ZAWODY NA MIEDZIANEJ GÓRZE

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

pampas1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: pampas1 »

Witam wszystkich MINImaniaków , którzy odczytają nowy temat . Chcę Was sprowokować do dyskusji , po której może znajdę kilku chętnych do wyjazdu do Kielc . Nie wiem czy to nie za wcześnie i sprawa za dwa m-ce przepadnie w grupie innych tematów , ale puki co spróbujmy .
Jak już wspomniałem (w tem.wyścigi na torze poznań) chcę prowadzić dyskusję otwartą i oczkuję pytań , a może i komentarzy od tych , którzy już byli na Miedzianej .
Otrzymałem wiadomość na priv. od Mr.mini i od razu odpowiadam. ?eby przyjechała grupa MINI , która zapewni nam "klasę" to nikt w tej chwili nie da nam gwarancji . To zależy od nas samych czy chcemy częściej się spotykać i czego oczkujemy od takich spotkań. Na zawodach na Miedzianej jest - powtarzam jeszcze raz - pełna obsługa tzn. ochrona , straż , karetka ( bez obaw -jak na razie bez interwencji) prasa itp. Nie musimy wynajmować toru ani płacić za obsługę .To wszystko jest wliczone w cenę wpisowego , które w tym roku na pierwszych zawodach wynosi 60zł .Otrzymujemy za to do dyspozycji tor w piątek od godz.16 do 20
na próbne galopy , aż do pustego baku , a na drugi dzień bierzemy udział w zawodach,jak wystarczy paliwa.
Nie znam budżetu MKP , ale nie wydaje mi się stosowne angażowanie władz klubowych do finansowania podobnych spotkań ( przynajmniej na tym etapie zainteresowania członków MKP) , a tym bardziej w przededniu IMM 2006 Musimy zrobić sami lub tylko uczestniczyć szerokim gronem w takich zjazdach , a wtedy będzie pole do popisu dla naszych władz, które z takich spotkań objąć patronatem.
Miło mi że w poznaniu masz 5 znjomych MINIaków . Ja w warszawie mam 10 znajomych MINIaków , ale ostatnio tylko Waldi dotrzymuje mi towarzystwa i sporadycznie kilku innych znajomych .MIE? to nie znaczy MÓC. Oczywiście służę pomocą , ale odległość jest znaczna ,a po drugie polecono mi rozpropagować spotkania na MIEDZIANEJ
Chciałbym tym tekstem zachęcić do dyskuskji szerokie grono naszych klubowiczów . Może wreszcie zapoczątkujemy imprezę pod hasłem PUCHAR MINI . Jest kilka torów -właśnie w poznaniu ,radomiu(skomentuj to Tadeusz)na Miedzianej i Szymany (prawda August) ,a może jeszcze gdzieś.?Rozruszajmy się wreszcie to może i o sponsorów będzie łatwiej.
Pozdrawiam .
Andrzej Szymański :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: ZAWODY NA MIEDZIANEJ GÓRZE

Post autor: flapjck1 »

dodam od siebie ze emocje sa bardzo fajne i pozytywne, nie ma to jak podniesiony poziom adrenaliny w wyscigu rownoleglym
mozna jezdzic naprawde ostro ale tez bezpiecznie, tor jest tak zaprojektowany ze nie grozi jego uczestnikom naprawde nic, jest bezpieczny i nawet wypadniecie z trasy nie pociagnie za soba zadnych konsekwencji
konstrukcja mini jest taka ze miniakowi i nam w srodku nic nie grozi
nie ma co sie lekac jakichs nikontrolowanych poslizgow a tym bardziej dachowania

kilka prob jest tak pomyslanych ze badaja oprocz umiejetnosci kierowcy i jego racjonalnego myslenia takze stan techniczny samochodu (np zjazd swobodny ) :wink:

poza tym bardzo fajne uczucie jest gdy sie okazuje ze nasze 40-to czy 60-cio konne miniaki moga skutecznie rywalizowac z autami o mocach duzo ponad 100 KM, to wtedy pokazujemy ze mini zasluzylo na przydomek "diabelskie pudelko"

tak wiec kazdego kto ma sprawne auto juz teraz pragne zaprosic do rywalizacji na torze
przyjedz sprawdz sie!! :!:

osobiscie zapowiadam ze ja na tej imprezie bede :D i bede walczyl ostro :twisted:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Jak już wspomniałem we wcześniejszym temacie
Mam zamiar przyjechać do Miedzianej Góry i wziąść udział w wyścigu jak tylko nic nie stanie mi na przeszkodzie i Mini nie zawiedzie

