Głupie pytanie... jak zdjąć drzwi
Moderator: flapjck1
Głupie pytanie... jak zdjąć drzwi
Muszę zdjąć drzwi ponieważ chce zabezpieczyć je od dołu przed korozją itp... tylko, że mam z tym problem... nie mogę żadnym kluczem dostać się do tych śrub w zawiasach nie dość, że są to "gwiazdki" to nie ma do nich dojścia...
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Głupie pytanie... jak zdjąć drzwi
Nad górnym zawiasem, w połowie wysokości deski.
Zawodowy Szyderca
śruby
Do odkręcenia tych śrub od zawiasów użyj klucza Torx najlepiej nasadkowego (rozmiaru nie pamiętam) oraz dobrej przedłużki pod kątem 90 stopni. Śruby jak są zapieczone to niestety nie chcą się odkrecić. Wtedy pomaga uderzanie młotkiem w klucz przy jednoczesnym odkręcaniu. Przed najlepiej wszystkie śruby potraktuj środkiem WD40. U mnie też nie chciały iść ale przy użyciu młotka jakoś poszło. I uważaj przy wykręcaniu aby nie zniszczyć gniazd w śrubach bo będziesz musiał szukać nowych.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Głupie pytanie... jak zdjąć drzwi
witam,
można również wykręcić z zawiasami, wtedy trzeba zdjąć koło (lepszy dostęp) i odkręcić od strony nadkola. Również trzeba wyciągnąć bolec ogranicznika.
można również wykręcić z zawiasami, wtedy trzeba zdjąć koło (lepszy dostęp) i odkręcić od strony nadkola. Również trzeba wyciągnąć bolec ogranicznika.
MJ