felgi - białe czy lepiej umalować na biało?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Klaudia

felgi - białe czy lepiej umalować na biało?

Post autor: Klaudia »

od pewnego czasu poszukuję felg 17" koloru białego do mojego miniaka, jednak cena ich jest dosyć wysoka. Co sądzicie o tym, żeby kupić zwykle alusy i pomalować je na biało? Z tego co się zdążyłam zorientować to białe jest trudniej dostać...
qn

Re: felgi - białe czy lepiej umalować na biało?

Post autor: qn »

Byle nie wyszło "prawie jak oryginał"...
maciekk

Post autor: maciekk »

Ja mam biale felgi, lakierowane i jestem bardzo zadowolony, po dwoch sezonach sa tylko drobne ubytki lakieru z mojej winy ( gwaltowny, awaryjny zjazd na pobocze ). Poza tym nie widac zadnej roznicy (zdecydowalem sie na malowanie bo felga, ktora mam nie wystepuje fabrycznie w bialym kolorze).

Podstawa jest dobry lakiernik, moge przeslac namiar na zaklad w Warszawie.
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

ze spokojem można malować, znam kilka osób które tak zrobiły i sobie chwalą. Wygląda to estetycznie i nie ma problemów z trwałością...
shakermaker

Post autor: shakermaker »

A czym czyścicie? Bo przyznam, że też mam malowane i z czasem mi się brud z klocków zapieka i cieeżko to zmyć. Może to wina złego lakierowania?
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

shakermaker pisze:A czym czyścicie? Bo przyznam, że też mam malowane i z czasem mi się brud z klocków zapieka i cieeżko to zmyć. Może to wina złego lakierowania?

to wina klocków ;)

im tańsze tym bardzie się ścierają, a co za tym idzie bardziej brudzą

mam tak u siebie w "klasyku" - następnym razem coś droższego kupię ;)

mam malowane "alloysy" białą farbą proszkową - zero ubytków na rok jazdy, lakier trzyma się dobrze, brud schodzi (tam gdzie tarcze to trzeb się namęczyć, ale rezultaty dobre)
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
shakermaker

No moje też były proszkowo malowane. Ale brud z klocków w niektórych miejscach nie chce schodzić... Czym czyścisz te fele?
maciekk

Ja probowalem roznych preparatow i najlepsze rezultaty daje zwykly cif czy inny wynalazek do mycia armatury lazienkowej.

:grin:
shakermaker

Boże, a ja myślałem, że to tylko ja jestem takim dziwakiem i myje felgi Cifem :lol: Używałem różnych, ale Cif daje rade. Tylko zastanawiam się czy mi ten Cif opon nie wyżre? :???: Pozdr.
Klaudia

Post autor: Klaudia »

dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi, przed nami sezon zimowy więc mam jeszcze troszkę czasu do namysłu, jeśli nie znajdę białych w dobrej cenie to zdecyduję się na kupno zwykłych aluminiowych i pomalowanie ich, a jaki jest koszt malowania? (lakierowania)
maciekk

W 2006 roku placilem okolo 90 PLN od sztuki.
shakermaker

Ja dałem 300 za komplet.
ODPOWIEDZ