Co jest dla MKP a co dla posiadaczy Mini? (dywagacje)

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Co jest dla MKP a co dla posiadaczy Mini? (dywagacje)

Post autor: icemac »

Saint pisze:
Sadam pisze:--edited by icemac--
co przykleić :?:

Wiem że jesteś Moderatorem czy tam Jr Adminem, ale o tym właśnie pisał Michał wczoraj po części- wdupczanie sie wczyjeś posty. Modom nie przystoi już pisać normalnych odpowiedzi?? :evil:

napiszę tak

nie chcę robić czatowska - może zrobimy kanał ircowy o miniakach ??

po drugie - będę edytował posty w których zauważę "zapalnik" do kłótni

po trzecie - nie chcę burdelu na forum i przekrzykiwania się kto, co i dlaczego ...

po czwarte - każda moja edycja jest podpisana, aby nie było rzucania się na niewinne osoby

po piąte - pozdrawiam kolegę
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Po pierwsze, to dział Hyde Park czyli spełnia role czatowiska

Po drugie - jeżeli by edytować posty w których są zapalniki o kłótni, to połowa postów powinna być zedytowana

Po trzecie

Po czwarte- O to sie nie martwie, bo z tego co się orientuje, to tylko Ty edytujesz w ten sposób posty, Zielony je po prostu kasuje, tak jak Witek.

Po piąte, a dziękuje, wzajemnie.
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Saint pisze:Po czwarte- O to sie nie martwie, bo z tego co się orientuje, to tylko Ty edytujesz w ten sposób posty, Zielony je po prostu kasuje, tak jak Witek.

Po piąte, a dziękuje, wzajemnie.

Kod: Zaznacz cały

§ 2. Wypowiedzi na forum: 

1. Osoby odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie Forum, tj. Administratorzy i Moderatorzy mają prawo usuwać/zmieniać treści niezgodne z regulaminem bez powiadomienia, bądź dopisując jakąś uwagę do postu.

Pozdrawiam

P.S.
u Adama zedytowałem część postu,
następnym razem się poprawię z podpisem i napiszę dlaczego

bordowy tak ma
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Gość

Post autor: Gość »

AleXander pisze:@Hóda: No to ktoś kto nie jest w klubie nie ma prawa się o nim wypowiadać? Ktoś kto bardzo dużo słyszał opinii na dany temat nie może się wypowiadać? Powodzenia w takim świecie życzę...

Widzę, że nie tylko tegoroczni maturzyści mają problem z czytaniem tekstu ze zrozumieniem...

głównie chodziło mi o wypowiedzi na temat IMM i zlotów, jeśli uważacie że można ocenić pozytywnie lub negatywnie zlot nie będąc na nim, jak Wy to nazwaliście obserwując z boku...to gratulacje.....a co do reszty widziałeś kiedyś taki film "plotka" polecam bardzo dobry….

[/i]
Orzemek

Post autor: Orzemek »

Beny pisze:ehh, ile razy mozna powtażać że zloty sa tam gdzie są chętni ludzie je zrobić,
zróbcie zlot za rok na północy?
przecież nikt k...wa nie będzie jeździł z krakowa nad morze robić zlot

Pozwolicie, że i ja się włączę do dyskusji.
Powiem, że na naszym trójmiejskim podwórku znalazłyby się osoby chętne do zorganizowania jakiejś większej imprezy. Odbyliśmy na ten temat już kilka dyskusji i urodziło się wiele pytań.
Mianowicie co na to MPK jeśli ludzie nie będący w klubie chcieliby zorganizować jakiś zlot? Czy otrzymalibyśmy jakieś wsparcie? Nie koniecznie chodzi o pieniądze, ale choćby o sprawy marketingowe, że jest to oficjalna impreza klubowa. Którą de facto organizowaliby nie-klubowicze.
jmiki

Post autor: jmiki »

