Nawigacja warto czy nie?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kmiler

Nawigacja warto czy nie?

Post autor: kmiler »

witam jak juz wiekszosc zauwazyla szukam cooperka i terraz mam pytanko.

Nawigacja sa jakies problemy jesli autko jest z de?

Czy nawigacja ma w sobie sama nawigacje czy wyswietla tez cos poza tym np: radio informacje z kompa jakies bajery??

Pozdrawiam Krzysiek
bent tech

Re: Nawigacja warto czy nie?

Post autor: bent tech »

kmiler pisze:witam jak juz wiekszosc zauwazyla szukam cooperka i terraz mam pytanko.

Nawigacja sa jakies problemy jesli autko jest z de?

Czy nawigacja ma w sobie sama nawigacje czy wyswietla tez cos poza tym np: radio informacje z kompa jakies bajery??

Pozdrawiam Krzysiek

Jezyk nawigacji (i onboard computer) to niemiecki.

Its good research! Pytaj pytaj

Plusy naw: wbudowany to wewenetrz, ladnie wygloda, mapy przychodza z bogata illosc info, warsztaty, bankomaty, stacji, restauracje, sklepy, ladne widowi, zabytki. ogolnie dobrze prowadzi, ale nie jest najlepszy system, tani Tomtom za 300zl sczerze mowiac jest lepszy... i nie mowiac ze masz troche wiecej opcji

Minusy: po pierwsze, mapy sa drogie (ale wrescie jest dla polske) i jestes prawie zmuszony zeby od ich kupic co pare lat, jak mowilem opcje i 'funkcjonalnosc' nie jest najlepsza.

nie wiem jaka jest ruznica cena w uzywanych mini, ale dla kupujacy nowy, za taka kase (co pamietam kosztuje $2000) to po prostu no way!
Gotti

Post autor: Gotti »

jest już mapa PL ? Bo do żadnego BMW nie ma :roll:
kmiler

a powiedzcie mi czy jest jeden rodzaj nawi czy bylo ich wiecej? tak jak w autach vaga?
bent tech

Gotti pisze:jest już mapa PL ? Bo do żadnego BMW nie ma :roll:

Yes sir! Navteq ich ma. 130euro co pamietam.

A co do wersji, jest ich trzech. MkIII to w 2003 i to tylko gra CD mapy, MKIV to DVD do koniec 06, i nowsze w R56, ktory uzywaja calkowicie inna wersja Navteq (Professional). Sugeruje DVD wersje, jest szybsza, lepsza, wiecej info..
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

minusem jest tez brak predkosciomierza we wlasciwym miejscu kosztem navi
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Z każdą fabryczną nawigacją są problemy z mapami ( wschodnia Europa). Navteq ma dosyć dobre pokrycie na Polskę ( mam Becker 7916 ) ale nic nie zastąpi map polskich producentów (też się mylą). Żadna nawigacja nie zastąpi zdrowego rozsądku i własnych skrótów jak zna się zna teren.
kmiler

no to Panowie padlo jutro staje sie szczesliwym posiadaczem mini cooperka eski :) nawi ma
bent tech

dawid pisze:minusem jest tez brak predkosciomierza we wlasciwym miejscu kosztem navi

A dla mnie to plus, nigdy nie lubilem ten ogromny zegar.

Kongratuluje Krzysiek, wysli nam fotki!
kmiler

podesle fotki chcailem tez z gory podziekowac wszystkim udzielajacym sie za pomoc:) juz sie nie moge doczekac jutra co prawda to nie JCW ale jest niezle wyposazony..:)
ODPOWIEDZ