BŁOTO i inne różności
Moderator: flapjck1
Re: BŁOTO i inne różności
teraz to sobie strzeliłeś samobója... mam rocznik 1995 jeżeli więc miałem w nim nieoryginalne blachy to znaczy że fabryczne ORYGINALNE musiały bardzo szybko zgnić skoro przez ten czas jeszcze kolejne nieoryginalne też zgniły... i po 13 latach mam już 3 komplet blach??!! hahaha jeśli jesteś inteligentny to wyciągniesz poprawne wnioski...
Zrozum, że akurat co do blach to znaczek rovera nie jest żadnym rarytasem godnym dodatkowej kasy, wręcz przeciwnie... starcze roczniki miały lepsze blachy niż nowsze Rovera... inna sprawa, że sprzedając coś jako osoba prywatna z garażu to raczej powinieneś rzucić ceną niższa niż sklepowa... tak czy inaczej powodzenia w szukaniu naiwnych...
Zrozum, że akurat co do blach to znaczek rovera nie jest żadnym rarytasem godnym dodatkowej kasy, wręcz przeciwnie... starcze roczniki miały lepsze blachy niż nowsze Rovera... inna sprawa, że sprzedając coś jako osoba prywatna z garażu to raczej powinieneś rzucić ceną niższa niż sklepowa... tak czy inaczej powodzenia w szukaniu naiwnych...
A wg mnie to nie jest oryginalna część. Za mało ją ruda na tym drugim zdjęciu łyka
Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać... Oryginalny błotnik... Co to w ogóle znaczy??? Wymontowany z oryginalnego, zakupionego w salonie Miniaka, czy jak? Eeech...
Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać... Oryginalny błotnik... Co to w ogóle znaczy??? Wymontowany z oryginalnego, zakupionego w salonie Miniaka, czy jak? Eeech...
oryginalny błotnik różni się od nieoryginalnego tym, że wykwita na nim oryginalna Rover'owska rdza a na nieoryginalnym pospolita nieoryginalna psująca oryginalny Miniakowy klimat
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
między oryginalnym a nieoryginalnym (tym z fajowskim hologramem Rovera i bez niego) nie ma chyba żadnej różnicy jeżeli jest przechowywany na oryginalnym polskim deszczu i oryginalnej soli z nawierzchni w zimie
bo w garażu to blacha Roverowska ni ch... nie chce zardzewieć moja w Metro całkowicie bez lakieru, starta papierem ściernym leży już ponad 2 miesiące pod dachem i nie ma na niej grama rdzy ... taka ciekawostka
bo w garażu to blacha Roverowska ni ch... nie chce zardzewieć moja w Metro całkowicie bez lakieru, starta papierem ściernym leży już ponad 2 miesiące pod dachem i nie ma na niej grama rdzy ... taka ciekawostka
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Wedymin pisze:Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać... Oryginalny błotnik... Co to w ogóle znaczy??? Wymontowany z oryginalnego, zakupionego w salonie Miniaka, czy jak? Eeech...
Pierwsza rożnica to jest cena - za hologram płacisz więcej.
Druga roznica to jest jakość - trochę inaczej to pasuje.
A po nieudolnej blacharce bez odpowiedniej konserwacji to różnicy nie ma.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
metro ma duzo zdrowsze blachy wbrew pozorom ( inna stal )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
icemac pisze:a wiecie, że ...
FLAPowi stuknęło dziś "-eści" - starą dupą się stał
no to sobie zaspiewam -
czterdziesci lat minelo jak jeden dzien...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
flapjck1 pisze:no to sobie zaspiewam -
czterdziesci lat minelo jak jeden dzien...
czterdzieści to za DYSZKĘ dopiero
nie postarzaj się, aż tak bardzo
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Saint pisze:humin, w Icemaca się bawisz?
nie, preferuje inne zabawy
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
dobrze bo inaczej bym nie zauwazył , a tak to nawet bym pojechał