Zlot na żywo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderator: flapjck1
Re: Zlot na żywo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zlot musze napewno zaliczyc do udanych: pogoda wypalila, zjawilo sie sporo miniakow, poznalem troche ludzi oraz nie mialem zadnych problemow z czarna strzala.
byl to moj pierwszy zlot miniakow i napewno bede sie staral byc na nastepnych
moje uwagi:
- brak pokazowego przejazdu wszystkich miniakow w kolumnie (efektownie by to moglo wygladac)
- baza powinna miec charakter "zamkniety" wtedy latwiej moglibysmy sie zintegrowac
no i to co zostało napisane wyzej
pozdrawiam
mack
byl to moj pierwszy zlot miniakow i napewno bede sie staral byc na nastepnych
moje uwagi:
- brak pokazowego przejazdu wszystkich miniakow w kolumnie (efektownie by to moglo wygladac)
- baza powinna miec charakter "zamkniety" wtedy latwiej moglibysmy sie zintegrowac
no i to co zostało napisane wyzej
pozdrawiam
mack
.... każdy z nas miał plan ale otwarcia zlotu nie było... do dzisiaj !!...zadnego powitania, żadnego przedstawienia się kto jest kto z kim i skąd... Zero otwarcia na nowych uczestników (a byli sympatycznymi ludźmi w pięknych samochodach)... Miało być kilka atrakcji....DUUUPA. Tylko rajd doszedł do skutku, a już wręczenie dyplomów na korytarzu i w pośpiechu to było jedno wielkie nieporozumienie.
Odebrałem dzisiaj dwa telefony od rozgoryczonych uczestników zlotu...nie wiem dlaczego ja i skąd wytrzasnęli mój nr telefonu, ale to nieistotne - istotne jest to, że pierwszy raz pojawili się na zlocie i jak wynikło z rozmowy...ostatni. Po prostu totalnie się zawiedli...niestety głównie na organizacji, chociaż ?ukasz się dwoił i troił.
Nie piszę nic więcej bo zaraz się posypią na mnie gromy. Ja tam byłem szczęśliwy spędzając z wami ten czas, ale coś tu nie gra.
Odebrałem dzisiaj dwa telefony od rozgoryczonych uczestników zlotu...nie wiem dlaczego ja i skąd wytrzasnęli mój nr telefonu, ale to nieistotne - istotne jest to, że pierwszy raz pojawili się na zlocie i jak wynikło z rozmowy...ostatni. Po prostu totalnie się zawiedli...niestety głównie na organizacji, chociaż ?ukasz się dwoił i troił.
Nie piszę nic więcej bo zaraz się posypią na mnie gromy. Ja tam byłem szczęśliwy spędzając z wami ten czas, ale coś tu nie gra.
Masz całkowitą racje i nie możemy twierdzić że było super.Niestety wpadki też się zdarzają.Mam nadzieje że wyciągniemy z tego wnioski i następnym razem będzie lepiej.
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy
to kiedy spotkanko ??
tu kilka fotek, bo bateria mialem slabe w aparacie i jakos nie chcialo mi sie latac z nim wiec malo bo malo ale zawsze jakies fotki sa:
http://www.willys.neostrada.pl/mini/index.html
and do tematu zlotu to mysle ze nastepne zloty beda lepsze
http://www.willys.neostrada.pl/mini/index.html
and do tematu zlotu to mysle ze nastepne zloty beda lepsze
- fil
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
1957 Oldsmobile 98 (project)
1970 Dodge Challenger T/A
1999 Mini40
v^v /|/|||\|| /\|]|]|[''|''|[]|\| v^v
1999 Mini40
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Ja bylem po raz pierwszy i bardzo mi sie podobalo. Z checia pojawie sie na nastepnym i mam nadzieje kolejnym i kolejnym. Moze mogloby byc jakies oficjalne powitanie ale w piatek nie bylo wszystkich jeszcze, zreszta korki itp i wszyscy przyjechali z opoznieniem - bylem po 20ej i bylem 19sty. Rajd byl opozniony ale co to zmienia - raz ze musial zostac przygotowany a dwa ze to chyba nie szkola czy piekarnia ze musi byc wszystko na czas. Pozatym w tym czasie mozna sie bylo integrowac w podgrupach... no i pozniej jeszcze wycieczka na zamek byla, polaczona z integracja z pieszymi turystami
Rozdanie dyplomow w korytarzu - nie wiem czy nikt nie zauwazyl ale akurat padal deszcz i troszki srednio by bylo robic to na swierzym powietrzu.
Dla mnie wszystko bylo w porzadku. Dzieki dla organizatorow.
Rozdanie dyplomow w korytarzu - nie wiem czy nikt nie zauwazyl ale akurat padal deszcz i troszki srednio by bylo robic to na swierzym powietrzu.