Mam nadzieje że uda się zebrać odpowiednią grupę żeby był PUCHA MINI w Miedzianej
Bede namawiał znajomych posiadaczy mini w Krakowie aby wpadli do Miedzianej i wzieli udział
pampas1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

No to ruszyliśmy.Czekam na komentarze m.in. Waldka , Artura i Michała .Oni też "przeżyli" Miedzianą więc niech podzielą się swoimi wrażeniami .Marek Kwinta jest też b.mile widziany w tej dyskusji ,chociaż prawie wszystko i to wielokritnie powiedział na swojej znakomitej stronie.Przypomnę tylko że to właśnie dzięki Markowi zaczęliśmy przyjeżdżać na Miedzianą .
Jeżeli dyskusja sie rozkręci to w następnych postach opowiem (tym którzy nie byli ) na czym polega rywalizacja na torze Kilelce.
Tomek juz teraz mam pietra przed Twoim grinem pałerem..........
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

Tomek juz teraz mam pietra przed Twoim grinem pałerem..........[/quote]

mam kolektor pod webera!! weber powered!! :mrgreen:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Jakie musi byc wyposazenie auta do startu - mam na mysli przepisy wyscigowe. Jezeli jest potrzebny sprzet typowy jak rowniez ubranie to chetnie wystartuje, bo ten tor zawsze mi sie podobal ze wzgledu na roznice wzniesien. Aktualnie robie remont 2 aut i byc moze bylyby 2 nastepne.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

Piotr Topór pisze:Jakie musi byc wyposazenie auta do startu - mam na mysli przepisy wyscigowe. Jezeli jest potrzebny sprzet typowy jak rowniez ubranie to chetnie wystartuje, bo ten tor zawsze mi sie podobal ze wzgledu na roznice wzniesien. Aktualnie robie remont 2 aut i byc moze bylyby 2 nastepne.

wymagania: samochód z aktualnym przegladem i OC ( aczkolwiek nie jestem pewny bo nie wiem jak np. w szayowozach takie cos zalatwic ) i obowiazkowo na probach sportowych KASK !!!! moze byc motocyklowy....
pampas1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

W nawiązaniu do pierwszy informacji mam zaszczyt zaprosić wszystkich właścicieli MINI na OGÓLNOPOLSKI
ZLOT KABRIOLETÓW I STARYCH SAMOCHODÓW , który odbęzie sie na Torze KIELCE w Miedzianej Górze k/Kielc
Zaproszenie otrzymaliśmy od Automobilklubu Kieleckliego , który zaprasza nas na imprezę na TOR KIELCE
w dniach 10-11 czerwca 2005r. Biuro zawodów będzie czynne w dniu 10 czerwca(piątek) od godz.16.00 oraz w dniu 11 czerwca(sobota) w godz.7.30 do 9.30. W piątek 10 czerwca uczestnicy Zlotu będą mięli możliwość uczestniczenia w nieobowiązkowym treningu na torze. Po zgłoszeniu w Biurze Zawodów udostępniony będzie szczegółowy regulamin i program imprezy. Uczestnicy Zlotu zostaną podzieleni na klasy : kabrioletów oraz starych samochodów . Organizator przewiduje również utworzenie klasy fordów cosworth oraz UTWORZY KLAS? samochodów MINI MORRIS .Warunkiem utworzenia klasy MINI jest obowiązek zgłoszenia min.5 MINI.
W sobotę 11 czerwca po krótkiej odprawie uczestnicy Zlotu przystąpią do rywalizacji w konkursach sportowych. W tym miejscu pragnę wyjaśnić , że rywalizacja nie polega na grupowych wyścigach jak na torze F1 . Na Torze Kielce każdy zawodnik startuje INDYWIDUALNIE i musi wykazać się umiejątnościam , refleksem i dobrym stylem jazdy oraz w miarę sprawnym MINI (mile widziane jednostki napędowe 1275 i wyżej , mogą mieć WEBERY oraz co kto chce he he he !!!). Zakończenie Zlotu przewidziano ok. godz. 14.00 . Uroczyste wręczenie nagród odbędzie sie na terenie pobliskiego kempingu przy tradycyjnym ognisku . Następnie czas wolny.
Wpisowe na zlot wynosi 60zł , a dla członków Automobilklubu Kieleckie 40zł.
Niezbędnym wyposażeniem każdego uczestnika imprezy biorącego udział w konkurencjach sportowych jest kask ochronny.
Zakwaterowanie jest mozliwe w motelu na terenie Ośrodka MOTO-RAJ w Miedzianej Górze w pokojach goscinnych , domkach góralskich oraz na kempingu. Rezerwacji miejsc można dokonać
pod nr. tel. 0-41 303-49-49 oraz 303-16-60.
Program zlotu będzie wkrótce dostępny na stronie intern. www.automobilklub.kilece.pl

Zapraszamna stronę www.markfive.republika.pl w celu zapoznania sie z historią zawodów na Torze Kielce w Miedzianej Górze oraz jak były klasyfikowane MINI-aki
Czekamy na wszytkich chętnych i zapraszamy do wzięcia udziału w zawodach .

