Mini by Kycu
Moderator: flapjck1
Mini by Kycu
Witam serdecznie wszystkich klubowiczow!
Dwa dni temu kupiłem Mini. Auto jest lekko puknięte z przodu, ale reszta (poza tym, że brudna) jest w dobrym stanie.
Auto stało od ponad roku nie ruszane. Odpaliło po kilkuminutowych próbach. W tej chwili kompletuję części i za kilka miesięcy postawię go na koła.
Nie wiem zbyt wiele na temat tego auta więc podczas prac remontowych zdam się na wasze rady i opinie. Mam nadzieje, że nie pozostawicie mnie samemu sobie:)
Dołączam kilka fotek
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto 05 Lut, 2008 ]
Miniaczek
Zdjęcia
Dwa dni temu kupiłem Mini. Auto jest lekko puknięte z przodu, ale reszta (poza tym, że brudna) jest w dobrym stanie.
Auto stało od ponad roku nie ruszane. Odpaliło po kilkuminutowych próbach. W tej chwili kompletuję części i za kilka miesięcy postawię go na koła.
Nie wiem zbyt wiele na temat tego auta więc podczas prac remontowych zdam się na wasze rady i opinie. Mam nadzieje, że nie pozostawicie mnie samemu sobie:)
Dołączam kilka fotek
Pozdrawiam
Miniaczek
Zdjęcia
- Załączniki
-
- P1030181.JPG (40.24 KiB) Przejrzano 2445 razy
-
- P1030169.JPG (54.59 KiB) Przejrzano 2445 razy
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 07:37 przez Kycu, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Mini by Kycu
tylne felgi bardzo ladne
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jesli to ten sam mini który kiedys ogladałem to to nie jego pierwsza stluczka ... poszukam zdjec
no a jaki dasz kolor? czy wogole dasz czy zostawisz ?
Jestem ciekawa jaki bedzie efekt końcowy
wITAMY I POZDRAWIAM MIRKA
Jestem ciekawa jaki bedzie efekt końcowy
wITAMY I POZDRAWIAM MIRKA
Hmm
Wlasnie tego sie obawialem, ze ktos go rozpozna i dowiem sie, ze to nie jest pierwszy dzwon. Jezeli znajdziesz fotki to podesli mi je, bede wdzieczny.
Jesli chodzi o kolor kolezanko, to dach bialy, nadkola biale i reszta bez zmian. Mam zamiar dokupic chromowane detale takie jak klamki, wycieraczki, kliny w uszczelkach, lusterka i jeszcze wiele innych. Przydaloby sie tez zmienic przednie felgi na wzor tylnych, ale nie wiem czy uda mi sie tak latwo je dostac.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o kolor kolezanko, to dach bialy, nadkola biale i reszta bez zmian. Mam zamiar dokupic chromowane detale takie jak klamki, wycieraczki, kliny w uszczelkach, lusterka i jeszcze wiele innych. Przydaloby sie tez zmienic przednie felgi na wzor tylnych, ale nie wiem czy uda mi sie tak latwo je dostac.
Pozdrawiam
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Hmm
Kycu pisze:Mam zamiar dokupic chromowane detale takie jak klamki, wycieraczki, kliny w uszczelkach, lusterka i jeszcze wiele innych. Przydaloby sie tez zmienic przednie felgi na wzor tylnych, ale nie wiem czy uda mi sie tak latwo je dostac.
Pozdrawiam
Gratulacje,
przez króciutką chwilę myślałem, że to mój
no ale wydatków przed tymi chromami to jeszcze trochę jest przed Tobą,
powodzenia
Wiem wiem bedzie to troche kosztowalo, dlatego rozloze wydatki w czasie. Na poczatek trzeba zrobic blacharke i silnik.
Moze wiecie gdzie najlepiej i w miare tanio mozna kupic czesci? Z tego co sie orietowalem to blotniki kupie za 180zl/szt., szybe przednia tez za 180zl. To nie jest chyba az tak drogo, czy tylko mi sie tak wydaje?
Jezeli znacie tansze miejsca to podeslijcie mi namiary.
Moze wiecie gdzie najlepiej i w miare tanio mozna kupic czesci? Z tego co sie orietowalem to blotniki kupie za 180zl/szt., szybe przednia tez za 180zl. To nie jest chyba az tak drogo, czy tylko mi sie tak wydaje?
Jezeli znacie tansze miejsca to podeslijcie mi namiary.
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Zawodowy Szyderca
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
Przednie pajęczyny nie są efektowne i w dodatku cięzkie w utrzymaniu w czystości, więc wellery to dobry temat.
Dostęp do części masz dobry. Na dole masz do wyboru dwa sklepy.
Najlepiej na początku skup się na blacharce, zawieszeniu i silniku.
Potem chromy lepiej sie kupy trzymają
Jak masz wątpliwości pytaj. Nie wierz ślepo wiedzy i umiejętnościom mechanika. To ludzie tak samo omylni jak inni i coraz częściej fachowcy z przypadku.
Powodzenia.
Dostęp do części masz dobry. Na dole masz do wyboru dwa sklepy.
Najlepiej na początku skup się na blacharce, zawieszeniu i silniku.
Potem chromy lepiej sie kupy trzymają
Jak masz wątpliwości pytaj. Nie wierz ślepo wiedzy i umiejętnościom mechanika. To ludzie tak samo omylni jak inni i coraz częściej fachowcy z przypadku.
Powodzenia.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
co do miniaka to zdjec jeszcze nie znalazłem ale jestem prawie pewny - dość zadkie malowanie .
z tego co pamietam uderzony (ten lub tamten) był w przód i uszkodzone były oba blotniki, maska i rozbita szyba
z tego co pamietam uderzony (ten lub tamten) był w przód i uszkodzone były oba blotniki, maska i rozbita szyba
To prawdopodobnie ten sam. On ma wlasnie zniszczone dwa blotniki, maske, pas przedni i zbita szybe. Na zdjeciach moze tego nie widac. A gdzie kolego ogladales to auto i kiedy? Moze w Siedlcach i w przeciagu ostatniego roku?
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ktoś na cultstyle.pl mnie znalazł ze ma tego miniaka do sprzedania , z rok temu to było , moze nawet troche wiecej