dziwna sprawa - z 1 strony siedzi nizej

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Wujek_sknerus

dziwna sprawa - z 1 strony siedzi nizej

Post autor: Wujek_sknerus »

Jakies 2 miesiace temu wymieniłem przednie zawieszenie i zauważyłem, że miniak po stronie kierowcy siedzi niżej, jakieś 1cm różnicy między oponą a błotnikiem między lewą a prawą stroną... cały czas jeżdzę sam czy to mozliwe zeby od tego z 1 strony (mojej) siadł niżej? :neutral:
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008, 19:08 przez Wujek_sknerus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: dziwna sprawa - z 1 strony siedzi nizej

Post autor: flapjck1 »

czasami gruchy sa g..ne i siada jedna strona bardziej

poza tym czy miales w dobrym stanie wszystkie miseczki pod kulami sworzni?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wujek_sknerus

miseczki tez wymieniłem i nasmarowałem, sworznie też wszystkie nowe... czyli co czekać az druga siądzie tez mocniej, czy juz zawsze tak bedzie... albo zaczne brać gapowiczów :P
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008, 17:56 przez Wujek_sknerus, łącznie zmieniany 1 raz.
Minis
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Minis »

mówimy o sworzniach wachacza WUJEK a Ty mówisz o sworzniach zwrotnicy
MJ
Wujek_sknerus

no to nie wymieniłem...
Awatar użytkownika
Krzyś 87
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Krzyś 87 »

Witam. Moj miniak tez stoi krzywo, te Twoje 2 cm to jest nic ja mam 5 cm wyrzej i tez po stronie pasazera. przednie zawieszenie bylo cale wymieniane, z tyl jest tez ok. Jak bylem u mechanika prubowali wszystkiego ( dali mu nowe najlepsze amortyzatory i nic, sziagli mu amortyzatory i postawili go na samych gruszkach i tez nic ) ale auto jezdzi bardzo dobrze nic go nie sciaga, tylko tyle ze jest krzywy. Ostatnio zauwazylem ze prawe przednie kolo jest bardziej wysuniete do przodu i nie wydawalo mi sie zabralem mwtra i zmierzylem odleglosci kol ( mierzylem od srednic ) i okazalo sie ze roznica wynosi 2-3 cm, czyli auto nie ma geometrii, obawiam sie ze w swojej przeszlosci moglo miec solidny wypadek. Moze to byc tego powodem. Jak pojade na ustawienie geometrii i to bedzie powodem to dam znac. Ale sie rozpisalem, pozdrawiam :)
Wujek_sknerus

mój na 100% nie był bity, bo specjalnie na to zwracałem uwagę przy remoncie blacharki...

sprawa się już wyjaśniła, w miejscu gdzie parkuję przed domem jest nierówność... normalnie jest OK :oops:
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008, 19:09 przez Wujek_sknerus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzyś 87
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Krzyś 87 »

Na swojego tez specjalnie patrzylem i nie znalazlem nic co by swiadczylo o jego powypadkowosci, wszystko wyglada orginalnie, albo ktos bardzo fachowo zrobil. przypuszczam ze w moim mini ta geometria bedzie powodem.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

jesli nie masz regulatorow i kielichy sa jednakowej wysokosci ( byly 2 rozne ) to jedyne przyczyny jakie sa mozliwe:

-luzy na osce wahacza ( a raczej niezle wytarte :D )
-klapnieta gruszka
-wygnieciona miseczka teflonowa pod sworzniem ( lub mnie prawdopodobne - spilowana kulka sworznia - takie rzeczy tez widzialem )
-wytarte gniazdo miseczki w wahaczu gornym
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