Pytanie - Zagadka na temat linki licznika
Moderator: flapjck1
Pytanie - Zagadka na temat linki licznika
Witam
Mam pytanko. Przestał mi działać licznik pewnie za szybko jeździłem
Pytanie jest takie: Jakiej długości powinna być końcówka linki wystająca z pancerza od strony licznika
Mam pytanko. Przestał mi działać licznik pewnie za szybko jeździłem
Pytanie jest takie: Jakiej długości powinna być końcówka linki wystająca z pancerza od strony licznika
Re: Pytanie - Zagadka na temat linki licznika
jaki rocznik i jaka pojemnosc miniaczka? Ile masz zegarów ? Co do linki prędkościomierza to jest 5 długości.
Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Około 2.5-3cm
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
mirabella pisze:jaki rocznik i jaka pojemnosc miniaczka? Ile masz zegarów ? Co do linki prędkościomierza to jest 5 długości.
Rocznik 1989 poj. 1.0 Zegary są trzy
Z moich pomiarów wynika że linka wystaje ok 1.6cm to chyba za mało dlatego licznik nie działa chyba
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
to jest raczej kwestia tego ze linka nie chce wskoczyc w gniazdo w zegarze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
flapjck1 pisze:to jest raczej kwestia tego ze linka nie chce wskoczyc w gniazdo w zegarze
Linka wskakuje - Tylko że gniazdo na początku ma chyba wyrobiony kwadrat bo jest okrągłe nie wiem może ten typ tak ma. Kwadrat dopiero jest widoczny w głębi gniazda i dlatego moje pytanie o długość końcówki linki. Bo nie wiem czy muszę kupić linkę inną czy licznik
Apropo może ktoś ma albo wie ile takie rzeczy mogą kosztować
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
może ktoś ma albo wie ile takie rzeczy mogą kosztować
nowe tyle
http://minimorris.englishcars.pl/index. ... a&x=5&y=11
nowe tyle
http://minimorris.englishcars.pl/index. ... a&x=5&y=11
Maro jutro Ci wszystko napisze i opisze z linką do prędkosciomierza też mialam przeboje nooo i jeszcze nie jest ten etap zakończony u mnie
Sama wode wylewałam 3 razy z chodnicy żeby ją wyciągnąc i dostac się do drugiego końca linki ubaw.......
Pozdrawiam Mirka
Sama wode wylewałam 3 razy z chodnicy żeby ją wyciągnąc i dostac się do drugiego końca linki ubaw.......
Pozdrawiam Mirka
mirabella pisze:
Teraz to dopiero mnie pocieszyłaś
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
U mnie temat przerabiany niedawno ,ale jakoś nie było z tym trudności.Jedna połowa to odpowiednie narzędzia ,a druga gibkość i wygimnastykowanie.Tylko co ma spowodować wypięcie linki od strony silnika ? Jeśli jest odłamana część końcówki wchodzącej do licznika ,to i tak nadaje się tylko do wymiany.Przecież nie włożysz zapałki ,zeby przedłużyć ją w gnieździe przy silniku.A żeby ją wypiąć ,wcale nie trzeba demontować dolnego węża chłodnicy,tam potrzeba trochę głową ruszyć i odpowiednio podejść.Dla ułatwienia,od strony silnika jest mocoowana na gwint nakrętką frezowaną ok.3,5cm średnicy i ją trzeba odkręcić bez klucza,Owiń ją ciasno szmatką ,na szmatkę nałuż jakiś stary pasek klinowy ,przekładając pętlą i zaklinuj jak najwyżej ,a następnie pociągnij za koniec paska,ale w razie czego ,ta operacja musi być wykonywana od dołu.Przed wszystkim polej trochę wd40 albo coca colą ,bo może być zapieczona.I pamiętaj ,że to Ci podpowiada baba
Ostatnio zmieniony 29 lis 2007, 14:53 przez Malina, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
MARO jak to mowia "only the strong will survive"
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
ja odkrecam zawsze od gory ale mam dlugie rece i zgrabne dlonie
jak nie chce ruszyc nakretka to trzeba ja z wyczuciem "puknac" na krawedzi mlotkiem albo czyms w tym rodzaju - uwaga ciasno jest i trzeba miec troche wyobrazni
czasami trzeba poruszac troche troche pancerzem zeby nie zapieral nakretki
ale jesli masz uszkodzona sama linke a pancerz jest ok to wystarczy wypiac linke przy zegarach i wyciagnac ja z pancerza - uwaga potem trzeba troche kombinowac zeby linka wskoczyla w gniazdo slimaka w skrzyni ale tak czy siak latwiejsza operacja
jak nie chce ruszyc nakretka to trzeba ja z wyczuciem "puknac" na krawedzi mlotkiem albo czyms w tym rodzaju - uwaga ciasno jest i trzeba miec troche wyobrazni
czasami trzeba poruszac troche troche pancerzem zeby nie zapieral nakretki
ale jesli masz uszkodzona sama linke a pancerz jest ok to wystarczy wypiac linke przy zegarach i wyciagnac ja z pancerza - uwaga potem trzeba troche kombinowac zeby linka wskoczyla w gniazdo slimaka w skrzyni ale tak czy siak latwiejsza operacja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Witek ,ale wody z chłodnicy tez nie Wylewałeś .Trochę filozofuję ,bo bardzo lubię pogrzebać razem z moim męzem ,to co prawda nie ja robiłam ,ale widziałam ,a o resztę dopytałam.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
nie wylewalem
and my name is Tomek, Tomek Wojtaś
and my name is Tomek, Tomek Wojtaś
Może każdy ma swoje sztuczki. Ja mam autko z 86 roku linke mialam oryginalną z 27 luty 1986 taka była data na metce. Trudno było ją odkręcic, gdyby było łatwo odkęcic to moimi drobnymi i malutkimi paluszkami bez trudu wyciągłabym ją. Umnie nie ma sznas od dołu i nikt mi tego nie wmówi Najszybciej było wyciągnąc chłodnice ,a wodę trzeba wylac przed wyjęciem chłodnicy Czasem jest też dobrze wysłuchac rady innych ,a jak kto już zrobi .... Mówi to i naprawiała kobieta
Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka