Mała ciekawostka z Ameryki
Moderator: flapjck1
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mała ciekawostka z Ameryki
Czy orientuje się ktoś z Towarzystwa ,ile kosztuje w USA szyba przednia do Mustanga Mach1 z roku 1969 ,a ile komplet tapicerki w kolorze odpowiednim dla rocznika ,łącznie z kierownicą i wykładziną ? A ile poszycie dachu do cabrio ,komplet zewnętrzny i wewnętrzny jako podsufitka ? Jak Myślicie ,dla zabawy Rzućcie jakieś ceny ,a ja później napiszę Wam jakie to koszty.Myślę ,że warto ,a chyba w tym dziale nikogo to nie urazi, jedynie mogę narazić się importerom ,że ujawnię ich narzuty
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Mała ciekawostka z Ameryki
Jak chciałem sprowadzać Mustanga to ceny były kosmicznie śmieszne... za filtr powietrza TALERZ markowy Edelbrock wychodziło chyba 25zł wiec pewnie dywaniki i reszta w podobnych cenach
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ja tam tez nie wiem, pewnie wzglednie niewiele
Alek wpadnij do mnie do firmy ktoregos dnia, prezes kupil sobie 4ego mustanga tym razem fastbacka '65 gt350 paskudnie czerwonego bialopasnego
Alek wpadnij do mnie do firmy ktoregos dnia, prezes kupil sobie 4ego mustanga tym razem fastbacka '65 gt350 paskudnie czerwonego bialopasnego
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
flapjck1 pisze: prezes kupil sobie 4ego mustanga tym razem fastbacka '65 gt350 paskudnie czerwonego bialopasnego
foto panie!
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
No wiec ceny mają się tak ,szyba przednia z zielonym pasem 30 dolarów ,montaż w USA 300 dolarów,tapicerka kompletna 800 dolarów, montaz tam 2000 dolarów ,poszycie dachu 180 dolarów ,montaż 2000 dolarów.Kompletne zawieszenia przód i tył z teleskopami, z systemem tarczowym hamulców na przod i tył 800 dolarów ,nie wiem ile montaż u nich.Jak jest możliwość zakupu bezpośrednio i zabrania na przelot w mini kontenerze bagazowym o ichnych wymiarach ,to nie przekraczając wymaganej wagi nie płaci się za transport i części lecą razem z właścicielem samolotem ,po przekroczeniu wagi jest dopłata ,ale nie wiem na tą chwilę jakie to koszty (ale nieduże).Ceny usług w kraju mniej więcej są znane ,i po ominięciu pijawek pośredników mamy nowe części za rozsądne pieniądze.Dostępność wszystkiego jest nieograniczona ,a chęć zadowolenia klienta przez sprzedającego bez mozliwości porównania z najlepszym oferentem w RP.
Jeszcze tak dla okrasy ,czapki z daszkiem z firmowymi logo Orange County Choppers, West Coast Choppers ,Harley Davidson i inne znane ,sprzedawane są w pakiecie 6 sztukowym za 8 dolarów ,koszulki ,za ktore u nas wołaja 45 zł i więcej ,bo niby firmowe ,wyprodukowane w Chinach,tam są za 3 dolary.To ceny z Dallas. Aż się ryczeć chce ,porównując to z naszym rynkiem
Jeszcze tak dla okrasy ,czapki z daszkiem z firmowymi logo Orange County Choppers, West Coast Choppers ,Harley Davidson i inne znane ,sprzedawane są w pakiecie 6 sztukowym za 8 dolarów ,koszulki ,za ktore u nas wołaja 45 zł i więcej ,bo niby firmowe ,wyprodukowane w Chinach,tam są za 3 dolary.To ceny z Dallas. Aż się ryczeć chce ,porównując to z naszym rynkiem
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A jakie są stawki akcyzy na części samochodowe sprowadzane z US? vat standard 22%. Ostatnio mnie to ciekawiło, ale nie mogłem się dogrzebać. Zamiast tego znalazłem akcyze na góre stroju kąpielowego typu "bikini"
Zawodowy Szyderca
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
akcyza zdaje się, że nie może przekraczać 10% i taka też jest na całe auta...
ale to "zdaje się"
ale to "zdaje się"
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Ale chyba się opłaca cło bo z poza EU
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie mogę odpowiedzieć oficjalnie ,ale zapewniam ,że jest korzystnie
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
dawid pisze:flapjck1 pisze: prezes kupil sobie 4ego mustanga tym razem fastbacka '65 gt350 paskudnie czerwonego bialopasnego
foto panie!
psze
- Załączniki
-
- Zdjęcie016.jpg (71.7 KiB) Przejrzano 1745 razy
-
- Zdjęcie015.jpg (63.73 KiB) Przejrzano 1745 razy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
flapjck1 pisze:psze
dziekowac : )
flapjck1 pisze:dawid pisze:flapjck1 pisze: prezes kupil sobie 4ego mustanga tym razem fastbacka '65 gt350 paskudnie czerwonego bialopasnego
foto panie!
psze
BOŻE TOSZ TO JEST CUDO !!! Kocham pierwszą serię - i to tego na sterydach !!!
flapjck1 bierz tego mustanga od prezesa i wpadnij do Łomianek ;P
- Jasiek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
MaCk_Willys pisze:flapjck1 bierz tego mustanga od prezesa i wpadnij do Łomianek ;P
i koniecznie smignij przez Izabelin
next to sex i love my MINI best