Bicie na dolnym kole rozrządu
Moderator: flapjck1
Bicie na dolnym kole rozrządu
Nie wiem, czy dobrze to nazwałem w tytule, ale właśnie spostrzegłem, że dolne koło rozrządu (to, przez które przechodzi pasek klinowy) ma bicie i to raczej nie małe.
Domyślam się, że lepiej z tym nie jeździć i zastanawiam się, co tym razem walnęło i jest do wymiany.
Domyślam się, że lepiej z tym nie jeździć i zastanawiam się, co tym razem walnęło i jest do wymiany.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Bicie na dolnym kole rozrządu
Ale to bicie obserwujesz na czym? Na kole pasowym? Po pierwsze sprawdź czy jest dokręcone...
Po drugie samo koło mogło się rozwulkanizowac
Po drugie samo koło mogło się rozwulkanizowac
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Tak - na kole pasowym.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Austin mini 1000 . Austin Van 62
Te koła składają się z dwóch części metalowych zwulkanizowanych ze sobą gumą która po latach się starzeje i może się rozsypać.
A gdzie można dostać te koła, bo na minispares widzę tylko te do pompy wody?
Ogarnę wymianę?
Ogarnę wymianę?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
http://www.minispares.com/product/Class ... 0to%20shop
uzywka pewnie sie znajdzie
ja jeszcze nie widzialem tego kola niezdatnego do uzytku, slyszalem tylko o takich przypadkach, sprawdziles czy jest dokrecone?
uzywka pewnie sie znajdzie
ja jeszcze nie widzialem tego kola niezdatnego do uzytku, slyszalem tylko o takich przypadkach, sprawdziles czy jest dokrecone?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
To koło w minispares widziałem, ale jakoś się zakręciłem, że to do MPI, a tam stoi przecież PRE MPI. :/
Cena iście fascynująca jak na kółko z kawałkiem gumy. :]
Jeszcze nie sprawdzałem, czy dokręcone... Zastanawiam się, czy z założoną chłodnicą będzie dojście, bo dopiero co zalałem nowy płyn chłodniczy... Drugi raz. :/
Cena iście fascynująca jak na kółko z kawałkiem gumy. :]
Jeszcze nie sprawdzałem, czy dokręcone... Zastanawiam się, czy z założoną chłodnicą będzie dojście, bo dopiero co zalałem nowy płyn chłodniczy... Drugi raz. :/
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Bedzie slabo bez zdjecia chlodnicy
Nasadki tez nie wlozysz - od razu mowie, musisz miec plaski, plasko-oczkowy klucz
Nasadki tez nie wlozysz - od razu mowie, musisz miec plaski, plasko-oczkowy klucz
Fantastycznie. :]
I zapewne jeszcze jakiś nietypowy rozmiar tego klucza.
Napisałeś, że nie widziałeś niezdatnego tego koła, ale w sumie to chyba naturalne, jak piszą koledzy powyżej, że guma może sparcieć.
I zapewne jeszcze jakiś nietypowy rozmiar tego klucza.
Napisałeś, że nie widziałeś niezdatnego tego koła, ale w sumie to chyba naturalne, jak piszą koledzy powyżej, że guma może sparcieć.
Wywalasz chłodnicę, pod śrubą jest podkładka zabezpieczająca przed odkręceniem. Zbijasz uszko na równo z kołem. Silnik na biegu, ręczny. Klucz plus młotek. Odkręcamy . Marna szanse by koło zaszło.. Patent. Na kole są dwa gwintowane otwory.Jeśli ich nie ma wiercimy i gwintujemy. Lub spawamy dwie długie szpilki (jeśli koło to złom ) . Bierzemy gruby płaskownik, przycinamy na rozmiar koła. Wiercimy dwa otwory na rozmiar tych na kole. Lub szlifierką wycinamy dwa rowki na wymiar otworów w kole. Zakręcamy śrubę cośmy ją odkręcili, ale by wystawała. Dwoma długimi śrubkami przykręcamy nasz ściągacz, symetrycznie je dokręcamy i koło wychodzi .....
Wszystko robi na kolanie.
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
Dzięki... Brzmi jak coś, co na pewno się nie uda.
Aż tak będzie mocno osadzone?
No i pytanie o sens wykręcania, jeśli nie mam innego na podmianę.
No i pytanie o sens wykręcania, jeśli nie mam innego na podmianę.
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Mi kiedyś zeszło bez większych problemówChris11 pisze:Dzięki... Brzmi jak coś, co na pewno się nie uda.
O tej podkładce pamiętaj! Najlepiej weź lusterko i obczaj jak jest sklepana bo inaczej jej nie zobaczysz
Oczywiście mam odpowiednią nasadkę do odkręcenia/dokręcenia tej śruby tak więc zapraszam jakby co
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
nasadka nie wejdzie
Darek straszy, to kolo zawsze lekko schodzi, no chyba ze po...alo klin na wale to wtedy moze byc klopot
moj patent na ewentualne odkrecenie sruby - zakladasz plaski klucz, opierasz go o belke grodziowa, miedzy belke a klucz dajesz grubo szmat, i cyk rozrusznikiem
Darek straszy, to kolo zawsze lekko schodzi, no chyba ze po...alo klin na wale to wtedy moze byc klopot
moj patent na ewentualne odkrecenie sruby - zakladasz plaski klucz, opierasz go o belke grodziowa, miedzy belke a klucz dajesz grubo szmat, i cyk rozrusznikiem
A jest szansa, że zmieszczę się odkręcając tylko chłodnicę i odsuwając ją maksymalnie w stronę nadkola? Naprawdę, nie chce mi się spuszczać płynu trzeci raz.
Arti - najwyraźniej ponownie zjawię się u Ciebie.
A jaki to w ogóle jest rozmiar, bo może akurat mam taką, która też wejdzie?
No i nadal pytanie o sens odkręcania, jeśli nie mam nic zastępczego. Na razie muszę sprawdzić, czy jest dokręcona.
Arti - najwyraźniej ponownie zjawię się u Ciebie.
A jaki to w ogóle jest rozmiar, bo może akurat mam taką, która też wejdzie?
No i nadal pytanie o sens odkręcania, jeśli nie mam nic zastępczego. Na razie muszę sprawdzić, czy jest dokręcona.