Dla mnie wszystko bylo w porzadku. Dzieki dla organizatorow.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
popieram to co wyżej, (co do dyplomów to czasem bywały...)
A tak poza tym to dojechaliśmy z Iwonkę wczoraj do Wrocławie jednak nie MINI a jakimś krążownikiem IVECO (mieszczą się 2 miniaki w środku)
Było nawet, nawet ale górka Anny okazała się troszkę ... wody wyleciało, i łożysko szumiało, ale czas był dobry, tak na marginesie nie sądziłem że mój Miniaczek pojedzie ponad 150 km/h, jednak się da (z nową pompą)
Dla nas zlot się wydłużył jak już wcześniej pisaliśmy - mógłby trwać nadal.
Dziękuję wszystkim za troskę o nasze dotarcie - udało się
pozdrowienia dla wszystkich, a wszczególności dla nowego szwagra - może wpadłbyś na piwko
A tak poza tym to dojechaliśmy z Iwonkę wczoraj do Wrocławie jednak nie MINI a jakimś krążownikiem IVECO (mieszczą się 2 miniaki w środku)
Było nawet, nawet ale górka Anny okazała się troszkę ... wody wyleciało, i łożysko szumiało, ale czas był dobry, tak na marginesie nie sądziłem że mój Miniaczek pojedzie ponad 150 km/h, jednak się da (z nową pompą)
Dla nas zlot się wydłużył jak już wcześniej pisaliśmy - mógłby trwać nadal.
Dziękuję wszystkim za troskę o nasze dotarcie - udało się
pozdrowienia dla wszystkich, a wszczególności dla nowego szwagra - może wpadłbyś na piwko
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Hmmm więc wynika z tego, że tylko ja mam takie odczucia. Ja + dwie osoby. To zdecydowana mniejszość z około 100 uczestników zlotu. Cieszę się więc, że jest prawie doskonale.
- fil
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Witam,
wczoraj ledwo co byl czas, zeby wrzucic fotki na stronke, wiec dopiero dzisiaj pare uwag ode mnie:
POZYTYWY:
- miejsce zakwaterowania: wydaje sie nam z Monika, ze jednak hotel jest lepszy niz domki, bo bardziej 'socjalizuje' ludzi i nie ma sytuacji w ktorej ludzie siedza 'regionami' w domkach i trudno ich znalezc. Ten pozytyw nie dotyczy kuchni, bo ta byla slaba. Okolica REWELKA.
- atmosfera: moglismy wreszcie pogadac na zywo z ludzmi, z ktorymi kontakt przy wiekszosc sezonu mamy tylko przez klawiature kompa
- no i.... pogoda....
NEGATYWY:
- brak organizacji: nie udalo sie utrzymac planu (brak otwarcia zlotu (z tego, co slyszalem), brak otwarcia rajdu turystycznego, obsuwa czasowa, chaos), nie bylo zapowiadanych konkurencji sprawnosciowych, brak wiekszej ilosci dyplomow (w Sulistrach bylo dyplomow i NAGROD, nawet drobnych, oporowo, wiec wiele osob moglo sie na cos zalapac)
- brak zapoznania z nowymi klubowiczami i przedstawienia wladz klubu: osobom ktore pierwszy raz sie pojawily na zlocie moglo tego brakowac
- brak przejazdu kolumna, tak jak to bylo w przypadku Duninowa, Sulistowiczek, Morska
To by bylo na tyle. Mimo, ze negatywow podalem wiecej, to zlot uwazam za udany. Tyle, ze ja moge miec inne spojzenie na te sprawe, bo to nie byla moja pierwsza impreza. Mam nadzieje, ze opinie (nie tylko moje) przydadza sie przy organizacji imprez w przyszlosci.
filip
wczoraj ledwo co byl czas, zeby wrzucic fotki na stronke, wiec dopiero dzisiaj pare uwag ode mnie:
POZYTYWY:
- miejsce zakwaterowania: wydaje sie nam z Monika, ze jednak hotel jest lepszy niz domki, bo bardziej 'socjalizuje' ludzi i nie ma sytuacji w ktorej ludzie siedza 'regionami' w domkach i trudno ich znalezc. Ten pozytyw nie dotyczy kuchni, bo ta byla slaba. Okolica REWELKA.
- atmosfera: moglismy wreszcie pogadac na zywo z ludzmi, z ktorymi kontakt przy wiekszosc sezonu mamy tylko przez klawiature kompa
- no i.... pogoda....
