Gdzie można wypożyczyć Mini?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

innocent

Gdzie można wypożyczyć Mini?

Post autor: innocent »

Witam,
jestm nowy na Waszym forum, a to jest mój pierwszy post. Chciałbym się więc przedstawić zanim opiszę mój problem.
Nazywam się Krzysztof, jestem studentem 5 roku na Politechnice Warszawskiej. Zajmuję się programowaniem i elektroniką cyfrową. I mam dziewczynę, która jest w Mini zakochana chyba bardziej niż we mnie:)
I stąd moje pytanie do Szanownych Forumowiczów. Czy wie ktoś z Was gdzie w okolicy Warszawy można pożyczyć na parę dni Mini Coopera? Chodzi mi o nową wersję. Bardzo chciałbym zrobić niespodziankę mojej najdroższej i podjechać po nią do pracy któregoś dnia Mini:) Na razie nie stać nas na własny (i pewnie przez dosyć długo stać nie będzie), więc chciałem chociaż tak spróbować.
Dziękuję za wszelką pomoc!
Krzysztof
tess

Re: Gdzie można wypożyczyć Mini?

Post autor: tess »

Naprzykład tu: http://www.avis.pl/avisonline/pl/avis.n ... D19C_N2_N3

Musisz wejść w zakładkę Fun Cars bo coś mi się nie kopiuje cały link.

Ale to dość droga operacja. Spróbuj zadzwonić do najbliższego dilera i powiedz że jesteś zainteresowany kupnem, ale chcesz dostać autko na jazdę próbną, np na weekend.
innocent

Dzięki serdecznie, będę próbował.
Ciekaw jestem czydilerzy bmw tak chętnie wypożyczają samochody na próbę:)
Pozdrawiam,
Krzysztof
Wujek_sknerus

Post autor: Wujek_sknerus »

jeśli ich przekonasz ze naprawde chcesz kupic to czemu nie :P
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

u dilera bmw można dostać auto na weekend bez żadnego problemu, jest odpowiedni cennik za weekend i tyle, dostajesz cooper'a s (175KM) i bawisz się przez trzy dni :)
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
tess

Post autor: tess »

Beny, czasy się zmieniły i robi się normalnie, czyli jak jesteś zainteresowany, to autko do testowania dostajesz za darmo, a nie musisz za nie płacić.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

Wojtku, zgadza się, można dostać do testów ale chyba nie na kilka dni i nie jestem pewien czy nie wsiada z tobą sprzedawca na przejażdżkę ...
Opel Manta B 1979
innocent

Eh, sprawdziłem w dwóch nakwiększych salonach bmw w Warszawie. Jazda próbna tylko 30-40 minut z osobą z salonu jako pasażer. A co do zwykłego wypożyczania, to nie wypożyczają bo nie mają:/
Będę jeszcze próbował w innych salonach, ale nie sądzę żeby powiedzieli mi coś innego.

Może jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam,
Krzysztof
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

innocent pisze:Eh, sprawdziłem w dwóch nakwiększych salonach bmw w Warszawie. Jazda próbna tylko 30-40 minut z osobą z salonu jako pasażer. A co do zwykłego wypożyczania, to nie wypożyczają bo nie mają:/
Będę jeszcze próbował w innych salonach, ale nie sądzę żeby powiedzieli mi coś innego.

Może jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam,
Krzysztof

musisz być klientem, przyjść, pooglądać i wtedy oczywiste jest że nie wydasz 100 tys, bez przetestowania walorów samochodu, a ponieważ nie da się tego zrobić w 30 min stojąc w korkach ustalasz datę i ew. koszty wypożyczenia na 2 lub 3 dni
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Kuba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Kuba »

z tym wypożyczeniem na 2-3 dni może być problem, potencjalni klienci mają zwyczaj rozbijać takie samochody, chyba jedyna dostępna opcja to jazda z dilerem.
tomashbo

Post autor: tomashbo »

Oczywiście że się wypożycza. Taki zwyczaj panuje choćby w Mercedesie, nawet z takim samochodem jak CL 500. Są w stanie wypożyczyć taki samochód na 24h i wcale nie trzeba ich mocno prosić. Nie proś o jazdę. Po prostu musisz robić wrażenie że Cię stać na nowego Coopera S, a wtedy sami Ci to zaproponują. Ubierz się porządnie i jeśli czujesz potrzebę to pożycz porządny samochód od kolegi i nim przyjedź. Bądź faktycznie zainteresowany kupnem, nie samą jazdą, oglądaj samochód od każdej strony. Użyj argumentu że podobno są bardzo sztywne a Ty masz chory kręgosłup - wiadomo że 30 minut jazdy nie da Ci pełnej pewności. Nie siedź za długo w salonie - masz przecież poważną pracę i zaraz musisz wrócić do biura ;) Podpisz papier i odbierz samochód wieczorem ;) sprobuj, nic nie stracisz.
Pozdrawiam ;)
tomashbo

Post autor: tomashbo »

Z tego co sie zorientowalem niewielu, przynajmniej warszawskich ;) poza tym nie mają jak rozpoznać ze to właśnie on ;)
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

tym bardziej, jak zaraz przyjdzie kilka osob i pod pretekstem chorego kregoslupa beda chcieli wypozyczyc auto ;)
HrumWrum

Post autor: HrumWrum »

Witam serdeczenie,

Mam nadzieje, że moje pytanie podklejam do odpowiedniego wątka. :oops:
Chciałbym zapytać, czy który kolwiek z szanownych forumowiczów słyszał może o kimś lub o instytucji, która zechciałby wypożyczyć MINI na jedną przejażdżkę po Warszawie? Chodzi o przejażdżkę związaną ze ślubem. Acha, chodzi tutaj o MINI COPPERA tego robionego nie przez BMW. Całe zajście odbyłoby się na początku sierpnia 2008.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiam. :lol:
Przemek
ODPOWIEDZ