Problem na wysokich obrotach grzanie się silnika
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 2006
Problem na wysokich obrotach grzanie się silnika
Witam wszystkich klubowiczów.Mam problem z grzaniem się silnika na wysokich obrotach jest to Mini one 1.6 2006.a to cała historia.Na wolnych obrotach wszystko jest w porządku termostat się otwiera temperatura stoi w odpowiednim punkcie i gdy wyjadę w trasę ogrzewanie dam na maksa tez wszystko w porządku lecz gdy dam na zimne powietrze zaczyna się grzać wiatrak się włącza normalnie mam niezłą zagadkę pomóżcie proszę
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Problem na wysokich obrotach grzanie się silnika
odpowietrzyc
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman R60
To wygląda na niewydolność układu. Przyczyną może być niedrożność obiegu lub niewydolność pompy.
-
Wydaje mi się ze pompa działa odkryłem ze gdy silnik jest włączony i załączę klimatyzacje wiatrak się załącza przy odpowiedniej temperaturze i silnik się nie grzeje ale gdy wyłącze klime wiatrak od chłodzenia układu się nie załącza i silnik się zaczyna grzać.Może ten opis da lepszy obraz tego co się dzieje mam niezłą zagadkę pomocy!!!
-
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman R60
Piszesz tak chaotyczne, że trudno coś wywnioskować.
Jaką temperaturę osiąga układ bez klimy? Przy jakiej się gotuje? Czy podczas spokojnej jazdy, poruszania się auta bez klimy temperatura układu spada w stosunku do wzrostu na postoju? Powinna. Co się dzieje na postoju przy włączonym silniku? Jak rośnie temperatura i co się dzieje?
Jaką temperaturę osiąga układ bez klimy? Przy jakiej się gotuje? Czy podczas spokojnej jazdy, poruszania się auta bez klimy temperatura układu spada w stosunku do wzrostu na postoju? Powinna. Co się dzieje na postoju przy włączonym silniku? Jak rośnie temperatura i co się dzieje?
-
Witam wszystkich wracam do tematu bo wymieniłem już wszystko. Termostat,czujnik temperatury,kostki od bezpieczników ,iiiii….korek od chłodnicy i wszystko wróciło do normy płyn w zbiorniczku wyrównawczym się nie podnosi i się nie wylewa,wentylatory się włączają.Ale zauważyłem ze górny wąż od chłodnicy jest twardy.moję pytanie czy tak ma być ?