NEGATYWY:
- brak organizacji: nie udalo sie utrzymac planu (brak otwarcia zlotu (z tego, co slyszalem), brak otwarcia rajdu turystycznego, obsuwa czasowa, chaos), nie bylo zapowiadanych konkurencji sprawnosciowych, brak wiekszej ilosci dyplomow (w Sulistrach bylo dyplomow i NAGROD, nawet drobnych, oporowo, wiec wiele osob moglo sie na cos zalapac)
- brak zapoznania z nowymi klubowiczami i przedstawienia wladz klubu: osobom ktore pierwszy raz sie pojawily na zlocie moglo tego brakowac
- brak przejazdu kolumna, tak jak to bylo w przypadku Duninowa, Sulistowiczek, Morska
To by bylo na tyle. Mimo, ze negatywow podalem wiecej, to zlot uwazam za udany. Tyle, ze ja moge miec inne spojzenie na te sprawe, bo to nie byla moja pierwsza impreza. Mam nadzieje, ze opinie (nie tylko moje) przydadza sie przy organizacji imprez w przyszlosci.
filip
1957 Oldsmobile 98 (project)
1999 Mini40
1999 Mini40
Chciałem jeszcze powiedzieć, że ?ukasz zrobił cała imprezę w pojedynkę...Wielkie mu podziękowania za to !!!..nikt z nas- klubowiczy mu w tym nie pomógł... ja też...a mam najbliżej...
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
też chciałbym swoje trzy grosze dorzucić, byłem pierwszy raz, jeszcze be miniaka i tylko na jeden dzień, fajna atmosfera i fajni ludzie, ale organizacja słaba, rozumiem, że to w pojedynke robione było, dlatego i tak pełen podziwu jestem, a jeżeli chodzi o pomysły to rzeczywiście przydał by się jakiś przejazd całą kolumną, to był by niesamowity widok, a już najlepiej w jakimś miejscu gdzie trochę ludzi jest na nich też zrobiłoby to spore wrażenie i można by się jakoś rozpromować, nasze autka, poznać trochę ludzi spoza mini kręgu no i może udało by się podłapać jakieś dobre kontakty, które przydały by się w organizacji zlotów i IMM, nie ma co udawać, że jakiś sponsor albo wsparcie na pewno by się przydały, ale dlatego trzeba się pokazać, mamy program motoryzacyjny w tv i to też możnaby wykorzystać, jeden mały programik na kimś z zewnątrz nie zrobi wrażenia wielkiego, a jakby pokazać zlot, dobrą zabawe i jakieś konkursy czy inne to byłoby większe zainteresowanie, a poza tym rajd to troszkę mało atrakcji, troche osób rzeczywiście mogło się zniechęcić, jednak jeśli chodzi o mnie to i tak przyjade za rok, mam nadzieje, że już swoim autkiem:) a powyżej to takie pomysły na przyszłość, może trudne w realizacji, ale chyba nie niemożliwe, zdaje teraz mature, ale potem mam długie wakacje, więc też mógłbym jakoś gdzieś pomóc, jeśli by ktoś potrzebował:)
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Sadam pisze: zdaje teraz mature, ale potem mam długie wakacje, więc też mógłbym jakoś gdzieś pomóc, jeśli by ktoś potrzebował:)
w te długie wakacje to bedziesz się mógł wykazać przy składaniu miniaka do kupki , hi,hi
powodzenia
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sadam, ty się lepiej ucz, a nie przesiaduj na forum, bo dopiero będziesz miał długie wakacje.
Ja tam już milczę, bo też ten głupi egzamin jutro musze zdać...
Tak czy siak, powodzenia w dążeniu do MiniCelów itp.
Ja tam już milczę, bo też ten głupi egzamin jutro musze zdać...
Tak czy siak, powodzenia w dążeniu do MiniCelów itp.
Zawodowy Szyderca
Niejeden z nas pisze:Hmmm więc wynika z tego, że tylko ja mam takie odczucia. Ja + dwie osoby. To zdecydowana mniejszość z około 100 uczestników zlotu. Cieszę się więc, że jest prawie doskonale.
Witam
Niestety nie było prawie doskonale ani nawet dobrze.Nie tylko Ty i dwie inne osoby mają takie odczucia.Myśle że trzeba przestać się oszukiwać i opisywać jak to było wspaniale,bo wszyscy wiemy że tak nie było.Niewątpliwie popełniliśmy kupe błędów i nie chodzi teraz o to by je sobie wyrzucać tylko wyciągnąć z nich wnioski.Niestety nie mamy się z czego cieszyć.Ale nie popełnia błędów tylko ten kto nic nie robi.Mam nadzieje że powstanie sciąga do organizacji zlotów,która pomoże nie zapomnieć o kluczowych sprawach.W końcu większość z nas nie organizuje na codzień tego typu imprez.Mam nadzieje że następne zloty będą pozbawione tych problemów i będziemy mogli napisać ze było przynajmniej dobrze.
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy
Ostatnio zmieniony 05 maja 2005, 22:58 przez tess, łącznie zmieniany 1 raz.