Witam wszystkich.
Zwracam sie do Was jako do wybitnych (szczerze tak sądzę po przeczytaniu kilku postów!) znawców tematu.
Chcę kupić swój pierwszy samochód - od lat marzę o Mini i teraz marzenie chce spełnić! Nie ukrywam, że kompletny lajkonik ze mnie w tym temacie - stąd moja prośba o pomoc!
Moje warunki to:
rocznik jak najmłodszy (nic nowego)
cena do 55 000 tys.
oczywiście bezwypadkowy, najlepiej zarejestrowany w kraju
i... czarny kolor (sentyment;-)
Pogrzebałem co nieco i znalazłem kilka propozycji:
1. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4709157
2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4489446
3. i coś z USA: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4538120
Prośba - zerknijcie na te oferty, zweryfikujcie co się da, wytknijcie wszystkie wady/podejrzenia.
Z góry dziękuje za pomoc!
Jak wybrać Cooper S (moje pierwsze auto!!!)? Pomóżcie!
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Jak wybrać Cooper S (moje pierwsze auto!!!)? Pomóżcie!
troche logiki samemu trzeba uzyc. widzisz oferta 1 i 2 cenowo niemal identycznie, ale jednak wielka roznica to 3 lata w wieku samochodu.
bezwypadkowy zdrowy cooper s w cenie okolo 55kpln to wlasnie okolo rocznika 2003, tak mi sie wydaje
bezwypadkowy zdrowy cooper s w cenie okolo 55kpln to wlasnie okolo rocznika 2003, tak mi sie wydaje
dawid pisze:troche logiki samemu trzeba uzyc. widzisz oferta 1 i 2 cenowo niemal identycznie, ale jednak wielka roznica to 3 lata w wieku samochodu.
Mi też "dwójka" wydaje się najsensowniejsza (czytaj - najmniej podejrzana).Czy jesteś w stanie coś o nim (na pierwszy rzut oka ma się rozumieć) powiedzieć krytycznego?
Pierwszy ma grill od coopera albo od One, drugi ze zdjęć wygląda na ok.
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Gotti pisze:Pierwszy ma grill od coopera albo od One, drugi ze zdjęć wygląda na ok.
Grill jest ok tylko po prostu jest w chromie (można było sobie coś takiego zafundować jako opcję) natomiast moc 163 KM się nie zgadza (po lifcie miały 170 KM) oraz ma starą kierownicę sprzed liftu.
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
Niby tak, ale obwódki są gładkie, a powinny być chyba takie jak w drugim, prawda?
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Gładkie ramki grilla niezależenie czy to był pełny chrom czy tylko obwódki stosowane były właśnie po lifcie. Przed liftem były z takimi delikatnymi wytłoczeniami jak na drugim zdjęciu.
W mini One i Cooper grille miały 4 żeberka a nie 3 tak jak w eSce. (nie wiem czy to się zmieniło po lifcie)
W mini One i Cooper grille miały 4 żeberka a nie 3 tak jak w eSce. (nie wiem czy to się zmieniło po lifcie)
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...