Proszę o kilka porad dot. przeróbek silnika ;)
Moderator: flapjck1
Proszę o kilka porad dot. przeróbek silnika ;)
Witam ponownie
Przeróbki silnika już powoli zaczynać czas.
Mam więc 2 pytania :
1. Mam zamiar wstawić gaźnik Dollerto DHLA45 i tu pojawia się mały problem ; jak wiadomo aparat zapłonowy ma bączek , który połączony jest z gaźnikiem przewodem , przez który idzie powietrze, a gaźnik DHLA45 nie będzie miał takiego połączenia. Co zrobić? Czy będzie działał aparat zapłonowy bez tego połączenia??
2. Mam pompę hamulcową taką jak montowana była w Miniakach z 91' i wzwyż , i ta też jest połączona przewodem tylko, że z kolektorem dolotowych,a nowy kolektor nie będzie miał takowego wejścia na ten przewód. Czy jest on konieczny do sprawnego działania pompy?? Czy po założeniu DHLA45 z nowym kolektorem będę mógł zaślepić wyjście tego przewodu u pompy??
Proszę o pomoc
Serdecznie pozdrawiam
Szymon
Przeróbki silnika już powoli zaczynać czas.
Mam więc 2 pytania :
1. Mam zamiar wstawić gaźnik Dollerto DHLA45 i tu pojawia się mały problem ; jak wiadomo aparat zapłonowy ma bączek , który połączony jest z gaźnikiem przewodem , przez który idzie powietrze, a gaźnik DHLA45 nie będzie miał takiego połączenia. Co zrobić? Czy będzie działał aparat zapłonowy bez tego połączenia??
2. Mam pompę hamulcową taką jak montowana była w Miniakach z 91' i wzwyż , i ta też jest połączona przewodem tylko, że z kolektorem dolotowych,a nowy kolektor nie będzie miał takowego wejścia na ten przewód. Czy jest on konieczny do sprawnego działania pompy?? Czy po założeniu DHLA45 z nowym kolektorem będę mógł zaślepić wyjście tego przewodu u pompy??
Proszę o pomoc
Serdecznie pozdrawiam
Szymon
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Proszę o kilka porad dot. przeróbek silnika ;)
1: wiercisz otwór w kolektorze, wkręcasz króciec i masz już punkt z którego można brać podciśnienie do aparatu zapłonowego.
2: Jak wyżej, powinno być nawet przez producenta przewidziane miejsce na opcjonalny otwór do podciśnienia dla serwa. Jeżeli nie będziesz miał tego podłączonego, pompa będzie działała jak zwykła mechaniczna, bez wspomagania.
Jeszcze pytanie podstawowe: w jakim stanie jest reszta miniaka, tj zawieszenie i hamulce?
2: Jak wyżej, powinno być nawet przez producenta przewidziane miejsce na opcjonalny otwór do podciśnienia dla serwa. Jeżeli nie będziesz miał tego podłączonego, pompa będzie działała jak zwykła mechaniczna, bez wspomagania.
Jeszcze pytanie podstawowe: w jakim stanie jest reszta miniaka, tj zawieszenie i hamulce?
Zawodowy Szyderca
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
DouglasKingsley pisze:Dzięki Saint
ooo, mamy nowy stan miniaka, nazywa się "dzięki Saint" hehe
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
O co Ci właściwie chodzi Beny?? :] nierozumiem. <lols>
Spytałem się a Saint udzielił mi odpowiedzi i wszystko jest już git
Spytałem się a Saint udzielił mi odpowiedzi i wszystko jest już git
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
beny chce zasluzyc na "zielonopodpisana loze"
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
kurde Flap, to niebezpieczna zabawa, jeden żart a tu gościu ściśnieniowany ...
ale odpowiadam .. o nic nie chodzi, to taki żart, sam się trochę o niego prosiłeś
ale odpowiadam .. o nic nie chodzi, to taki żart, sam się trochę o niego prosiłeś
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
flapjck1 pisze:beny chce zasluzyc na "zielonopodpisana loze"
ja myślałem ze to kara
no to fajne masz żarty ;]