Myśle że nie ma problemu żeby Klub wspomagał ludzi chętnych do organizacji np. zlotu majowego. Uważam to za oczywiste że tak się stanie
Orzemek

Post autor: Orzemek »

Tylko, że jedna osoba nie może decydować o tym czy klub się zgadza czy nie.
W ogóle jest zainteresowanie przyjazdem nad morze na zlot? bo później może się okazać, że dla większości jest za daleko...
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

morza nie lubie :D
ale kaszuby jak najbardziej :P

a tak szczerze bardzo chetnie pojade na polnoc od warszawy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tess

Post autor: tess »

Witam
Już kiedyś pisałem że chętnie wybrał bym się na zlot nad morze. Na rok 2009 sprawa zlotu jest otwarta, to znaczy, że na razie nie ma żadnych chętnych do jego organizacji. Również IMM w przyszłym roku nie koliduje terminem bo jest w sierpniu. Jeśli zdecydowali byście się robić zlot, musicie się liczyć z głosowaniem jeśli będą też inne propozycje. W dotychczasowej działalności klubu tylko raz zdarzyły się dwie propozycje, dotyczyły tego roku, jak pewnie wiecie. Jak myślicie o tym poważnie, to możecie zrobić np. sondaż mailowy do klubowiczów czy przyjechali by na zlot do was. Ja jestem chętny.
Pozdrawiam
Wojtek
PS
MKP ma w waszym regionie paru członków i mam nadzieje że nie jesteście skonfliktowani, więc możecie razem to zrobić. Dotychczas przy organizacji zlotów pracowali też ludzie nie będący członkami klubu, innymi słowy nie ma przepisu że zlot klubowy mogą robić tylko członkowie MKP.
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

ja sie podpisuje obiema rekami pod Wojtkiem i Kuba! A co do wyjazdu nad morze to bardzo chetnie :) Jak dla mnie Bomba!
Awatar użytkownika
rona
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

zlot na PN

Post autor: rona »

makrojal pisze:
P.S. Na zlot nad morze chętnie wybrałbym się :lol:

Dotyczy dyskusji na temat zlotu na PN:

Powyzszy cytat daje odpowiedz czy jest zainteresowanie ze strony wlascicieli mini z innych regionow przyjazdem na zlot nad zatoke/morze.

Generalnie wiecej jest zainteresowanych przyjazdem na zlot (czytaj: cieszeniem sie impreza) w jakiejkolwiek czesci Polski niz tych ktorzy chcieliby sie podjac organizacji (chociaz ostatni przyklad z Warszawy moglby zaprzeczyc tej mojej generalizacji).

Rekonesans zrobiony juz wczesniej tez potwierdza, ze frekwencja moglaby byc liczna.

Rozmowy na temat imprezy w tej czesci Polski przewijaly sie wielokrotnie w kuluarach a nawet w 2006 r. na forum klubowym. Wtedy pomoc w zalatwieniu osrodka i innych spraw organizacyjnych rowniez byla oferowana przez nie-klubowicza, niestety rozne okolicznosci sprawily, ze kolega nagle wycofal sie i ja takze.

Na trojmiejskich spotkaniach rzeczywiscie temat powrocil i 'nowy narybek' (sorry chlopaki za okreslenie) pelen werwy i zapalu:) i plan ma wieksze prawdopodobienstwo zrealizowania.

Wiadomo nie od dzis, ze osoby spoza klubu czynnie wlaczaja sie w prace na rzecz mini spolecznosci. Sa tez takie, ktore o wiele wczesniej wlasnym kosztem zorganizowaly lokalna impreze z bardzo dobrym programem i rozrywkami (np. spotkanie w Kartuzach, gospodarzami byli Basia i Filip Formella) a dopiero pozniej zdecydowali sie zapisac do MKP.

Oficjalnie apeluje do aktywistow z 3miasta humin, orzemek i inni zapiszcie sie do klubu;) wtedy pomoc ze strony klubu bedzie na pewno pelniejsza.

