Co to?
Moderator: flapjck1
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Co to?
Po wyjęciu chłodnicy znalazłem coś takiego. Co to jest? Mój Mini jest z 1989 roku.
- Załączniki
-
- IMG_5538.jpg (90.57 KiB) Przejrzano 2172 razy
aymoo.pl
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Re: Co to?
Nie. Mam normalne, seryjne kierunki, więc to nie to. W dodatku przewody wchodzą razem z wiązką innych pod tą gąbkę w komorze silnika, więc wygląda jakby to było seryjne.
Dodam, ze moje Mini ma kierownicę z prawej strony, więc prawdopodobnie 'to coś' w wersji kontynetntalnej znajdowało się przy prawym błotniku...
Jakies inne pomysły?
Dodam, ze moje Mini ma kierownicę z prawej strony, więc prawdopodobnie 'to coś' w wersji kontynetntalnej znajdowało się przy prawym błotniku...
Jakies inne pomysły?
aymoo.pl
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Sam jestem ciekaw co to
ps
niekoniecznie musi to być z II strony (osobiście się z "czymś takim" nie spotkałem)
ps
niekoniecznie musi to być z II strony (osobiście się z "czymś takim" nie spotkałem)
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
a nie sa to przypadkiem jakies przekaźniki do dodatkowaego wiatraka montowanego od strony koła..??? Wiatraka tam nie widac, ale moze kiedyś był..
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A ja mam pytanie z innej beczki: jakim sprzetem robiles zdjecie bo bardzo ciekawe kolory wyszly. Albo i jeszcze swiatlo calkiem fajne
A wedlug mnie w tym miejscu to chyba tylko kierunek jest.
A wedlug mnie w tym miejscu to chyba tylko kierunek jest.
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Hmm... wiatrak.. chyba tez nie. Chłodnica jest oryginalna Unipartu, na normalnej ramce, wygląda jakby była tu od zawsze, rdza juz ją napoczęła. Nie ma też żadnych dziur w tej okolicy po ewentualnej odatkowej instalacji wiatrakowej ani niczym podobnym.
Chyba będę musiał wydłubać ta gąbkę i zobaczyć dokąd zmierzaja te kabelki...
Zdjęcie zrobione EOSem 350D z kit-owym obiektywem. 800 ISO, bo dzień pochmurny, pewnie stąd te kolory
Chyba będę musiał wydłubać ta gąbkę i zobaczyć dokąd zmierzaja te kabelki...
Zdjęcie zrobione EOSem 350D z kit-owym obiektywem. 800 ISO, bo dzień pochmurny, pewnie stąd te kolory
aymoo.pl
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
No wygląda podobnie, tylko po co komu
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
- minimaniak
- Klubowicz
- Kontakt:
może i światłowód
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Podoba mi się pomysł ze światłowodem i Wi-Fi
Nie pozostaje mi nic innego jak wkopać się pod tą gąbkę i znaleźć dokąd te kable idą. Pewnie w weekend się tym zajmę. Zależy od pogody.
Nie pozostaje mi nic innego jak wkopać się pod tą gąbkę i znaleźć dokąd te kable idą. Pewnie w weekend się tym zajmę. Zależy od pogody.
aymoo.pl
To wygląda jak te "patenty" na alarmy które można znaleźć np. w Passatach z początku '90...
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Stary temat, ale pozostał bez odpowiedzi. Przypadkowo dowiedziałem się co to jest. Może czyjaś ciekawość też pozostawała nie zaspokojona, więc wyjaśniam.
Dim-Dip resistor - światła mijania stały się obowiązkowe w kwietniu 1987 w UK. System Dim-dip uniemożliwia jazdę na włączonych jedynie światłach pozycyjnych. Instalowane to było w Mini w latach około 1985 - 1996 (pewnie w wersjach UK).
Nie zostało niestety wyjaśnione w jaki dokładnie sposób to działa.
Dim-Dip resistor - światła mijania stały się obowiązkowe w kwietniu 1987 w UK. System Dim-dip uniemożliwia jazdę na włączonych jedynie światłach pozycyjnych. Instalowane to było w Mini w latach około 1985 - 1996 (pewnie w wersjach UK).
Nie zostało niestety wyjaśnione w jaki dokładnie sposób to działa.
aymoo.pl
a to na powyzdzym zdjeciu to nie jest ten "system" przeciw korozji blacharki?? czasami widnieja aukcje na allegro z czyms podobnym
Po zobaczeniu zdjęcia też pierwsze, co mi do głowy przyszło to ten wynalazek antykorozyjny.