tess pisze:no ja tez nie kumam, czemu kubica zjezdzał ytle razy.. inni 2 razy,a on trzy.. przeca wiadomo,ze kazdy "pit stop" to kilka miejsc w tyl :/
To ciekawostka, chyba oglądaliśmy inne transmisje . U mnie zjechał tylko dwa razy, jak większość. Trzeci zjazd był do boksu po uszkodzeniu zawieszenia i nie wynikał z planu pit stopów. Drugi pit stop przyspieszyli, licząc na mniejszą stratę z powodu zwolnienia wyścigu przez samochód bezpieczeństwa. Gdyby nie było trzeciego zwolnienia mogło by to dać doskonały efekt, niestety nie wyszło, ale tak bywa w tym sporcie.
-zgadzam sie, ze mogłoby dac dobry efekt, ale tez nie koniecznie. Chodziło mi , ze ten drugi pit nie był planowany a trzeci został wumuszony. Dopiero w boksie podjęto decyzje,ze przerywaja dalsza jazdę KUbicy, jednak zanim obejrzeli bolid planowali,aby kubica jechał dalej, wiec wtedy miałby 3 pity.. Mozna było to przewidziec-tyle wypadków na torze.. szczególnie,ze kubica w trakcie wyścigu wspomianal, ze auto nei chce mu jechac po drugim pit stopie, -mozliwe,ze coś sie wczesniej uszkodzilo, moze nawet w trakcie 2 tankowania. Wieć nie ma pewności,czy decyzja o drugim zjeździe byla trafna... ale gdybac moznaby dlugo i nie na temat.. mial chłopak pecha i tyle.. -po raz kolejny..