Radio do Mini

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

wydlubanymis
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Rover Mini 1.0

Radio do Mini

Post autor: wydlubanymis »

Cześć wszystkim. Planuję zakup radia do Mini. Deska drewniana, wiec raczej chciałbym coś w dobrym stylu, żeby nie wyglądało kiczowato:) Jeżeli macie jakieś sprawdzone modele to podsyłajcie linka:) Chętnie przejrzę. Ostatnio rzuciło mi się coś takiego na Ali
https://s.click.aliexpress.com/e/cHYiCUs1
Budżet do 400 zł
garazowiec
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Austin mini 1000 . Austin Van 62

Re: Radio do Mini

Post autor: garazowiec »

Zakładałem koledze we wrześniu podobne radio. Minusy jakie zauważyłem to trzeszczące przyciski na wolnych obrotach silnika , dopiero jak przyłożyłem dłoń do panelu przestawało. Radio wymaga też porządnego filtra przeciwzakłóceniowego . Plusy: usb, design no i cena .
Awatar użytkownika
marchef
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Austin Mini Mayfair 1986 r.

Post autor: marchef »

Mam podobne radio, firmy Auna - tak samo jak pisał przedmówca (przedpisarz?) przyciski trzeszczą oraz radio wymaga filtra przeciwzakłóceniowego. Wizualnie wygląda bardzo fajnie.
wydlubanymis
Nowy
Nowy

marchef pisze:Mam podobne radio, firmy Auna - tak samo jak pisał przedmówca (przedpisarz?) przyciski trzeszczą oraz radio wymaga filtra przeciwzakłóceniowego. Wizualnie wygląda bardzo fajnie.
A czy mógłbyś mi podać dokładny model Twojego radia? Skłaniam się do kupna radia które będzie wizualnie i jakościowo na zadowalającym poziomie:) Może polecacie jakieś inne radia niekoniecznie China Export, które można obejrzeć na żywo i namacalnie ocenić jego jakość;) Mam zamiar zamontować drewnianą deskę i fajnie mieć coś stylowego. Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Mariuszo
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mariuszo »

Mam z Aliexpress. Chciałem kupić stylowe takie jak pokazałeś, ale tamte nie miało wbudowanego zestawu głośnomówiącego. Ostatecznie kupiłem takie - https://pl.aliexpress.com/item/Autoradi ... 5c0f6G5y5O. Wewnątrz elektronika jest taka sama. Radio działa adekwatnie do ceny. Nie jestem w pełni zadowolony (nie ma pier..cia basem). Do poprawnej pracy konieczne jest: filtr przeciwzakłóceniowy, dobra antena, dobre głośniki.
Załączniki
Mini-antena-1.jpg
(124.5 KiB) Pobrany 361 razy
Mini-antena-2.jpg
(171.66 KiB) Pobrany 361 razy
Awatar użytkownika
marchef
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Austin Mini Mayfair 1986 r.

Post autor: marchef »

Sorki za późną odpowiedź. Radio to Auna TCX - 1 RMD model 10019466
Znalazłem link: https://www.electronic-star.pl/HiFi-TV/ ... zarny.html

Po wstawieniu filtra przeciwzakłóceniowego nadal mam jakieś brzęczenie i będę problem rozwiązywał jak aura się trochę zmieni. Z anteną nie mam problemu, działa na standardowej.

Daj znać co wybrałeś! ;-)
wydlubanymis
Nowy
Nowy

Dzięki:) Po przeczytaniu opinii i dzięki Twojemu doświadczeniu zamówiłem radio które mi poleciłeś:) Zobaczymy jak się będzie sprawowało u mnie tez z filtrem:) Pozdrawiam
czarna_mamba
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: czarna_mamba »

Mariuszo pisze:Mam z Aliexpress. Chciałem kupić stylowe takie jak pokazałeś, ale tamte nie miało wbudowanego zestawu głośnomówiącego. Ostatecznie kupiłem takie - https://pl.aliexpress.com/item/Autoradi ... 5c0f6G5y5O. Wewnątrz elektronika jest taka sama. Radio działa adekwatnie do ceny. Nie jestem w pełni zadowolony (nie ma pier..cia basem). Do poprawnej pracy konieczne jest: filtr przeciwzakłóceniowy, dobra antena, dobre głośniki.

Czy możesz kolego podrzucić fotkę jak wygląda w miniaku? :)
ODPOWIEDZ