Witam wszystkich klubowiczów ..
może się powtarzam ale nie mogłem znaleść takiego posta nigdzie wiec zwracam się do znawców tematu.
Moj problem z genialnym Countryman all4 Cooper S jest taki ze strasznie dużo pali !! 13,5-15 l / 100 km ..
wydaje mi się ze nie jest to normalne przy silniku 1,6 !?!
90% jazdy to miasto, wóz jest świeżo po wymianie rozrządu, świec zapłonowych i pełnym serwisie wraz z płukanka silnika. Przebieg tylko 58 tys ( oryginał kupiony w salonie PL - po leasingowy )
Od czasy do czasu również czuć spaliny... samochód obsługiwany przez ASO, serwis sprawdził cały układ paliwowy pod względem ewentualnych wycieków i nic nie znalazł !!!! Jestem trochę sfrustrowany bo to nie jakieś 4,4 v8 żeby tyle paliło !!
Ktoś ma jakieś pomysły ??
Bede wdzięczny za pomocna dłoń
Wysokie spalanie R60 cooper S 2015
Re: Wysokie spalanie R60 cooper S 2015
Pali zdecydowanie za dużo, w mieście wychodzi tak 10-13 (ale to już trzeba naprawdę po wariacku jeździć). Nie wiem z czego liczysz to spalanie z komputera czy z tankowań.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini countryman cooper S R60 15r
Niestety z tankowań
Zastanawiam się jeszcze nad update całego softu samochodu .. ale wiem ze nic to nie gwarantuje
Zastanawiam się jeszcze nad update całego softu samochodu .. ale wiem ze nic to nie gwarantuje
Bardzo duże to spalanie. Ja w takim samym Countrymanie jak Twój po programie na 229km i 329nm mam spalanie na poziomie 12-13 l/100 w mieście przy dosyć dynamicznej jeździe, jazda poza miastem drogami krajowymi to około 10 l
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini countryman cooper S R60 15r
Dzięki za odp.. postanowiłem postawić Miniaka na ponowne przeprogramowanie sterowników silnika .. dam znać czy coś pomogło .