mini z USA 2007
mini z USA 2007
Witam wszystkich. Własnie przyjechał mój oczekiwany mini cooper s. Kupiłem go w USA jest z 07.2007. Ma DVD i Navi - cz ktos wie gdzie i za ile mogę kupic płytę DVD z nawigacją na Europę lub Polske. I drugie pytanie nie czyta mi płyt DVD wiem że filmy mają oznaczenia regionalne czy ma to jakieś znacznie i związane jest z np. przeprogramowaniem kompa.
Re: mini z USA 2007
Czesc Kolego na ja mam Cooperka z USA i tez ma nawi i z tego co sie zdążyłem zorientowac to niestety ale trzeba przeprogramowac nie wiem kto to robi ale pracuje nad tym
cześć, jak będziesz coś wiedział daj znać ja ze swojej strony zrobię to samo. pozdrawiam
Witmy pana!
Artur jechał z Tobą po mini? bo jak tak to zadzwonie do nirgo zeby mi poopowiadał.
pozdrawiam.
bartek.
Artur jechał z Tobą po mini? bo jak tak to zadzwonie do nirgo zeby mi poopowiadał.
pozdrawiam.
bartek.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Odnosnie nawigacji do mini, na allegro pojawilo sie cos, moze warto?
http://www.allegro.pl/item356815228_pol ... troen.html
pozdro!
http://www.allegro.pl/item356815228_pol ... troen.html
pozdro!
A na czym polega to, że w opisie aukcji jest zaznaczone, że nie pasuje do wszystkich modeli np. forda czy VW
Nie czeba niczego przyprogramowac... mozna ich kupic od producenta:
Navteq.com
Mapa dla wschodnie europy kosztuje 89 euro.
Ogolnie wszytkie plyty do BMW naw. pasuja. Sa torrenty ale osobiscie bym nie kombinowal...
Navteq.com
Mapa dla wschodnie europy kosztuje 89 euro.
Ogolnie wszytkie plyty do BMW naw. pasuja. Sa torrenty ale osobiscie bym nie kombinowal...
niestety navteq odpada. sprawdziłem temat - dysponuja tylko płytką CD do starszych mini do 2006 roku. Od roku 2007 montowane jest DVD i na płytę z nawigacją na Polskę czekaja użytkownicy także BMW. Smiech na sali:) a najlepsze cena bmw z nawigacja + 10.000 zł a na płytę czekają juz rok:). Podobno miała wyjśc do 2 kwartału 2008 no to jest jeszcze 2 tyg czasu.
breal pisze:a najlepsze cena bmw z nawigacja + 10.000 zł a na płytę czekają juz rok:). Podobno miała wyjśc do 2 kwartału 2008 no to jest jeszcze 2 tyg czasu.
nie rok tylko od 2003 - od poczatku produkcji e60 - od tego czasu zawsze plyta z PL ma wyjsc "w przyszlym roku"
niby teraz ruszylo i na plycie 1-2009 (wychodzacej kolo pazdziernika 2008 ) ma sie pojawic PL i jeszcze kilka panstw z europy wschodniej
podobno problemem jest to ze mapy calej europy nie mieszcza sie na 1 dvd a nie chca/chcieli dac 2 plyt
breal pisze:niestety navteq odpada. sprawdziłem temat - dysponuja tylko płytką CD do starszych mini do 2006 roku. Od roku 2007 montowane jest DVD i na płytę z nawigacją na Polskę czekaja użytkownicy także BMW. Smiech na sali:) a najlepsze cena bmw z nawigacja + 10.000 zł a na płytę czekają juz rok:). Podobno miała wyjśc do 2 kwartału 2008 no to jest jeszcze 2 tyg czasu.
Ah przypraszam, zle przyczytalem, mowimy o R56. To niestety bedzies musial czekac.
Ale mala poprawka, od 2003 zaczeli montowac nawigacje DVD (wersja MKIV, w ktorym mozna uzywac CDs). Nowe MINIs (07+) uzywaja wersje PROFESSIONAL z navteq, a poprzedni HIGH.
bent tech pisze:Ale mala poprawka, od 2003 zaczeli montowac nawigacje DVD (wersja MKIV, w ktorym mozna uzywac CDs). Nowe MINIs (07+) uzywaja wersje PROFESSIONAL z navteq, a poprzedni HIGH.
2003 rok o ktorym pisalem to poczatek produkcji e60 bo to aktualny model serii 5 bmw jako pierwszy mial ta nawigacje ktora jest w nowych mini
i od poczatku produkcji nowej piatki obiecuja mape Polski