Witam,
Mam do wymiany parę części w Mini, m.in. poduszkę silnika, końcowy wieszak tłumika. W ASO ceny części z montażem są delikatnie mówiąc wysokie...
Są jakieś inne źródła części? Giełda samochodowa (jestem z Poznania)? Słyszałem o kimś z Allegro, kto sprzedaje części, jest to pewne źródło? Czy są inne warsztaty, które poradzą sobie z samą wymianą ww. części? Koszt roboczogodziny w ASO napawa mnie przerażeniem
alternatywne źródła części do Mini?
Re: alternatywne źródła części do Mini?
Jeśli chodzi o części nowe to możesz poszukać w inter-carsie (chociaż czasem warto porównać z ASO, bo różnic często nie ma).
Jeśli chodzi o klocki i tarcze, to ASO ma ceny kosmicznie, więc polecam zamienniki.
Jeśli jesteś z Poznania, to polecam sklep na Głogowskiej (nie pamiętam numeru) po lewej stronie jadąc od dworca. Części oryginalne, ceny lepsze niż ASO.
Co do uzywek to nie pomogę.
Jeśli chodzi o klocki i tarcze, to ASO ma ceny kosmicznie, więc polecam zamienniki.
Jeśli jesteś z Poznania, to polecam sklep na Głogowskiej (nie pamiętam numeru) po lewej stronie jadąc od dworca. Części oryginalne, ceny lepsze niż ASO.
Co do uzywek to nie pomogę.
Re: alternatywne źródła części do Mini?
Najlepiej poszukać w hurtowniach motoryzacyjnych takich jak inter cars, inter team, ja wszystkie części kupuje w hurtowniach i jeśli ich nie ma na miejscu to czas realizacji zamówienia to kilka dni. Porównując ceny z ASO do hurtowni to przepaść jest ogromna. Np: Klocki hamulcowe tył to koszt w ASO 430zł a w hurtowni sportowe klocki EBC grean stuff 220zł które sa dużo lepsze od tych z ASO. Taką samą sytuację miałem ze sprzęgłem które kupiłem za 1100zł w salonie po otwarciu opakowania okazało się że jest to sprzęgło marki valeo a w hurtowni miałem to samo kompletne sprzegło za 600zł. Większość mechaników podejmie się naprawy miniaka. Pozdrawiam