Pozrawiam wszystkich MINI-maniakowców
Andrzej Szymański -uczestnik kilku spotkań na MIEDZIANEJ
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik

Kto z kraju jedzie do Miedzianej Góry? Bo z Cieszyna być może 3 Coopery! Chyba będzie wesoło!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

ktos sie wybiera??

bo ja nie zloze fury swojej niestety ale przyjade z wojtkiem z zyrardowa najprawdopodobniej i on sie bedzie scigal ( chyba ze jakas lipe odstawi w ostatnim momencie :) ) , wiem ze jedzie waldek ( mr. zaciek hehehhe ) i tomek z kraka , ktos jeszcze???

[ Dodano: Nie 12 Cze, 2005 ]
no i co chlopaki zajefajnie bylo nie?? mimo strug deszczu :)

pozdrawiam wszystkich maniakow i milosnikow poslizgow na mokrym asfalcie :)
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik

Fajnie było - szkoda, że tego typu imprez jest tak mało w ciągu roku. Wszyscy z Cieszyna wspominamy ciągle te chwile miłe chwile na torze i sympatyczną rywalizację. Powiem tylko - organizacja i reszta imprezy 100% satysfakcji. Kto nie był niech żałuje bo nieźle można było sprawdzić samochód i siebie. We wrześniu na pewno będziemy!!!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

mini relacja foto....

nie za wiele tego bedzie bo mam strasznie slabe lacze i wklejenie tego co tu jest zajelo pol dnia, serio

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ps przepraszam modemiarzy
pampas1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

:lol: Witam . :lol: Jestem bardzo zadowolony , że w zawodach na "Miedzianej" wystartował PUCHAR MINI .
Wiele godzin rozmów , dyskusji i przekonywań zaowocowało w dn.10/11 06.2005 na Torze Kielce .Nareszcie coś drgnęło w MINI-akowej braci. Wielkie podziękowanie należy się jak zwykle Markowi Kwincie , który zna b.dobrze środowisko Automobiklubu Kielce i po raz kolejny przekonał organizatorów , że już napewno tym razem będzie wystarczająca grupa MINI aby wystartował NASZ PUCHAR - MINI . Niech się
wstydzą Ci którzy nie byli . :oops: Mam na myśli oczywiście siebie , ale siła wyższa (osobiste sprawy ) nie pozwoliły mi wystartować w dziewiczych zawodach.
Mam nadzieję , że we wrześniu będę na drugiej odsłonie P.MINI .
Zdjęcia Tomka to przedsmak nastęnych zawodów -Tomek kiedy będą filtry powietrza do naszych WEBERÓW ?
Pełny opis zawodów i wyniki na stronie Mark Five .
Już dziś zapraszam na kolejne spotkanie we wrześniu .
Pozdrawiam Andrzej Szymański

[ Dodano: Nie 19 Cze, 2005 ]
:idea: :idea: :idea: Oczywiście z wrażenia zapomniałem dodać , że PUCHAR MINI to nie tylko zawody na
"Miedzianej". Jest głos z Poznania ,a był też z Radomia .Zorganizujcie u siebie podobne zawody na których
spotkamy sie w większym gronie i może spełni się marzenie Marka F. , a także i moje osobiste i powołamy do życia PPM PUCHAR POLSKI MINI
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

witam,
Po obejrzeniu fotek to już w ogóle nie mogę sobie wybaczyć że nie dotarłem :(
Deklarowałem że będę, no ale niestety nie zdążyłem złożyć mini (część dorabiana przez ślusarza nie pasowała)

Wczoraj rozmawiałem ze znajomymi na mini zlociku w Krakowie właśnie o Miedzianej Górze i kilka osób wraz zemną deklarowało się że we wrześniu to już na 100% będziemy!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

plany na 2006...

w tym roku planowane sa 3 !!! eliminacje pucharu MINI w miedzianej, ze wzgledu na pokrywanie sie zlotow imm i zlotu weteranow w kielcach obowiazuja inne terminy

wiecej info na:

http://www.markfive.republika.pl
ODPOWIEDZ