Czarne świece i zapach benzyny
Moderator: flapjck1
Czarne świece i zapach benzyny
Sprawa 1.
Jeżdżę już torchę moim mini po remoncie ale ciągle nie moge ustawic gaźnika.
spogladam na świece od czasu do czasu, a one ciagle czarne(przykręcam wiec troche śrube) ale ileż tak można, wkońcu teraz puszczam gaz a miniak strasznie hamuje silnikiem :/
3 Świece są czarne a jedna brązowawa.
kolektor przykręcony, pompa paliwa wymieniona(ale nie wime czemu strasznie tyka)
Ma ktoś jakieś wytłumaczenie na to??
Sprawa 2.
po remoncie mini zyskał straszny smród paliwa w kabinie. Było to spowodowane tym ze paliwo miesząło sie z olejem. Wymieniłem pompe olej wymieniony,ale nadal zapach delikatny pozostał. Rozumiem mam troche nieszczelne połaczenie kolektor-tłumik, ale wtedy pachniałoby spalinami.
Jeżdżę już torchę moim mini po remoncie ale ciągle nie moge ustawic gaźnika.
spogladam na świece od czasu do czasu, a one ciagle czarne(przykręcam wiec troche śrube) ale ileż tak można, wkońcu teraz puszczam gaz a miniak strasznie hamuje silnikiem :/
3 Świece są czarne a jedna brązowawa.
kolektor przykręcony, pompa paliwa wymieniona(ale nie wime czemu strasznie tyka)
Ma ktoś jakieś wytłumaczenie na to??
Sprawa 2.
po remoncie mini zyskał straszny smród paliwa w kabinie. Było to spowodowane tym ze paliwo miesząło sie z olejem. Wymieniłem pompe olej wymieniony,ale nadal zapach delikatny pozostał. Rozumiem mam troche nieszczelne połaczenie kolektor-tłumik, ale wtedy pachniałoby spalinami.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Czarne świece i zapach benzyny
matriw pisze:Sprawa 2.
odnośnie sprawy 2 to tak żartobliwie ktoś kiedyś napisał że jak czujesz benzynę to się ciesz bo wiadomo że jeszcze jest..
co do zapachu benzyny to sprawdz czy rurka odpowietrzajaca zbiornik paliwa jest puszczona po za auto
a mozęsz mi powiedzieć gdzie takowa może sie znajdować ...bo faktycznie mozliwe ze to ona
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
MaCk_Willys pisze:co do zapachu benzyny to sprawdz czy rurka odpowietrzajaca zbiornik paliwa jest puszczona po za auto
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
czy to jesttaka rureczka co wystaje spod baku pod samochodem?? bo coś mi sie przpomina ze takowa jest, ale czy ona podpięta do baku to nie wiem, a baku wyjać nie moge :/
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Raczej poszukaj z drugiej strony- u góry zbiornika paliwa. Tam jest króciec do podłączenia przewodu odpowietrzającego.
Zawodowy Szyderca
Sprawa 2- zamknięta jakoś będę musiął chyba uszczelnic wnętrze
Natomiast Sprawa 1 ciągle aktualna... swiece czarne a dzis to juz w ogóle na mocy stracił
Czy moze byc to przyczyna złej iskry??
Natomiast Sprawa 1 ciągle aktualna... swiece czarne a dzis to juz w ogóle na mocy stracił
Czy moze byc to przyczyna złej iskry??
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a świece wymieniłeś na nowe ??
może to ich wina ??
może to ich wina ??
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
świeczki są nowe co ja na nich zrobiłem ze 250km
- rambo_3m
- Klubowicz
- Posiadane auto: Mini 1,3Spi, Mini 1300 Racing, Vespa PK50, Vespa PX125, Vespa T5
- Kontakt:
Może z jakiegoś powodu słaby prąd idzie na świece? Kondensator? Rozdzielacz?
Wróciłem po x latach nieobecności
przetarłem ostatnio styki w rozdzielaczu, ale nie mam pojęcia jak tu spradzić czy dochodzi dobry prąd
Czy ma ktoś jakiś pomysł??
Czy ma ktoś jakiś pomysł??
Czarne świece.
A czy filtr powietrza masz czysty?
mam stożek, jest czysty
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ja mam dokladnie taki sam objaw... Do tego chyba pali mi kabel miedzy cewka a aparatem zaplonowym. Na elektryce sie nie znam. Macie jakies pomysly?