Moim zdaniem logicznym jest rozumowanie, zwlaszcza w obecnej sytuacji klubu, ze MKP wspiera powiedzmy finansowo, np. przy wylozeniu zaliczki za osrodek, czy udziela prawa do nazwy i loga przy zalatwianiu sponsoringu te imprezy, ktore sa organizowane pod scislym patronatem MKP.

Natomiast zachecajacym dla na razie nie-klubowiczow byloby zapewne jasne przedstawienie mozliwosci pomocy ze strony klubu przy organizacji takiej imprezy. Wykorzystac ich potencjal i wspierac, wspierac:)

Poza tym wydaje mi sie, ze dobrze staloby sie, gdyby osoby spoza klubu chetne zorganizowac zlot, pojawily sie na imprezie klubowej, zobaczyly i sprawdzily jak to w rzeczywistosci wyglada.

Gdyby myslec o imprezie o bardziej kameralnym charakterze, jak np. takie, w ktorym uczestniczyla Gosia z Andrzejem (huminem) w Elku, to naklady finansowe sa mniejsze - wtedy po prostu wystarczylaby tzw. 'zrzuta' na potrzebne zaliczki i oczywiscie wymagania uczestnikow bylyby przy takiej opcji mniejsze, a gdyby myslec o wiekszej imprezie znow przyklad z ubieglego roku - Zaniemysl (przy tej okazji szacunek dla organizatorow:)) to na pewno patronat MKP znacznie pomaga przy zalatwianiu ewentualnych sponsorow, formalnosci itp.

Mapa mini imprez bedzie urozmaicona i zyska na atrakcyjnosci przy jakiejkolwiek z dwoch typow imprez, bo po prostu ten rejon Polski nie byl do tej pory jeszcze oficjalnie gospodarzem dla braci miniakowej spoza pomorskiego.

Warto jednak moim zdaniem zebrac sily i zorganizowac zlot o wiekszym wymiarze.

To na razie takie szybkie przemyslenia...

... i widze, ze zanim go wyslalam, to juz pojawilo sie kilka opinii zachecajacyh:)

AVE MKP!!
bartek

Post autor: bartek »

moze fajnie by bylo zrobic na forum cos w rodzaju kalendarza imprez gdzie wszyscy mogliby podglądac terminy i zgłaszać swoje? mam na mysli cos przejrzystego naie na zasadzie postów tylko mapki-kaledarza.

[ Dodano: Sob 09 Lut, 2008 ]
rona; co znaczy " niech zobaczą jak to w rzeczywistosci wygląda"???? w jakiej rzeczywistosci? klubowej? sorrki ale to co napisałas brzmi jak " klub robi zajafajne imprezy a ty jak nie jestes w klubie to mozesz spróbować ale i tak ci nic nie wyjdzie".
troche pokory. prosze.
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

bartek pisze:moze fajnie by bylo zrobic na forum cos w rodzaju kalendarza imprez gdzie wszyscy mogliby podglądac terminy i zgłaszać swoje? mam na mysli cos przejrzystego naie na zasadzie postów tylko mapki-kaledarza.

Może coś jak połączenie mapki googlowej z miniakowcami, z listą imprez. Tak że klikasz na mapce i wiecz co się tam dzieje, albo wybierasz z listy imprez i od razu wiadomo gdzie impreza. Coś takiego?
Zawodowy Szyderca
bartek

Post autor: bartek »

tak. i do tego taki kalendarz ala agenda. np o mam wolne 23 lipca. kurde co tu robic? wpadam na kalendarz a tam ; spotkanie miniaków o 17 w swornych gaciach :mrgreen: . na przykład. :lol:
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

oj bartek nie szukaj (w wypowiedziach innych) czegos, czego nie ma
"troche pokory, prosze"

to dobry pomysl niech to sie znajduje na mapie, tylko ten co robi mapke musi caly czas ja aktualizowac i siedziec nad nia
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
ODPOWIEDZ