Różnice między Cooper S a Cooper JCW model 2006
Różnice między Cooper S a Cooper JCW model 2006
Witajcie
Własnie ściagam z USA uderzonego w przod Cooper JCW model 2006, mam pytanie czy są jakieś różnice w budowie, chodzi mi przedewszystkim o chłodnicę, światła (wiem że inny zderzak jest)
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam
L.
Własnie ściagam z USA uderzonego w przod Cooper JCW model 2006, mam pytanie czy są jakieś różnice w budowie, chodzi mi przedewszystkim o chłodnicę, światła (wiem że inny zderzak jest)
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam
L.
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Różnice między Cooper S a Cooper JCW model 2006
Zderzak jest taki sam jak w EU. Cała różnica to tylko takie śmieszne dodatkowe kierunkowskazy w nadkolach (wymóg US & A ) Możesz spokojnie zakładać wersje europejską. Jezeli masz do wymiany intercooler w tym miniaku to zapraszam na priv. Mam do sprzedania ze swojego Worksa... jakiś zderzaczek też się znajdzie
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
siemasz Panowie. Pytanko...
Jeśli zamówił bym gdzieś jakiś intercooler GRS lub GP, to po zamontowaniu będzie jakiś efekt poza tym wizualnym?
Jeśli zamówił bym gdzieś jakiś intercooler GRS lub GP, to po zamontowaniu będzie jakiś efekt poza tym wizualnym?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Kilka KM więcej. Zalety są zauważalne szczególnie przy wysokich temp otoczenia.
jeśli przeznaczę na to jakieś 1000zł da się znaleźć jakiś dobry model?
A poza różnicami w gorące dni?
A poza różnicami w gorące dni?
- pididi
- Super użytkownik
No piszę Tobie, kilka KM zyskasz. Dodatkowo, w ciepłe dni komputer nie będzie cofał zapłonu (w odpowiedzi na wysoki IAT, w szczególności przy kółkach 17,19 i więcej %.)
Przy odrobinie szczęścia kupisz za 200-230 funtów używany GP w Anglii + shipping. GRS używane zazwyczaj 300 funtów. Za wersję Motorsport nieco więcej.
Przy odrobinie szczęścia kupisz za 200-230 funtów używany GP w Anglii + shipping. GRS używane zazwyczaj 300 funtów. Za wersję Motorsport nieco więcej.
a co to jest ten Shipping?
To jeśli takowego kupię to wystarczy tylko instalacja czy coś trzeba programować bo inaczej nie będzie efektu?
Czy wymiana intercoolera odbywa się plug&play?
To jeśli takowego kupię to wystarczy tylko instalacja czy coś trzeba programować bo inaczej nie będzie efektu?
Czy wymiana intercoolera odbywa się plug&play?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
shipping = wysylka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
flapjck1 pisze:shipping = wysylka
AHA dziękuje zapamiętam na przyszłość:D Po rusku to ja mogę pogadac a w angielskim to tylko podstawy:P
- pididi
- Super użytkownik
Montaż jest P&P.
Programować nie trzeba, ale jakich "efektów" się spodziewasz? Myślisz, że te 5-7KM odczujesz przy eSkowych standardowych 163/170/174KM + kilkanaście z kółka? Z ICkiem i kółkiem możesz zawsze sobie program zrobić u jakiegoś tjunera w Twoich okolicach. Chyba, że będziesz "grzebał" dalej, to program nie ma sensu, bo i tak później będzie trzeba go zmieniać...
Programować nie trzeba, ale jakich "efektów" się spodziewasz? Myślisz, że te 5-7KM odczujesz przy eSkowych standardowych 163/170/174KM + kilkanaście z kółka? Z ICkiem i kółkiem możesz zawsze sobie program zrobić u jakiegoś tjunera w Twoich okolicach. Chyba, że będziesz "grzebał" dalej, to program nie ma sensu, bo i tak później będzie trzeba go zmieniać...
W przyszłości mam zamiar zmienić jeszcze wydech i na tym chyba bym już zakończył.
...chyba że jeszcze gdzieś po drodze i przy odrobinie szczęścia w poszukiwaniach znajdę szpere to z chęcią bym kupił.
No ale zawsze gdzieś te 5-7KM musi być użytych.
Z programowaniem to nie wiem bo w moich okolicach z tym baaardzo ciężko a amatorowi tego nie zlecę .
Może ktoś zna kogoś z łódzkiego kto potrafi to profesjonalnie zrobić?
...chyba że jeszcze gdzieś po drodze i przy odrobinie szczęścia w poszukiwaniach znajdę szpere to z chęcią bym kupił.
No ale zawsze gdzieś te 5-7KM musi być użytych.
Z programowaniem to nie wiem bo w moich okolicach z tym baaardzo ciężko a amatorowi tego nie zlecę .
Może ktoś zna kogoś z łódzkiego kto potrafi to profesjonalnie zrobić?