Maciek Zientarski miał poważny wypadek

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Maciek Zientarski miał poważny wypadek

Post autor: flapjck1 »

stalo sie, trudno, cala nadzieja w tym ze beda tacy ktorys cos nauczy to wydarzenie
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 12:34 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wedymin

Post autor: Wedymin »

W Anty-radiu dziś słyszałem dwie rzeczy:

1. Zientarski testował to Ferrari. IMHO nie najlepszy "tor" sobie do testów wybrał, ale to inna historia.

2. Na Lindleya można oddawać krew dla niego.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2008, 12:59 przez Wedymin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Z policyjnego śledztwa wynika, że kierowcą ferrari 360 modena, które rozbiło się w Warszawie, był Maciej Zientarski - dowiedziało się "Wprost".
Świadkowie kilka minut przed wypadkiem widzieli, jak dwaj dziennikarze wsiadają do samochodu. Tymczasem prokuratura jeszcze wczoraj twierdziła, że nie wiadomo, kto prowadził auto. - Z zeznań jednego ze świadków wynika, że kilka minut przed godz. 22.00 ferrari stało zaparkowane przy ul. Madalińskiego na Mokotowie. Osoba ta widziała, jak za kierownicą zasiadł Maciej Zientarski, a dziennikarz "Super Expressu", który zginął w wypadku - na fotelu pasażera – mówi nam funkcjonariusz pracujący przy sprawie.

a wczoraj w tv mowili, ze to auto bylo zientarskiego wiec albo testowal swoj nowy nabytek albo pewnie poki co nikt nie wie jaka jest prawda
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

tak samo jak nikt nie wie kto w końcu prowadził, bo raz tak a raz inaczej, z auta została taka miazga, że nie wiem czy ktoś już w 100% wie co to była za model

choć po małym śledztwie wydaje mi się że to 360 Modena F1 która ponoć wisiała jeszcze niedawno na otomoto

a z Maćkiem się zgodzę, tylko jedna uwaga... miniakiem po mieście nie jeżdżę 200 ani 150 ani 120 nawet

pewnie zdarzyło mi się koło 100 nocą na dwu pasmowej ulicy o dobrej nawierzchni, ale nie gdzieś indziej

natomiast faktycznie wszyscy krzyczą "tam jest 50" a i tak doskonale wiem, że rzadko kto trzyma się ograniczeń tym bardziej, że u nas jak jest do 50, to równie dobrze może być do 70, bo tak a nie inaczej wymyślane są niektóre ograniczenia i wszyscy też zamiast 50 to właśnie 70
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

macko zgadza sie, ale przepuśćmy przez pol twoja wypowiedz i nasza to bedzie ok
zgadzam sie wysiskałem z mini wszystko ale na autostradzie
a nie w centrum miasta gdzie predkosc nie ta, warunki nie te a do tego dochodzą piesi i inne...
głupota głupocie nierówna
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

ja bym poczekał z wszelkimi osadami do momentu kiedy będzie cos konkretnie wiadomo
Wedymin

Post autor: Wedymin »

macko pisze:[...] Bawi mnie wiec to , że w innym wątku gro osób sie chwali ile klasykiem jechało najszybciej i jakoś nikt takich zarzutów nie stawiał. Wszystko powyżej 50 km/h w tym aucie to dla nas ciężkie kalectwo lub śmierć... więc proponowałbym trochę wstrzemięźliwości w ocenie odpowiedzialności, zwłaszcza, ze niejednokrotnie jedziemy te 120-130 z pasażerem obok.

macko

Maciek, zauważ, że nikt nie pisze, że "ja to bym w życiu tak nie zrobił". Nikt nie pisze (jeszcze :mrgreen: ), że on ZAWSZE, ale to ZAWSZE jeździ zgodnie z przepisami i potępia w czambuł, to co zrobił M.Z. (chociaż przy tego typu tragediach mamy do tego tendencję - sam się na tym łapię). Po prostu komentujemy to, co się stało.
To że sami jesteśmy nieodpowiedzialni i głupi czasem, to oddzielna historia. Do momentu, aż się coś nie stanie.
Wg mnie należy te dwie rzeczy rozdzielić, mimo, że dotyczą tej samej sprawy.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

pewne jest to ze rozwalone auto to f360 na kolach z f460
sadam slusznie zauwazyl ze jeszcze niedawno wisialo na otomoto za skromne 366 000 bodajze w poznaniu

pierwszy bije sie w piers ze po miescie nie jezdze przepisowo - 100-120 jest bardzo czesto

ps: icemac - zeby to sie nie powtorzylo - ty juz wiesz co...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

ja się przyznaję - po mieście jeżdżę w porywach (jak można) trochę ponad przepisowe prędkości, bo jak się do miniaka wsiada to trzeba pokazać innym miejsce w szeregu :D

ale to tylko wtedy gdy wiem że można i nie ma żadnych "problemów drogowych"

P.S.
flap bana dostanę :>
a na serio to musiałem poprawić coby jakichś niedomówień nie było ;)
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

niewiem maciek czy zauwazyles ze po drugiej stronie tez taki garb byl, tylko w tamtym roku robili tam remont i niby "zrobili", ale juz go czuc - po prostu konstrukcja tunelu "stoi" w miejscu a droga nad nim sie zapada

ale tak jak mowisz - nie ma to jak fotoradar ;/ to jest k...a polski wynalazek - po co robic bezkolizyjne skrzyzowania, kladki, rowne nawierzchnie - walniemy fotoradar i jeszcze kaska z tego bedzie
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

jak nie jeden to 2
Załączniki
t_foto_110.jpg
t_foto_110.jpg (21.52 KiB) Przejrzano 990 razy
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Ferrari 360 Modena F1 jak ktoś już zauważył... o ile mi wiadomo to on jest właścicielem auta (albo tego co z niego zostało)...

"Z zeznań jednego ze świadków wynika, że kilka minut przed godz. 22.00 ferrari stało zaparkowane przy ul. Madalińskiego na Mokotowie. Osoba ta widziała, jak za kierownicą zasiadł Maciej Zientarski"

Z ul. Madalińskiego do Puławskiej na wysokości Toru Wyścigów Konnych, gdzie doszło do tragedii, jest około 3 km. Na tej trasie jest przynajmniej kilka kamer, które mogły zarejestrować przemieszczające się ferrari.

W środę kilka minut po godz. 22.00 czerwone ferrari ruszyło ze skrzyżowania al. Lotników i Puławskiej. -> Dzisiaj rozmawiałem z osobą której dziewczyna była wtedy z koleżankami w McDonaldzie który znajduje się na tym skrzyżowaniu. Mówią że jak M. Zientarski ruszył to "tak docisnął gaz że aż się ziemia trzęsła"... Patrząc że Modena F1 ma 4,5s "do setki"... wierze że mógł jechać 200km/h.

Tragedia...
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

Coś w tym temacie dzisiaj pisałem czy mi sie tylko wydawało? :twisted:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

wydawalo ci sie

:lol: :lol: :lol:

maciek? wydawalo mu sie?? :mrgreen:
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

wiem że chory jestem ale że aż tak to się niespodziewałem :mrgreen:
ODPOWIEDZ