wlot powietrza
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: 1992 MINI Honda
- Kontakt:
Jak to jest wczesny SPI to może przełącznik pod pedałem gazu padł.
-
Dzisiaj z rana mechanik zdecydował odpalić auto jeszcze raz... I wszystko nagle pięknie działa, wchodzi na obroty, jeżdzi, nie ma problemu, jednak mam dziwne przeczucie że jeżeli nie znajdę przyczyny, pojawi się ona ponownie. Czy macie jeszcze jakieś rady? Może podłączyć coś do komputera? Ktoś coś może więcej powiedzieć?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Instalacja zapewne
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow