Witam
to mój pierwszy tutaj post wiec proszę nie bić:)
niedługo stane sie prawdopodobnie użytkownikiem Mini Coopera S tylko teraz zgłupiałem bo, który był na kompresorze a który na turbinie, no i który własciwie jest szybszy w rzeczywistości.No i kiedy wlazł ten lifting?
Pozdrawiam
Róznice miedzy mini przed i po liftingu
Re: Róznice miedzy mini przed i po liftingu
Gotti pisze:r56 jest z turbo, r53 z kompresorem.
a który jest przed liftingiem? r56 czy r53?
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Róznice miedzy mini przed i po liftingu
model R53 Cooper S na kompresorze od 2002 |=> do ok. 12/2006
model R56 Cooper S na turbinie od przełom 2006/2007 |=>
R56 na turbinie ma konstrukcyjnie nowocześniejszy silnik i co za tym idzie mocniejszy. Na papierze tego tak nie widać ale nowe Coopery S pomimo deklarowanej mocy 175 KM często, gęsto mają pod 190 KM. Tak więc na prostej są szybsze ale żeby nie było tak kolorowo, auto trochę straciło na charakterze. Silnik wydala z siebie słodkie pierdzenie i ogółnie jest cicho, i grzecznie. Poprzedniemu modelowi (R53) bliżej było do aut WRC (czyt. Warcy, Rycy, Cescy)
model R56 Cooper S na turbinie od przełom 2006/2007 |=>
R56 na turbinie ma konstrukcyjnie nowocześniejszy silnik i co za tym idzie mocniejszy. Na papierze tego tak nie widać ale nowe Coopery S pomimo deklarowanej mocy 175 KM często, gęsto mają pod 190 KM. Tak więc na prostej są szybsze ale żeby nie było tak kolorowo, auto trochę straciło na charakterze. Silnik wydala z siebie słodkie pierdzenie i ogółnie jest cicho, i grzecznie. Poprzedniemu modelowi (R53) bliżej było do aut WRC (czyt. Warcy, Rycy, Cescy)
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...