Problem z przednimi wycieraczkami
Problem z przednimi wycieraczkami
Cześć.
Nie zaglądam tutaj za często, bo też mini nie psuje się za bardzo. tym razem mam jednak problem, z którym nie mogę sobie poradzić.
Wycieraczki działały bez problemu. Wyłączyłem silnik i po tygodniu gdy ruszyłem zobaczyłem, że przednie wycieraczki w ogóle nie reagują na ruch przełacznika. Spryskiwacze działają, ale również nie wywołują ruchu wycieraczek. Tylny spryskiwacz i wycieraczki działają normalnie.
Sprawdziłem wszystkie przekaźniki koło lewej nogi, te pod maską oraz 2 przekaźniki od wycieraczek również pod maską. Wszystkie ok.
Z tego co poczytałem, to problem może być albo z przełącznikiem - chociaż wydaje się to mało prawdopodobne, bo wycieraczki powinny włączyć się automatycznie po użyciu spryskiwacza. Także obstawiam na problem z silniczkiem/mechanizmem.
Ma ktoś jakieś sugestie jak dobrze zdiagnozować problem ? Jest gdzieś może jakaś instrukcja jak dobrać się do silniczka/mechanizmu wycieraczek ?
Z góry dzięki.
Bartosz
Nie zaglądam tutaj za często, bo też mini nie psuje się za bardzo. tym razem mam jednak problem, z którym nie mogę sobie poradzić.
Wycieraczki działały bez problemu. Wyłączyłem silnik i po tygodniu gdy ruszyłem zobaczyłem, że przednie wycieraczki w ogóle nie reagują na ruch przełacznika. Spryskiwacze działają, ale również nie wywołują ruchu wycieraczek. Tylny spryskiwacz i wycieraczki działają normalnie.
Sprawdziłem wszystkie przekaźniki koło lewej nogi, te pod maską oraz 2 przekaźniki od wycieraczek również pod maską. Wszystkie ok.
Z tego co poczytałem, to problem może być albo z przełącznikiem - chociaż wydaje się to mało prawdopodobne, bo wycieraczki powinny włączyć się automatycznie po użyciu spryskiwacza. Także obstawiam na problem z silniczkiem/mechanizmem.
Ma ktoś jakieś sugestie jak dobrze zdiagnozować problem ? Jest gdzieś może jakaś instrukcja jak dobrać się do silniczka/mechanizmu wycieraczek ?
Z góry dzięki.
Bartosz
Re: Problem z przednimi wycieraczkami
Nikt nic nie pomoże ? po odnalezionych błędach zaczynam brać pod uwagę, że mogło coś się stać z modułem od wycieraczek.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
sprawdzałeś czy dochodzi napiecie do silnika wycieraczek?
Z nimi nie było problemów w trym aucie.
Z nimi nie było problemów w trym aucie.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Nigdy wcześniej nie było żadnego problemu z wycieraczkami. Ale thx za wskazówkę. zdejmę kratki, dobiorę się do wtyczki i pomierzę czy dochodzi jakieś napięcie na silnik.
- MattiCS
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S (R53)
Jak dostać się do mechanizmu/silnika przednich wycieraczek? Proszę o instrukcję.lvs pisze:Nigdy wcześniej nie było żadnego problemu z wycieraczkami. Ale thx za wskazówkę. zdejmę kratki, dobiorę się do wtyczki i pomierzę czy dochodzi jakieś napięcie na silnik.
Cześć
I jak sobie poradziłeś? Co było przyczyną ?
Mam ten sam problem, a zaczyna się deszczowa pogoda
I jak sobie poradziłeś? Co było przyczyną ?
Mam ten sam problem, a zaczyna się deszczowa pogoda
- radeh
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Hej. Ten sam klopot. Wyeliminowane bezpieczniki i te dwa moduly pod maską. Spryskiwacz dziala. Tylna wycieraczka w pelni sprawna
help
help