MINI METRO TURBO

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Gacek

MINI METRO TURBO

Post autor: Gacek »

Witam,
mam pytanie, mam do kupienia w dobrych pieniadzach silnik Mini Metro Turbo, staralem sie poszperac na forum o tym silniku niestety wiekszosc tematow jest napisana strasznie chaotycznie (nie chce kogos urazic:)). Mianowicie z jakimi przeróbkami tzreba sie liczyc aby ten silnik wstawic do miniaka (moj jest 93r British Open Classic), chodzi mi czy sam silnik podejdzie i jak w ym momencie z zawiasem i heblami. Podejzewam ze hamulce beda musialy byc wymienione a czy zawieszenie da rade?.
Pozdrawiam
i dzieki za wszelka pomoc :)

P.S. Jesli czyta to któryś z
Adminów bardzo proszę o dostęp do reszty forum, ponieważ jestem w klubie? :), skladka opłacona, karta odebrana :) a dalej nie mam dostepu do czesci forum.
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Re: MINI METRO TURBO

Post autor: minimaniak »

Gacek pisze:Witam,
mam pytanie, mam do kupienia w dobrych pieniadzach silnik Mini Metro Turbo, staralem sie poszperac na forum o tym silniku niestety wiekszosc tematow jest napisana strasznie chaotycznie (nie chce kogos urazic:)). Mianowicie z jakimi przeróbkami tzreba sie liczyc aby ten silnik wstawic do miniaka (moj jest 93r British Open Classic), chodzi mi czy sam silnik podejdzie i jak w ym momencie z zawiasem i heblami. Podejzewam ze hamulce beda musialy byc wymienione a czy zawieszenie da rade?.
Pozdrawiam
i dzieki za wszelka pomoc :)

P.S. Jesli czyta to któryś z
Adminów bardzo proszę o dostęp do reszty forum, ponieważ jestem w klubie? :), skladka opłacona, karta odebrana :) a dalej nie mam dostepu do czesci forum.

KUPUJ :wink:

a zgłoszenie wypełnione :?:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

kupuj ale tylko wtedy gdy jest to komplet i sprawny - doprowadzenie silnika turbo do uzytku to jakies 5 k pln

oprocz silnika musisz miec aparat zaplonowy , modul elektroniczny do sterowania zaplonem kolektory ssacy i wydechowy + turbina z plenum
silnik powinien byc wyposazony w chlodnice oleju

montaz czegos takiego w mini = dziura w scianie grodziowej / opiera sie o belke sciany przedniej / do obejscia ale trzeba rzezbic kolektr wydechowy samemu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

flapjck1 pisze:do obejscia ale trzeba rzezbic kolektr wydechowy samemu

albo przerobić scianke
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

flapjck1 pisze:kupuj ale tylko wtedy gdy jest to komplet i sprawny - doprowadzenie silnika turbo do uzytku to jakies 5 k pln

oprocz silnika musisz miec aparat zaplonowy , modul elektroniczny do sterowania zaplonem kolektory ssacy i wydechowy + turbina z plenum
silnik powinien byc wyposazony w chlodnice oleju

montaz czegos takiego w mini = dziura w scianie grodziowej / opiera sie o belke sciany przedniej / do obejscia ale trzeba rzezbic kolektr wydechowy samemu

+ gaźnik hiff 44 w wersji uszczelnianej, tudzież gaźnik z R5 GTT , tudzież Dellorto z Lotusa Esprita :mrgreen:
+ wywalenie lub przesunięcie nagrzewnicy (troche wchodzi w światło turbiny)
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Ja bym się ani chwili nie zastanawiał gdybym miał okazję kupić Metro Turbo, od bardzo dawna marzę o posiadaniu tego rodzynka... będzie z 10 lat ... :oops: ale za nic w świecie bym nie pozbawiał go silnika żeby przerzucić go do Miniaka ... szkoda auta ...
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Od 11 lat mamy w rodzinie Rovera Metro (czasy gdy marka Rover wywoływała salwy śmiechu wśród rodaków i była u nas kompletnie nie znana) :) ojciec ma zamiłowanie do nietuzinkowych samochodów (wcześniej jeździł Seatem Ronda) a że jest on też motoryzacyjnym majsterkowiczem to zajmował się dorywczo serwisem tych samochodów :) i jednym z pierwszych był właśnie piękny biały MG Metro Turbo :) ahh... cudowna maszyna :) może kiedyś uda mi się zrealizować to marzenie :) póki co jedynym elementem jaki do niego posiadam jest oryginalny zbiornik paliwa :lol:
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

to sie nazywa "zaraza mini" :-)
ODPOWIEDZ