Abs sterownik pompa

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

gao77
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: mini

Abs sterownik pompa

Post autor: gao77 »

Witam. Świeca mi się trzy kontrolki ręczny abs i trojkacik żółty :?
Kod usterki 5DF5 moduł sterowania. Diagnoza mechanika wymiana sterownika abs co za tym idzie koszty. facepalm Numer jaki posiadam to jakiś chyba unikat bo jest tylko jedna aukcja a po przekopaniu neta niema nic a cena tej jedynej kolosalna :( więc moje pytanie czy mogę kupić inną o innych numerach?? Czy nie będzie współgrać?? W mojej małej miejscowości raczej specjalistów niema większość to wymieniacze a jak widzą mini to wogole niechce im się robić bo za dużo roboty żeby się gdzieś i do czegoś dostać.. Proszę o pomoc i pokierowanie jak to może dalej wyglądać..
Pozdrawiam.
Mini cooper r50.
gao77

Re: Abs sterownik pompa POMOCY

Naprawdę na tak dużym forum nikt nie jest w stanie mi udzielić pomocnych wskazówek ??
Andrzej1pl
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini COOPER R50

Re: Abs sterownik pompa

Post autor: Andrzej1pl »

poszukaj tutaj http://www.realoem.com
dział hamulce są pompy i ich zamienniki z nr chcesz żeby Ci pomóc a vin-u brak to jest wróżenie z fusów
pozdrawiam i życzę powodzenia
gao77

Dziękuję za pomoc.. Ogarnęłam ta stronę i 679 dolarów za zamiennik to trochę dużo..
Andrzej1pl
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini COOPER R50

Post autor: Andrzej1pl »

Nie chodziło mi żebyś kupował nową pompę tylko znalazł sobie na stronie zamiennik numerowy a kupić można używaną z gwarancją
Dla mnie taka cena to też dużo kasy.Za taką kasę można kupić cały silnik w GB jak nie całego miniaka
wmaciek8686
Posiadane auto: Mini Cooper r50 1.6benzyna

Post autor: wmaciek8686 »

Też to przerabialem miałem uszkodzony sterownik wykreca się go nie trzeba wyjmowac pompy a trochę z nią się pomeczyc i da się rozkręcić ja mam rocznik 2001 r50 ciężko było znaleźć sterownik o tym numerze a jak dostałem to też uszkodzony w końcu kupiłem inny tylko wtyczka by pasowała podmieniłem i wszystko działa nawet nie musiałem adoptować a byłem u speca od mini sprawdzić i wszystko ok bez adaptacji więc. I podmiana na całkowicie inny numer byle by wtyczka pasowała.
gao77

dzieki za odpowiedz bo w sumie dalej się z tym bujam a niedługo przegląd wiec trzeba będzie naprawić :) mam pytanie ale jak znajdę cześć o tym samym numerze to też po wymianie nie muszę adoptować ??Pozdrawiam
wmaciek8686
Posiadane auto: Mini Cooper r50 1.6benzyna

Post autor: wmaciek8686 »

Tak nie trzeba będzie
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: Mr.Do »

Jestem świeżo po wymianie sterownika. Jeśli chodzi o adaptację to jeśli pompa jest tylko ABS to wystarczy wykasować błędy np INPA i jest ok. W moim przypadku mam DSC i tutaj już trzeba dopisać VIN i dopisać przebieg samochodu. Poniżej link do tego jak to zrobic za pomocą INPA i NCS. Najważniejsze od 30:35 https://www.youtube.com/watch?time_cont ... vyVCwCAx1Q
oczywiście to film dotyczący BMW, wiec trzeba wybrać np R50 i kolejno według konfiguracji własnego samochodu
ODPOWIEDZ