...:::Mój Miniaczek 1.3 na gaźniczku z 1992 roku:::...

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

ketchup007

...:::Mój Miniaczek 1.3 na gaźniczku z 1992 roku:::...

Post autor: ketchup007 »

Witam wszystkich miłośników tych jakże pieknych, małych, brytyjskich autek:) Jestem nowym użytkownikiem forum MINI Klub Polska, jednakże pragne obwieścić wszem i wobec, że MINI jest moim pierwszym samochodem i urzekla mnie jego ponadczasowa stylistyka, charyzma oraz prostota wykonania :smile: . Mojego Miniaczka zakupilem w Gnieźnie. Na chwile obecna ma przejechane 105 000 km. Pomimo tego przebiegu bardzo ladnie sie trzyma :grin: . Jestem w 100 % zadowolony z zakupu, jednakże musialem zrobic kilka rzeczy, aby byl w pelni sprawny. Miedzy innymi głowica zostala splanowana, uszczelniacze zaworów, wybieraka skrzyni biegów, przegubów wymienione, poprawiony uklad wydechowy. Zostały założone także nowe łożyska kół :grin: . No i oczywiście nie mogłem sie powstrzymac i musiałem go troche urozmaicić przez flage na dachu i biale pasy na masce :wink: Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, że JAKOS zostane przyjęty do grona zapalonych wielbicieli tego autka:) Poniżej dolaczam jedno zdjątko. Jak sie spodoba, to postaram sie o więcej:)
Załączniki
Mini
Mini
Miniak.JPG (115.64 KiB) Przejrzano 2979 razy
mini23

Re: ...:::Mój Miniaczek 1.3 na gaźniczku z 1992 roku:::...

Post autor: mini23 »

podobać sie podoba,ale czekamy na wiecej fotek, bo to one najbardziej zapadają w pamiec i cieszą oko...

No i Witamy!!!
omron0

Post autor: omron0 »

WITAM-wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :wink: gdzieś się też to mini w Gnieznie zapodziało :?: mógłbym wiedzieć
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ciekawa opcja ten zaklejony szyber - to szklo czy blacha?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
gadzio
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: austin rover red hot

Post autor: gadzio »

Tak trochę żałuje że nie dałem sobie takiego dachu zrobic-taka opcja była ale zrezygnowałem :roll: a to się jednak całkiem ładnie prezentuje :lol: Wrzuc więcej zdęc...
ketchup007

omron0 pisze:WITAM-wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :wink: gdzieś się też to mini w Gnieznie zapodziało :?: mógłbym wiedzieć

Witam:) Kupilem ten samochod na stacji benzynowej ORLEN przy zjezdzie z autostrady:D

[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 ]
flapjck1 pisze:ciekawa opcja ten zaklejony szyber - to szklo czy blacha?

Szyber jest ze szkla:) Folia w tym miejscu jest dziurkowana. Zrobilem to w firmie zajmujacej sie reklamami na samochody:) Pzdr!
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Ta folia to tak zwany One-Way ;) tanie i dobre... świetny efekt :)

gratulacje Miniaka
ketchup007

Obiecywane zdjatka:)

Mini
Załączniki
Miniak4.JPG
Miniak4.JPG (81.04 KiB) Przejrzano 2790 razy
Miniak2.JPG
Miniak2.JPG (93.1 KiB) Przejrzano 2790 razy
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

ale ten napis mini to ..hmmmm - jestem na nie
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

napis piesek i glosniki :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

klimatyczny piesek gryzie sie z modern krzykliwymi głośnikami
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Panowie spokojnie

piesek jest - pamiątka z dawnych dobrych czasów - w reklamie mastercarda też był
głośniki - trzeba dorzucić jakieś "super audio" a to prawdopodobnie blaupunkt (tak wyglądają) niemiecka "klasa"
napis - coby każdy wiedział co to za cudo przed nim pociska

a po kolejnie - kolejny zadowolony (chyba ;) ) użytkownik miniaka :mrgreen:
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

tył

Post autor: Dejwid »

popieram kolegów i jak dla mnie "tył" do małych modyfikacji, a tak poza tym to jak najbardziej GIT, witamy kolejnego mini użytkownika :D
ketchup007

Re: tył

Dejwid pisze:popieram kolegów i jak dla mnie "tył" do małych modyfikacji, a tak poza tym to jak najbardziej GIT, witamy kolejnego mini użytkownika :D

Dziekuje bardzo za miłe przyjecie:) Szczerze mówiac ten napis tez mi sie nie podoba... myslalem, ze wyjdzie to troszke inaczej. Moze za jakis czas, jak jakies pieniazki wpadna, postaram sie go zmienic. Tą puleczke robilem sam od poczatku.. a jezeli chodzi o glosniki i radio to nie zaloze jakiegos SAFARI czy cos, bo nie bede graly niestety. Pozdrawiam i dzieki za opinie:)
Awatar użytkownika
rambo_3m
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Mini 1,3Spi, Mini 1300 Racing, Vespa PK50, Vespa PX125, Vespa T5
Kontakt:

Re: tył

Post autor: rambo_3m »

ketchup007 pisze:
Dejwid pisze:popieram kolegów i jak dla mnie "tył" do małych modyfikacji, a tak poza tym to jak najbardziej GIT, witamy kolejnego mini użytkownika :D

Dziekuje bardzo za miłe przyjecie:) Szczerze mówiac ten napis tez mi sie nie podoba... myslalem, ze wyjdzie to troszke inaczej. Moze za jakis czas, jak jakies pieniazki wpadna, postaram sie go zmienic. Tą puleczke robilem sam od poczatku.. a jezeli chodzi o glosniki i radio to nie zaloze jakiegos SAFARI czy cos, bo nie bede graly niestety. Pozdrawiam i dzieki za opinie:)

Głośniki sobie zostaw ale je przykryj jakąś mniej rażącą osłonką.
Wróciłem po x latach nieobecności :)
ODPOWIEDZ