montaż oświetlenia podsufitki

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maciek_t
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Countryman 1.6d 112KM

montaż oświetlenia podsufitki

Post autor: maciek_t »

zacznę jak na spotkaniu aa: dzień dobry, jestem tu nowy, mam na imię Maciek... ;) ale do rzeczy, od niedawna szczęśliwy posiadacz Mini Countryman (tzn. żona, ja się tylko cieszę) a ponieważ mam tendencję do majsterkowania wymyśliłem takie coś: chcę zamienić panel podświetlania w podsufitce z tego prostego na bardziej złożony (tzn. więcej przycisków). Docelowo wymyśliłem sobie tak, że do jednego z tych przycisków podepnę pilot do bramy, tak żeby nie latał po samochodzie tylko pod sufitem przełączę jak tom cruise przy lądowaniu w topgunie. Tylko, że: pod podłączeniu tego "nowego" panelu światła nie świecą tak jak powinny - tzn. można je włączyć tylko przy otwartych drzwiach, nie włączają się same po zgaszeniu auta (na starych się włączają), po zamknięciu drzwi od razu gasną. Na starych działa wszystko jak powinno, tutaj coś wariują. Czy ktoś jest w stanie poradzić jak to okiełznać żeby świeciły jak przy starym panelu?
Załączniki
IMG_20211009_150116.jpg
(197.28 KiB) Pobrany 50 razy
IMG_20211009_145144.jpg
(219.91 KiB) Pobrany 50 razy
Kreinto
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Countryman R60

Re: montaż oświetlenia podsufitki

Post autor: Kreinto »

Najprawdopodobniej trzeba zakodować nowy panel? Powinieneś pojechać do kogoś, kto ma ISTA i ogarnia takie, nietypowe sprawy.
ODPOWIEDZ